Omslagfoto

Blog

Serfaus wintersport

Serfaus wintersport als nooit tevoren

Voor families is het natuurlijk erg leuk om met elkaar op wintersportvakantie te gaan. Serfaus wintersport is de ideale locatie om dit te doen. Dit komt omdat Serfaus er bekend om staat dat het een kindvriendelijke locatie is voor wintersport. Voor kinderen is het namelijk extra leuk gemaakt om hier te skiën. Op het moment dat je op wintersport bent, zul je in een modern skigebied terecht komen. Dit komt omdat er veel geld geïnvesteerd is in goede liften en gondels. Zo wordt er eigenlijk geen gebruik meer gemaakt van sleepliften. Je zult in comfortabele gondels en stoeltjesliften naar boven gebracht worden. Als je geluk hebt, zit er ook nog eens een verwarming in de gondel.

Het skigebied van Serfaus wintersport: Serfaus – Fiss – Ladis

Als je op Serfaus wintersport gaat, zul je gaan skiën in het Serfaus – Fiss – Ladis skigebied. Dit is een groot en gevarieerd skigebied om naartoe te gaan. Voor skiërs van elk niveau is het mogelijk om hier te skiën. Dit komt omdat er veel blauwe pistes te vinden zijn in dit gebied. Voor de mensen die wat meer uitdaging willen, zijn er ook verschillende zwarte en rode pistes te vinden. Hiervoor zul je echter naar Lazid en de Masnerkopf toe moeten gaan. Hier zijn namelijk steile afdalingen te vinden waar je lekker hard kunt skiën. Op Serfaus wintersport kan dit erg prettig zijn om te kunnen doen.

Het Serfaus – Fiss – Ladis skigebied is een groot gebied. Echter lijkt het niet al te groot. Dit komt omdat er verschillende plaatsjes zijn die relatief dicht bij elkaar liggen. Hierdoor is het mogelijk om vanuit het ene plaatje naar het andere plaatsje toe te skiën. Het Serfaus – Fiss – Ladis gebied ligt op een hoogte van ongeveer 2800 meter. Dit zorgt ervoor dat je het hele skiseizoen sneeuwzeker bent. Verder is de sneeuw vaak in goede conditie. Hierdoor is het voor beginners een ideale plek om te beginnen met skiën. Als je op Serfaus wintersport gaat als beginner, is dit natuurlijk ideaal.

De pistes

In het Serfaus – Fiss – Ladis gebied zijn er veel verschillende pistes te vinden. Zo is er veel afwisseling als het gaat om niveau. Er is in totaal bijna 200 kilometer aan piste die je kunt gebruiken om te skiën. Doordat alle plaatsen met elkaar verbonden zijn door middel van skiliften, is het mogelijk om overal in het gebied te komen op Serfaus wintersport.Voor de gevorderde skiërs is Serfaus wintersport misschien een beetje herhalend. Dit komt omdat er in totaal maar 28 kilometer aan zwarte piste te vinden is. Hierdoor is er vrij weinig uitdaging te vinden voor de vergevorderde skiërs.

Er zijn weinig vlakke stukken en de pistes zijn relatief breed op Serfaus wintersport. Echter is het niet perse een goede locatie voor snowboarders. Dit komt omdat veel van de omgeving ingericht is voor kinderen en voor skiërs. Hierdoor is snowboarden niet altijd de beste optie in Serfaus.

Serfaus wintersport populair bij gezinnen

Eén van de eigenschappen waar Serfaus wintersport om bekend staat, is dat het een bereikbare plek is voor gezinnen met kinderen. Dit komt omdat het mogelijk is om de kinderen al spelende te leren skiën. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor beginnende en jonge skiërs en snowboarders gemaakt om ze op weg te helpen. Er zijn op de piste verschillende plekken voor de kinderen om te spelen. Al spelenderwijs leren ze op die manier hoe ze precies moeten skiën of snowboarden. Verder zijn er op Serfaus wintersport ook twee mascottes te vinden. Veel kinderen vinden dit helemaal geweldig. Het is voor de kinderen mogelijk om met de mascottes op de foto te gaan.

De drie dorpen

Als je op Serfaus wintersport gaat, zijn er eigenlijk drie dorpen die het Serfaus – Fiss – Ladis gebied omvatten. Het eerste dorp in dit gebied is Ladis. Dit is het rustigste en misschien ook wel het goedkoopste dorp om te overnachten op wintersport. Fiss is een wat groter plaatsje. Hier is wat meer keuze uit appartementen en hotels. Verder vind je hier een bruisende après ski. Een eindje verder ligt Serfaus. Op Serfaus wintersport zul je niet zo snel een auto tegen komen. 

Dit komt omdat Serfaus een dorpje is waar je niet met de auto kunt komen. Het vervoer voor het dorpje wordt gedaan door middel van een metro. Dit is de hoogst gelegen metro van heel Europa.De hotels op Serfaus wintersport zijn vaak wat luxer en duurder dan in de andere twee plaatsjes. Echter zijn alle drie de dorpen prachtig en authentiek. Verder is er ook een bruisende après ski te vinden waar veel mensen op af komen.

De après ski

Op het moment dat je op Serfaus wintersport gaat, ga je na het sporten natuurlijk door naar de après ski. Echter is de après ski in Serfaus niet perse uitbundig te noemen. Dit komt omdat het vooral gezellig is. Vaak blijven de après skiërs hangen bij het eerste barretje dat ze tegenkomen aan het einde van de dalafdaling. In de barretjes aan het einde van de dalafdaling is het vaak druk totdat het etenstijd is. Vaak wordt het hierna niet meer zo heel erg druk. Dit komt ook vooral omdat ze op Serfaus wintersport vooral gericht zijn op de kinderen.

Langlaufen op Serfaus wintersport

Het gebied van Serfaus – Fiss – Ladis is niet heel erg groot als het gaat om langlaufen. In totaal is er 30 kilometer aan loipes te vinden in dit gebied. Voor de echte fanatieke langlaufers is dit een beetje weinig. Natuurlijk houdt dit niet in dat het geen leuke activiteit is om te doen op Serfaus wintersport. In de 30 kilometer die er aan loipes te vinden is, is er veel te zien in de omgeving. Dit komt omdat de omgeving prachtig is om te zien. De loipes zijn zo gemaakt dat ze de mooiste onderdelen van het gebied laten zien. Als je op Serfaus wintersport gaat, is het daarom aan te raden om een keer te gaan langlaufen

Winterwandelen op Serfaus wintersport

Een manier om te genieten van de sneeuw die de laatste jaren steeds populairder wordt, is het winterwandelen. Hierbij ga je met een uitgestippeld pad wandelen door de sneeuw en de bergen. Het is hier mogelijk om een uitstapje te maken naar de dichtstbijzijnde dorpjes en hier lekker een hapje te eten op Serfaus wintersport. Winterwandelen is de ideale manier om meer van je omgeving te zien. Dit komt omdat je hierbij langs paden gestuurd wordt waar je de omgeving het beste in je op kunt nemen. Op Serfaus wintersport is het dan ook altijd prachtig om te gaan winterwandelen. Het is niet voor niets de vakantie locatie die bij veel mensen op nummer 1 staat. Van gezinnen tot aan de jeugd valt er hier veel te beleven.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on