Omslagfoto

Blog

Wintersport Italië

Lekker op wintersport in Italië

Ook Italië staat bekend om de vele gebieden die zij hebben voor de wintersport. Bij ons Nederlanders is Val Gardena de bekendste plek. Hier liggen verschillende dorpjes omheen en er is ruim 175 kilometer aan pistes te bekennen. Ook is het prachtige plek om uit te gaan en een lekker borrel te nemen na het skiën. Het is ook de beste plek voor mensen die voor de eerste keer gaan. Hier is namelijk een groot team aan geduldige instructeurs aanwezig die ook Engels praten. Dit scheelt een hoop want anders kan je de aanwijzingen ook niet opvolgen. 

Pas als je alles beheerst mag je toetreden tot de blauwe en rode gedeeltes van dit skigebied. Als je op zoek bent naar een steile piste dan is de Ciampionoi-Saslong wel wat voor jou. Hier kun je namelijk steil naar beneden en dit is tevens ook het oefenterrein voor veel sporters. Val di Fissa is ook een mooie plek om naartoe te gaan. Dit ligt niet op een al te grote afstand waardoor je makkelijk de reis kunt afleggen tussen de 2 grote wintersportlocaties.

De corona maatregelen voor Wintersport Italië 2022

Op dit moment gelden er nog verschillende maatregelen voor de Wintersport in Italië. Zo mag je deze locatie alleen betreden als je een QR code hebt in Nederland ook wel bekend als het Corona ToegangsBewijs (CTB). Er is een 2G regel actief in alle skigebieden in Italië. Dit betekent dat alleen gevaccineerde mensen binnen komen, of mensen die het coronavirus recent hebben doorgemaakt. Daarnaast is onlangs de geldigheid van dit bewijs verkort tot maximaal 9 maanden. Let dus goed op wanneer je jouw laatste vaccinatie hebt gehaald en haal op tijd een booster. Italië zelf kun je binnenkomen zonder dit bewijs, maar horeca en skigebieden zijn dan niet te betreden. De verwachting is dat je na 11 Februari geen mondkapje meer hoeft te dragen, maar dit is nog niet zeker. Het kan tot die tijd nodig zijn om in gondels en liften een FFP2 masker te dragen.

Welke wintersporten kun je hier doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tijdens de wintersport in Italië. Zo is het maken van een ski trip niet zo lastig. Echter kun je er ook voor kiezen om complete cursussen te volgen zodat je dit beter onder de knie krijgt. Daarnaast kun je vaak ook onder begeleiding de wat hogere pistes afgaan. Voor de veiligheid is dat wel aan te raden aangezien een ongeluk in een kleine hoek zit. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor snowboarden en langlaufen. Daarnaast kun je ook unieke alpineskiën skills onder de knie krijgen. Ook zijn er een paar locaties waar je kunt paraskiën, echter wordt hier geen les in gegeven. Natuurlijk is de vakantie ook niet compleet zonder een keer van de schans gesprongen te hebben. Zorg wel dat je voldoende ervaring hebt anders is dit niet zonder gevaar.

Wat is leuk om in de omgeving te bekijken

Het is zeker het bezoeken waard om op wintersport naar Italië te gaan. Een goed voorbeeld is de mooi landschappen die je hier kunt bewonderen. Daarnaast is de natuur veelal duizenden jaren oud en dat zie je vaak ook in de stad terug. De oude gebouwen, kerken en basilieken zijn zeker de moeite waard. Daarnaast kun je vaak hier ook naar goed wellness centrums. Dit zorgt ervoor dat je ook goed kunt ontspannen na de zware sport. En geloof me een jacuzzi of massage is dan geen overbodige luxe. Omdat we niet gewend zijn zo fanatiek te sporten raken de spieren al snel overbelast.

Ook zijn er boerderijen waar zelf olijfolie wordt gemaakt, en dit is de supermarkt variant die wij kennen. Zo zijn wij te weten gekomen dat er wel meer als 50 soorten van de olijfolie zijn. Ook hebben wij er ruim 10 geproefd en elke olijfolie heeft zijn of haar sterke punten. Ik houd van een pitje pit, maar mijn kinderen willen weer een zachte en smeuïge olijfolie.

Een bezoek brengen aan Val di Fissa tijdens je Wintersport Italië

Val di Fissa is een van de meest bezochte locaties als het gaat om wintersport in Italië. Een groot voordeel is dat het best centraal ligt in het Italiaanse winterhart. Er zijn veel pistes waar je vanaf kunt gaan, maar ook voor de kinderen is er genoeg keuze. Daarnaast kun je ook heerlijk eten in de bar, maar je kunt natuurlijk ook even naar het dorp rijden voor een ander restaurant. Bij de bar is het vooral voor volwassenen gezellig want hier wordt namelijk ook veel gedronken. Het licht in de buurt van veel dorpen dus als je 2 weken op vakantie gaat kun je ze allemaal wel ontdekken. Het begint op 1,3 km hoogte en gaat steeds verder omhoog. Je kunt jezelf dus net zover uitdagen als dat je zelf wil. Het meeste van de pistes zijn geschikt voor de gemiddelde wintersporter.

Skiën of snowboarden bij Val de Gardena tijdens Wintersport Italië

Val de Gardena is een locatie voor zowel de beginnende als ervaren sporter en dus ook de ideale plek om wat meer bij te leren als je in Italië bent voor de wintersport. Er is een vlak gebied speciaal voor de kinderen en beginners. Daarnaast is er een rood gedeelte waar de iets wat ervaren wintersport zijn hart op kan halen. Tevens zijn er ook nog pistes waarop wedstrijden worden gereden die alleen geschikt zij voor die genoeg ervaring hebben. Het kan namelijk gevaarlijk zijn als je dit niet hebt, of als je dit zonder begeleiding doet. In de buurt van dit wintersportgebied zit tevens ook een lekker visrestaurant. Hier eet je dingen die je normaal nooit eet tijdens een wintersport en wij waren daardoor aangenaam verrast. Het is hier echter niet goedkoop, want een skipas van 6 dagen kost al ongeveer 282 euro. Als je naar meerdere locaties toe gaat kun je beter een super pas nemen. In totaal zijn er twaalf valleien waar je de wintersport kunt uitoefenen in Italië.

Waarom naar Italië gaan voor de wintersport?

Italië is een redelijke onbekende bestemming als het gaat om wintersport. Toch mag je dit plaatje niet onder waren want de dolomieten zijn rijk aan wintersportgebieden. Deze zijn eigenlijk net zo spectaculair als die in Zwitserland en Oostenrijk die iedereen kent. Daarnaast kun je in Italië ook heerlijk eten. Het eten van de italianen is rijk aan variatie waardoor je zelf bepaalt of je voor een pasta of pizza gaat. Natuurlijk zijn de idyllische dorpjes ook een reden dat veel mensen hier op wintersport gaan. Zo kunnen de mannen lekker de piste op en de vrouwen lekker shoppen. Of natuurlijk andersom, want ook mannen houden heel erg van shoppen. Tevens is de natuur ook groot en je kunt er niet alleen lekker wandelen, maar er zijn ook veel fietsroutes als het niet glad is die je kunt doen.

Een korte samenvatting

Italië is om het zo maar eens te zeggen misschien nog wel mooier voor de wintersport als Oostenrijk. Althans naar mijn mening wel. Dit omdat er voor het hele gezin activiteiten te doen zijn. Van shoppen tot lekker eten, maar ook het uitgaansleven in dit land is optimaal. Er is zelfs een hoge acceptatie voor homo en biseksuelen waardoor zij ook hun gang kunnen gaan. Daarnaast kun je ook kooklessen volgen wat de Italiaanse vakantie compleet maakt. Het hoeft immers geen zomer te zijn om een lekker pasta of pizza te maken. Daarnaast zijn er ook veel grotten in dit land. Dit is zeker een ervaring die je minstens een keer in je leven gedaan moet hebben. Ook hebben ze heerlijke wijnen die ze maken van de vele druivengaarde die je in Italië kunt vinden. Het is ook een mooie doorreis locatie want zo ver weg van Nederland is het ook weer niet.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on