Omslagfoto

Blog

Madeira

Vakantie in Madeira: de plek voor rust en natuur.

Als je op vakantie gaat naar Portugal dan is een uitstapje naar Madeira een aanrader. Ook kun je je hele vakantie verblijven op dit eiland. Het klimaat is er goed waardoor je ook lekker veel in de zon kunt zitten tijdens de lente en zomer. Voor de natuurliefhebbers zijn er prachtige watervallen te vinden, maar ook kun je mooi bloemen ontdekken zoals de originele orchideeën. Het is ook geschikt als wandelvakantie want er zijn vele bloemenvelden die kleurrijk gevuld zijn. Veel mensen vinden dit ook wel een droomeiland en daar kan ik ze wel gelijk in geven. Met de prachtige bloemen, stranden en kraakheldere zee. Ook zijn er diverse plekken tussen de rotsen waar je kunt gaan zwemmen. 

Vaak is het hier rustig, maar het water is wel een stuk koeler als in een normaal zwembad. Het is wel fijn dat je hier wat privacy hebt want soms heb je gewoon een momentje voor jezelf nodig. Ook is er veel te ontdekken qua cultuur. Wat ik het leukste vond is de wijnproeverij. Hier hebben ze wijnen die wij in Nederland niet kunnen krijgen in de supermarkt of slijterij. Ook heb ik een bezoekje gebracht aan het oude kathedraal wat er al sinds de 15de eeuw staat. Het is altijd leuk om wat meer informatie over een land of in dit geval een eiland te weten te komen.

Wat kun je doen tijdens de vakantie in Madeira

Het eiland Madeira staat bekend om de vele activiteiten die je hier tijdens je vakantie kunt doen. Wat ik het meest gave vond is dat we met een boot walvissen zijn gaan spotten. Omdat je vlakbij de Atlantische oceaan zit kun je deze makkelijk vinden. Echter verbaasde ik me wel hoe gigantisch groot ze zijn. Daar kan een cruiseschip bijna niet aan tippen. Ook kun je door smalle straatje de huizen bewonderen van de lokale bevolking. Wat ik persoonlijk mooi vind is dat ieder huis echt karakter ademt. Het is niet puntje perfect en alleen van bakstenen gemaakt. De meeste huizen zijn door de lokale bevolking zelf gemaakt als ik de verhalen moet geloven die ze me daar hebben verteld.

Als je geluk hebt zie je zelfs dolfijnen in de zee verschijnen. Ook kun je een culturele tour maken waarbij je niet alleen langs prachtige gebouwen gaat, maar ook op de beste plekjes wat gaat eten en drinken. Daarnaast kun je ook naar een van de vulkanische meren in de omgeving. Hier is water lekker warm en je kunt ook een stukje de grot in zwemmen. Daarnaast kun je ook met een jeep door de safari heen waar je vele dieren kunt spotten. Tevens is het ook mogelijk om onder begeleiding te abseilen vanaf de rotsen. Dit kan je dan meteen van je bucketlist afstrepen.

Wat moet er allemaal in de koffer?

Het is verstandig om voor je op vakantie gaat naar Madeira een checklist te maken qua spullen. Zo heb je een wereldstekker nodig om je apparaten op te laden. Tevens is het ook wel handig als je heel wat zomerkleren bij hebt. Maar een vest is ook geen overbodige luxe, want ook in Portugal kan het zomaar gaan regenen. Daarnaast is het ook wel handig om je eigen verzorgingsproducten en zonnebrand mee te nemen. Dan weet je namelijk ook altijd wat je hebt, want de merken kunnen anders zijn in een ander land. 

Daarnaast heb je natuurlijk ook wat zwemkleding nodig voor als je naar het strand gaat. Eventueel zou je ook een extra bikini mee kunnen nemen wanneer je gaat zonnen bij je accommodatie. Het is ook handig om een tas in te pakken met voldoende eten en drinken. Als je met de auto gaat zou je ook kunnen nadenken over een koelbox. Je hebt dan namelijk heel wat uren te rijden. Als je in de file komt te staan moet je wel af kunnen koelen. Althans ik ben er altijd reuze blij mee, want als je iets niet kunt voorspellen is het de drukte op de weg. En ook een ongeluk zit in een klein hoekje.

De natuur verkennen tijdens je vakantie in Madeira

Tijdens je vakantie in Madeira is een uitstapje naar de natuur ook nooit weg. Je kunt gaan lopen, maar er zijn ook diverse panorama routes waar je foto’s kunt maken. Een van de mooiste bergen op dit eiland is Pico Ruivo die meer als 1800 meter hoog is. Je moet het wel tijdens een droge periode bezoeken, want bij nat weer kunnen de wegen daar glad zijn. Daarnaast zijn er ook prachtige laurierbossen waar je veel water doorheen ziet stromen. Ook zijn er op sommige punten mooie watervallen te spotten. Er zijn ook veel plekken waar je kunt hiken langs het vulkanische gesteente. Je kunt het beste kijken welke route je moet nemen bij het hotel waar je verblijft. Zij weten vaak het beste advies uit te geven omdat zij dit al jaren doen. 

Welke activiteiten zijn er in de vakantie Madeira

In de vakantie op Madeira hoef je niet stil te zitten. Je kunt namelijk mooie wandeltochten maken door het monumentale Funchal. Dit is een dorpje waar je een gids krijgt die je rondleidt in 2 uur tijd langs prachtige gebouwen en terrasjes. Als je alles gezien hebt kun je zelf nog bepalen of je even lekker terug loopt naar dat prachtige plekje. Ook zijn er bedrijven die privé tours aanbieden voor families en gezinnen. Op deze manier ontdek je de hele dag lang de mooiste plekjes in Madeira. Je hoeft ook niet moe te worden van het rijden want een chauffeur is inbegrepen. Daarnaast zijn er ook leuke snorkel en kajak excursies mogelijk. Tevens kun je de kajak ook huren zodat je zelf de route bepaalt. Het leukste vond ik de diverse vulkanische poelen op het eiland. Dit is ook echt iets wat weer van mijn bucketlist af kan.

Wat zijn de mooie bezienswaardigheden op dit eiland?

De meeste mensen gaan naar het eiland Madeira op vakantie voor het heerlijke klimaat, maar ook voor het spotten van dolfijnen en walvissen. Uit ervaring weet ik dat er veel meer leuke dingen te doen zijn. Je kunt namelijk aan actieve activiteiten in de natuur doen zoals wandelen, abseilen en surfen. Daarnaast kun je ook op veel plekken heerlijk door de krappe straatjes lopen. Als je de taal een beetje spreekt merk je al snel dat de lokale bevolking zijn verhaal kwijt wil. Er worden boottochten georganiseerd naar eilanden in de buurt of grote havensteden. In de bergen kun je zelfs in vulkanische meren zwemmen en een stukje de grot in gaan. Het water heeft daar een heerlijke temperatuur en meestal is het daar ook rustig. De meeste natuuractiviteiten vind je in het noorden van Madeira. In het dorp zelf kun je ook op verschillende plekken deelnemen aan een wijnproeverij.

De dieren die je kunt spotten tijdens je Vakantie Madeira

In en rondom Madeira kun je tijdens de vakantie veel dieren spotten. Als je een boottocht maakt zal je al snel walvissen zien. Hoe verder je de Atlantische oceaan je ingaat hoe meer dieren waaronder ook dolfijnen zichtbaar zijn. Als je goed oplet zie je in de lucht ook verschillende zeevogels vliegen. Daarnaast vindt je in de wilde natuur ook verschillende nieuwe soorten vogels die wij niet kennen. Tegen de rotsen kan het ook zijn dat je hagedissen tegenkomt. Deze zie je het snelste bij rotsen waar het zo min mogelijk vochtig is volgens de gids die wij hadden. In het laurierwoud heb je de meeste kans om deze tegen te komen. In de zomer kun je ook bijen en wespen spotten in de vele bloemenvelden die dit eiland heeft.

Samenvatting van de dingen die je kunt doen tijdens je Vakantie Madeira

Madeira is een prachtige bestemming voor de vakantie wanneer je houdt van natuur en dieren. Daarnaast wordt er ook veel georganiseerd voor de jongeren op dit eiland. Tevens zal je al snel merken dat je met een gastvrij bevolking te maken hebt. Wanneer je de taal goed beheerst kun je veel leren over de cultuur en het ontstaan van dit eiland. Daarnaast kun je ook een van de oudste kathedralen bezoeken ter wereld. Deze stamt namelijk nog af uit de 15e eeuw. Op bepaalde tijden houden ze hier ook een rondleiding en wordt er voornamelijk Engelstalig gesproken. Het is een bevolking van meerdere afkomsten en dat merk je ook wanneer je ergens een hapje gaat eten. Wat ik heel fijn vond is dat het eten net weer wat anders is als dat je gewend bent. Er worden ook veel meer groenten gebruikt.


Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on