Omslagfoto

Blog

Wintersport Mayrhofen

Genieten van een wintersport in Mayrhofen

Wintersport Mayrhofen is een levendig dorp midden in het Zillertal. Het is een echt Oostenrijks dorpje dat zo goed als over is genomen door de wintersport. De Après Ski die je in Mayrhofen kunt vinden, is over de hele wereld bekend. Als je hier echter niet deel aan wilt nemen, hoef je er helemaal geen last van te hebben. Het dorp zelf bestaat uit verschillende kleine straatjes met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Via de Penkenbahn en de Ahornbahn is het mogelijk om naar de skipistes toe te gaan. Ook is het mogelijk om met de skibus naar een ander deel van het Zillertal toe te gaan. Natuurlijk kun je in de buurt van het Zillertal ook talloze terrasjes vinden voor een lekkere borrel. Daarnaast zitten er ook verschillende steden in de buurt waar je gezellig kunt shoppen. Het leukste aan Oostenrijk is dat je nog veel authentieke gebouwen hebt.

Het skigebied van wintersport Mayrhofen

Mayrhofen valt onder het enorme Zillertal skigebied. Samen met Finkenberg en Lanersbach vormt Mayrhofen het Ski Zillertal 3000 gebied. In totaal beschik je hier uit een totaal van rond de 200 kilometer aan piste. Echter ben je vooral als gevorderde skiër aan het juiste adres in Mayrhofen. Dit komt omdat de pistes in het Ski Zillertal 3000 gebied vooral voor gevorderden zijn. Veel van de pistes zijn namelijk relatief steil. Jammer genoeg zijn ze ook relatief kort. Echter houdt dit niet in dat je je meteen af moet laten schrikken als beginnende skiër. Er zijn ook verschillende afdalingen waar je als beginnende skiër goed terecht kan. Een goed voorbeeld van zo’n afdaling is de Harakiri piste. Verder ligt er ook een prettige kinderweide bij het bergstation. Deze ligt bij het bergstation van de Penkenbahn.

Als je klaar bent met een dagje skiën, zal je ook met de Penkenbahn weer naar beneden moeten. Dit komt omdat er geen dal afdaling is die helemaal naar beneden gaat. Het grootste skigebied ligt wel op de Penken. Dit gebied ligt op 2095 meter hoogte. Het is verder nog mogelijk om naar het kleinere skigebied op de Ahorn. Dit gebied ligt op een hoogte van 1965 meter. Hier kun je vooral als beginner goed terecht. Echter kun je hier ook als gevorderde skiër van de zwarte piste af. Dit is een lange dal afdaling.

De steilste piste van Oostenrijk

In wintersport Mayrhofen ligt de steilste piste van Oostenrijk. Voor de gevorderde skiërs is dit de ideale locatie om de steile piste te oefenen. Het kan een heerlijk gevoel van adrenaline zijn om van de piste af te gaan. De steilste piste hier wordt ook wel de Harakiri piste genoemd. Dit is een zwarte piste met een helling van maar liefst 78%. Hierdoor is het een goede oefening voor je benen om hier vanaf te gaan. Als je lekker snel wilt gaan met je ski’s, is dit de ideale locatie.

Verder zijn er veel zwarte pistes te vinden rondom wintersport Mayrhofen. Er is namelijk maar liefst 33 kilometer aan zwarte piste hier te vinden. Dit is meer dan in welk ander gebied dan ook. Als je van de zwarte piste af bent, zal je alsnog met de skilift terug naar beneden moeten. Er is namelijk geen dal afdaling.

De Zillertal superskipas voor wintersport Mayrhofen

Als je op wintersport Mayrhofen gaat, is het ook mogelijk om voor de Zillertal superskipas te gaan. Dit is een speciale pas die het mogelijk maakt om in de rest van de skigebieden van het Zillertal te skiën. Hierdoor is het mogelijk om naar één van de andere grote skigebieden van het Zillertal te gaan.

Er zijn twee andere skigebieden in het Zillertal. Zo heb je ook het skigebied Hochzillertal – Hochfügen en het andere skigebied Zillertal Arena. Vanuit een gondel is het mogelijk om naar deze gebieden toe te gaan. Natuurlijk kun je dit ook doen met de auto of de bus die er rijdt. Hier is het mogelijk om nog meer van de ski gebieden te zien. Ook is het mogelijk om hier vanaf pistes te gaan die nog hoger zijn. Verder is het ook mogelijk om nieuwe pistes te ontdekken en hier de lastige pistes uit te zoeken.

Skiën en snowboarden voor freestylers en freeriders

Er zijn veel wintersporters die het ook leuk vinden om te freestylen of freeriden. Het off piste gebied in Zillertal 3000 is enorm. Hierdoor is het mogelijk om de mooiste locaties buiten de piste te ontdekken. Voor de mensen die het durven, is het hierdoor ook mogelijk om vanaf de onderste piste in Penken naar beneden te skiën tot helemaal beneden bij wintersport Mayrhofen.

Ook de freestylers kunnen goed terecht bij wintersport Mayrhofen. Dit komt omdat het snowpark van Mayrhofen erg goed is. Het park ligt op de Penken. Hierdoor wordt het ook wel het Penken park genoemd. Het freestyle park hoort ook wel bij één van de beste freestyle parken van Europa. De lines die je tegenkomt in het freestyle park zijn erg variërend. Zo is het niet alleen voor de gevorderde freestylers mogelijk om hier te komen, maar ook voor de beginnende freestylers kun je goed in het Penken Park terecht.

Langlaufen op wintersport Mayrhofen

Als je in Mayrhofen bent, is het ook mogelijk om te gaan langlaufen. Zo zijn er verschillende loipes die naar andere dorpen in de omgeving leiden. Hierdoor kun je door een prachtig netwerk aan loipes terecht om je ideale route te vinden.

Een prachtige loipe om te lopen is de Burgschofen loipe. Dit is een verlichte loipe. Hierdoor is het mogelijk om hier ook in het donker te langlaufen. Dit geeft een hele andere ervaring dan het langlaufen in het licht. Het is echter niet altijd mogelijk om te langlaufen in Mayrhofen. Dit komt omdat de loipes pas gespoord worden als er een sneeuwhoogte van 30 cm te vinden is. Anders is het namelijk niet altijd even prettig om te langlaufen.

Een prachtige winterwandeling op wintersport Mayrhofen

Als je op wintersport Mayrhofen gaat, is het natuurlijk wel zo leuk om ook lekker te kunnen wandelen. Hiervoor zijn speciale winter wandelroutes te vinden in de omgeving van Mayrhofen. Er is ruim 80 kilometer aan wandelroutes te vinden in de omgeving van Mayrhofen. Hierdoor kun je prachtig wandelen in de omgeving van Mayrhofen.

De Après Ski van wintersport Mayrhofen

Als je op wintersport gaat in wintersport Mayrhofen, is de Après Ski natuurlijk niet te missen. Dit is namelijk de plek waar je lekker feest gaat vieren als je de hele dag geskied hebt. Echter is niet elke plek in Oostenrijk even geschikt voor de Après Ski. Niet overal is het namelijk even leuk om op Après Ski te vieren.

Gelukkig is het in Mayrhofen wel erg leuk om Après Ski te vieren. Dit komt omdat je hier goed terecht kunt voor de Après Ski. Het is hier altijd gezellig en erg druk tijdens de Après Ski. Het is mogelijk om hier naar één van de barretjes te gaan of naar een discotheek als je dat leuk vindt. Mayrhofen is één van de gezelligste plekken om naartoe te gaan als je op wintersport wilt gaan.

Andere dingen om te doen in Mayrhofen

In Mayrhofen zijn naast skiën ook nog andere dingen te doen. Zo is het ook mogelijk om te gaan zwemmen. Er is een mooi openbaar zwembad waar je heen kunt gaan als je een dagje niet wilt wintersporten. Hier kun je genieten van het heerlijke water in plaats van de kou buiten.

Als je een avondje niet wilt Après Skiën, is het ook mogelijk om te gaan voor kegelen. Er is namelijk ook een kegelbaan te vinden in Mayrhofen. Vooral voor je gezin is het erg leuk om hier naar toe te gaan op je wintersport Mayrhofen. Verder kun je ook kiezen voor een andere winter activiteit. Zo is er ook een schaatsbaan te vinden waar je terecht kunt als je lekker wilt schaatsen. Ook kun je kiezen om te rodelen op één van de rodelbanen die rondom het dorpje te vinden zijn. Er is meer dan genoeg te doen in Mayrhofen.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on