Omslagfoto

Blog

Gerlos

Wat maakt wintersport in Gerlos zo bijzonder?

Gerlos is één van de ski hoofdsteden van Tirol. Gerlos is namelijk een dorpje die een verbinding tussen Tirol en Salzburgerland biedt. Hierdoor is het mogelijk om hier naar verschillende skigebieden te gaan. Verder is wintersport Gerlos ook een interessante plek voor Nederlanders. Dit komt omdat wintersport Gerlos misschien wel één van de meest vernederlandste plekken is om te gaan skiën. Dit komt omdat je hier het hele seizoen door vooral Nederlanders tegen zult komen. De cultuur van Gerlos zelf is hier ook een beetje op aangepast. Je zult namelijk op verschillende plekken Nederlanders zien werken hier.

Is wintersport Gerlos duur?

Sommige wintersportlocaties zijn erg duur. Zo is het alleen mogelijk voor rijke mensen om hier te gaan skiën. Echter zijn er ook plekken waar je voor wintersport naar toe kan gaan die niet al te veel geld kosten. Wintersport Gerlos is één van de locaties waar je goed terecht kan voor een niet al te dure wintersport. Wintersport Gerlos is voor iedereen goed bereikbaar. Dit komt omdat er verschillende prijsklassen zijn waar je in op vakantie kunt gaan. Zo zijn er voor de mensen die veel geld kwijt kunnen aan een wintersportvakantie die naar één van de viersterrenhotels kunnen gaan.

Echter is het ook mogelijk om wat goedkoper op wintersport te gaan. Er zijn namelijk ook appartementen en normale hotels te vinden. Verder kun je ook op wintersport Gerlos als jongere. Zo zijn er verschillende jeugdherbergen te vinden waar je als jongere goed terecht kan voor de overnachting. Omdat een wintersport Gerlos niet al te duur is, is de hoeveelheid jongeren die je hier kunt vinden erg groot. De jeugdherbergen zitten hier dan ook vaak vol. Dit komt omdat de prijzen lager zijn dan op veel andere plekken waar je kunt gaan skiën.

Het skigebied van Gerlos

Gerlos heeft een relatief groot skigebied ter beschikking. Op het moment dat je op wintersport Gerlos gaat, kun je dan ook veel verschillende pistes bezoeken. Het skigebied van Gerlos valt namelijk onder Zillertal Arena. Als Nederlander ben je goed op je plek in Zillertal Arena. Dit komt omdat meer dan de helft van de bezoekers van Zillertal Arena Nederlander is.

Zillertal Arena is één van de drie Zillertal skigebieden. Samen met Zillertal 3000 en Hochzillertal – Hochfügen is Zillertal Arena één van de meest geliefde skigebieden van Oostenrijk. Als je op wintersport Gerlos gaat, kun je er dan ook voor kiezen om een Zillertal Superskipas te kiezen. Hiermee is het namelijk mogelijk om ook alle andere Zillertal skigebieden te bezoeken met dezelfde pas. Als je graag veel afwisseling wilt in de pistes, kan dit een goede keuze zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om op wintersport Gerlos alleen naar Zillertal Arena toe te gaan. Hier heb je namelijk 143 kilometer aan piste tot je beschikking. Omdat je vaak begint op een hoogte van 2.500 meter hoogte, zijn er verschillende afdalingen mogelijk. Het skigebied is bereikbaar vanaf Zell am Zillertal.

Bij de Zillertal Arena zal je maar liefst 52 skiliften vinden. Met deze skiliften is het mogelijk om overal in het gebied te komen. Hierdoor is het ook mogelijk om naar de lastige zwarte afdalingen te gaan. Als je hier niet naar op zoek bent, is het ook mogelijk om naar één van de vele blauwe of rode pistes te gaan.

De après ski op wintersport Gerlos

Bij een wintersport Gerlos in Oostenrijk kan de après ski natuurlijk niet missen. In Gerlos is de après ski erg leuk om heen te gaan. Vooral als Nederlander kun je hier goed heen gaan. Dit komt omdat je hier vooral Nederlanders zult vinden. Verder is het personeel in de bars en de discotheken vaak ook voor een deel Nederlands. Als je de dag skiën af wilt sluiten met een lekker feestje en tot laat door wilt gaan, is het heerlijk om naar de après ski op wintersport Gerlos te gaan. Ook is het mogelijk om in Gerlos te genieten van één van de heerlijke restaurantjes. Hier kun je namelijk veel lekker eten vinden om even bij te komen van het skiën of snowboarden.

Langlaufen in Gerlos

Voor de mensen die een dagje niet willen skiën of snowboarden, is het ook mogelijk om te gaan langlaufen op wintersport Gerlos. Er zijn namelijk veel loipes te vinden waar je goed kunt langlaufen. In totaal is er rond de 200 kilometer aan loipes te vinden in Gerlos. Tijdens het langlaufen op wintersport Gerlos is het mogelijk om te genieten van de prachtige natuur in de omgeving en door te langlaufen naar het volgende dorpje. Hier kun je vervolgens wat eten om je tocht hierna weer voort te zetten. Hierbij is het prachtig om een mooie loipe uit te kiezen waar je veel kunt zien.

Wat hoger op de berg kun je sneeuwzekere dorpjes vinden. Dit houdt in dat je hier altijd kunt langlaufen als je dat wilt. Voor de rest is het vooral mogelijk om van december tot net voor Pasen te langlaufen op wintersport Gerlos.

Sneeuwwandelen op wintersport Gerlos

Op het moment dat je op wintersport Gerlos gaat, is het ook mogelijk om even wat anders te doen dan alleen maar wintersport. Zo kan het ook heerlijk zijn om te gaan sneeuwwandelen. Tijdens het sneeuwwandelen is het mogelijk om over één van de voorbereide paden te lopen om te genieten van de heerlijke berglucht en de prachtige natuur in de omgeving. Tijdens het sneeuwwandelen op wintersport Gerlos is het mogelijk om de hele omgeving goed in je op te nemen. Dit is ook zeker de moeite waard om te doen. Het wandelen kan je namelijk een heerlijk vrij gevoel geven. De natuur rondom Gerlos is prachtig en is het beste te voet te zien.


Bij het sneeuwwandelen is het wel belangrijk om op de paden te blijven. Hierdoor ben je er namelijk zeker van dat je veilig bent. Buiten de paden heb je kans op lawines of andere gevaren. Hierom zijn de routes ook zo mooi mogelijk uitgestippeld zodat je niet van het pad af hoeft. Je kunt hier dagen, weken en ook maanden plezier hebben.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on