Omslagfoto

Blog

Kaltenbach wintersport

Wintersporten in het sfeervolle Kaltenbach

Kaltenbach is een dorp die in het Zillertal ligt. Het dorpje heeft een directe aansluiting met lift op Hochzillertal – Hochfügen. Dit is één van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Je hebt hier ruim 90 kilometer aan piste ter je beschikking. Verder is Kaltenbach wintersport in verhouding met andere dorpen in Zillertal relatief goedkoop. Ook kun je hier vaak all inclusive hotels vinden waarbij echt alles is inbegrepen. Zo weet je precies wat je overhoudt om te shoppen, want de rest is dan uiteraard goed geregeld.

Het ski gebied van Kaltenbach wintersport: Hochzillertal – Hochfügen

Als je naar Kaltenbach toe gaat om te skiën, zul je naar het ski gebied Hochzillertal – Hochfügen toe gaan. Dit is één van de populairste gebieden om te skiën in Oostenrijk. Hier kun je op de ruim 90 kilometer aan piste skiën op het niveau dat je zelf graag wilt. Hochzillertal-Hochfügen is bereikbaar voor beginnende tot gevorderde wintersporters.

In het Hochzillertal – Hochfügen ski gebied halen de bergtoppen een niveau van tot wel 2400 meter boven zeeniveau. Dit maakt dat het gebied ook sneeuwzeker is. Echter is het vooral aan te raden om in de periode tussen december en de paasvakantie naar Kaltenbach toe te gaan om te skiën.

Hochzillertal – Hochfügen is vanuit twee dalstations bereikbaar. Ze zijn namelijk bereikbaar vanuit Kaltenbach en Fügen. Hochzillertal – Hochfügen is onder de Nederlanders een populaire plek om heen te gaan voor wintersport. Dit komt vooral door de moderne skiliften en de hoog gelegen pistes.

Andere skigebieden in de buurt

Met een skipas voor Hochzillertal – Hochfügen is het ook mogelijk om naar twee andere skigebieden toe te gaan. Het is namelijk ook mogelijk om naar de Zillertal Arena en naar Zillertal 3000 toe te gaan. Natuurlijk kun je na afloop ook lekker een borreltje drinken en een grote schnitzel eten. Dit is ook iets waarvoor je naar Oostenrijk gaat. Daarnaast is het ook lekker om even te gaan zwemmen na de zware sport. Zo komen je spieren weer helemaal in balans.

In de lift tijdens Kaltenbach wintersport

Op het moment dat je op Kaltenbach wintersport gaat, moet je natuurlijk wel eerst met de lift naar boven gaan. Gelukkig is het mogelijk om met de gratis bus naar de skilift te gaan. Door je skipas te laten zien, is het mogelijk om gratis gebruik te maken van de bus hier.

Ook is het mogelijk om als je met de auto bent, gratis te parkeren bij de parkeergarage bij de skilift. Dit kun je ook doen door je skipas te laten zien. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de lift naar de top van de piste.

Leren skiën tijdens een Kaltenbach wintersport

Het kan natuurlijk ook zijn dat je op een Kaltenbach wintersport gaat, maar nog niet hebt geleerd om te skiën. Als dit het geval is, is het natuurlijk wel zo handig om te leren skiën. Ook voor de kinderen is het handig om te leren skiën. Tijdens een Kaltenbach wintersport is dit gelukkig mogelijk.In Kaltenbach zijn twee skischolen te vinden. Hier kun je kiezen uit ongeveer 100 skileraren. Een aantal van deze skileraren kunnen ook les geven in het Nederlands. Voor kleine kinderen die net leren skiën, is dit natuurlijk ideaal. Als je kinderen nog te jong zijn, is het ook mogelijk om ze naar de kinderopvang te brengen.

Als je leert skiën, is het als eerste mogelijk om naar de kinderweide te gaan. Hier kun je namelijk het beste leren skiën. Voor de kinderen is het ook erg leuk om hier te spelen en skiën. Als je nieuwe dingen wilt leren, kun je het beste hier beginnen.

Wandelen in de sneeuw tijdens Kaltenbach wintersport

Als je op Kaltenbach wintersport bent, is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van de omgeving. De omgeving van Kaltenbach is namelijk prachtig om te zien. Hierom is het ook een geschikte plek om te wandelen. Tijdens het wandelen kun je namelijk genieten van het prachtige winter wonderland.Tijdens het wandelen in de sneeuw is het natuurlijk wel belangrijk om op het pad te blijven. Voor de mensen die graag willen wandelen, zijn er namelijk speciale paden aangelegd. Deze paden worden goed onderhouden en hier zul je niet zo snel last krijgen van de sneeuw of andere problemen.

Op het moment dat je aan het wandelen bent in de sneeuw, is het misschien ook mogelijk om voetsporen tegen te komen van wilde dieren. Als je geluk hebt, is het misschien mogelijk om een sneeuwhaas of een ree tegen te komen in de sneeuw.

Langlaufen op Kaltenbach wintersport

Voor de liefhebbers van langlaufen, is het ook op Kaltenbach wintersport mogelijk om te gaan langlaufen. In de omgeving van Kaltenbach zijn verschillende loipen te vinden. Zo is er ruim 53 kilometer aan loipen te vinden. Deze loipen zijn van tevoren aangelegd zodat je er veilig overheen kan.De liefhebbers van langlaufen zullen het ook prachtig vinden in dit gebied. De loipen vormen namelijk een uitgestrekt netwerk door het hele gebied heen. Echte aanraders in dit gebied zijn de loipes Fügenberg of Hochzillertal – Kaltenbach. Hier kun je namelijk genieten van het prachtige uitzicht dat je hier kunt vinden.

Après Ski tijdens Kaltenbach wintersport

Na de hele dag lekker wintersport gedaan te hebben, is het natuurlijk wel weer tijd om te relaxen. De meeste mensen doen dit in de vorm van Après Ski. Na de hele dag geskied te hebben, is niets zo lekker als losgaan met een biertje in de Après Ski.De Après Ski in Kaltenbach is niet zo uitbundig als in sommige andere dorpen in het Hochzillertal – Hochfügen ski gebied. Echter kun je er goed terecht voor een biertje of een lekker dansje. Er zijn 8 barretjes en 2 discotheken te vinden in Kaltenbach. Hier wordt het vaak wel gezellig tijdens de Après Ski.

Als je voor de echte Après Ski wilt gaan tijdens een Kaltenbach wintersport, kun je het beste onderaan de piste kijken. Hier is de Après Ski namelijk een stuk uitbundiger dan in Kaltenbach zelf. Onder aan de piste kun je namelijk een speciaal Après Ski hutje vinden. Hier kun je lekker los gaan na het skiën.

Alternatieven voor de Après Ski

Voor kinderen is de Après Ski niet altijd even leuk. Voor gezinnen is het hierdoor mogelijk om tijdens Kaltenbach wintersport ook gebruik te maken van alternatieven voor de Après Ski. Zo kun je ook in het donker op wintersport gaan. Elke vrijdagavond is dit mogelijk. De vrijdagavond worden namelijk de dalpistes verlicht in Hochzillertal – Hochfügen. Hierdoor is het mogelijk om in het donker te skiën of te snowboarden. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om dit te doen. Hierdoor is het mogelijk om ook de hele avond lekker door te wintersporten.

Ook is het mogelijk om in plaats van de Après Ski gebruik te maken van het openbare zwembad in Kaltenbach. Hierdoor kun je lekker zwemmen in het warme water in plaats van de hele dag in de kou te skiën of snowboarden. Verder kun je in Kaltenbach ook een ijsbaan vinden.Op het moment dat je meer van het racen bent, is het ook mogelijk om naar de rodelbaan van Kaltenbach toe te gaan. Hier is het namelijk mogelijk om tegen elkaar te racen in een rodel race. Voor de liefhebbers kan dit ook een leuke activiteit zijn om te doen op wintersport.

Betaal niet de hoofdprijs tijdens een Kaltenbach wintersport

Als je op wintersport gaat, wil je hier natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen. Hierom kun je goed op Kaltenbach wintersport gaan. Hier kun je namelijk voor niet al te veel geld alsnog op wintersport. In verhouding met sommige andere gebieden in Oostenrijk is Kaltenbach relatief goedkoop.In principe kun je het zien als een gemiddelde prijs als je het vergelijkt met andere skigebieden in Oostenrijk. Echter is het ook veel duurder mogelijk. In Kaltenbach is het mogelijk om niet alleen in een jeugdherberg te blijven slapen, maar het is ook mogelijk om naar één van de viersterrenhotels te gaan.

Ga met de speciale BMW VIP gondel

BMW heeft samen met Hochzillertal een samenwerking. Dit is namelijk een speciale gondel. Deze wordt ook wel de BMW VIP gondel genoemd. Als je in het skigebied bent, zul je dit ook veel terug zien op de posters. Door de skilift bouwer Leitner is er namelijk een speciale BMW VIP gondel gebouwd. In deze gondel ben je verzekerd van alle luxe die er is. Zo heeft deze gondel een zitting van lederen stoelen die uit de BMW 7 limousine komen. Voordat je gebruik kunt maken van deze gondel, is het wel nodig om hier eerst een bestelling voor te doen. Omdat dit een populaire attractie is om heen te gaan in Kaltenbach, is het anders te druk om er in te kunnen. De gondel bestellen kun je het beste online doen.

Lekker eten bij één van de berghutten

In Kaltenbach en omgeving zijn veel berghutten te vinden waar je kunt genieten van heerlijk eten en een luxe overnachting kan hebben. In de omgeving van Kaltenbach zijn een aantal berghutten te vinden die boven de rest uitsteken als het gaat om de luxe. Eén van deze berghutten is de Kristalhütte. Deze berghut heeft al meerdere prijzen gewonnen als het gaat om luxe en eten. De berghut heeft een heerlijk menu en ook nog eens een prachtig uitzicht waar je van kunt genieten tijdens het eten. Het is bijvoorbeeld prachtig om de zonsondergang of de sterren te zien vanaf hier.

Een andere populaire berghut in het Zillertal is de Wedelhütte. Hier kun je heerlijke gerechten eten terwijl je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de bergen heen. Deze berghut staat door heel het Zillertal heen bekend als één van de beste berghutten om heen te gaan voor lekker eten en een prachtig uitzicht. 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on