Omslagfoto

Blog

Sölden wintersport

Sölden wintersport

Oostenrijk heeft veel prachtlocaties te bieden. Sölden wintersport is één van de mooiste locaties om te skiën van heel Oostenrijk. Je kunt hier namelijk prachtig skiën en snowboarden. Verder is het een geliefde locatie voor de après ski. Het is hier namelijk altijd druk bij de après ski. Er is ruim 30 kilometer aan zwarte piste te vinden. Voor de gevorderde skiër is dit ideaal om op te trainen. Omdat er zoveel zwarte piste te vinden is, is er ook veel afwisseling voor de gevorderde skiër die graag veel uiteenlopende uitdaging wilt krijgen. Hierdoor is een Sölden wintersport vakantie voor een gevorderde skiër ideaal.

Het skigebied van Sölden wintersport: Ötzal Arena

Het skigebied van Sölden wintersport wordt ook wel de Ötzal Arena genoemd. De Ötzal Arena staat er bekend om dat de pistes hier best lastig zijn. Hierdoor is het ook een gebied voor gemiddelde of gevorderde skiërs. Dit houdt natuurlijk niet direct in dat hier geen plek is voor beginners. Hier is namelijk ook aan gedacht. Voor de beginnende skiërs zijn er ook blauwe pistes waar ze vanaf kunnen gaan. Er is ongeveer 50 kilometer aan blauwe piste te vinden. Hierdoor is het ook als beginnende skiër mogelijk om genoeg afwisseling te vinden in het skigebied. Het is echter niet altijd even makkelijk voor de beginnende skiër. Dit komt omdat de Ötzal Arena niet veel vlakke stukken heeft. Hierdoor kun je tussendoor niet al te veel rust pakken. Echter moet dit je niet weerhouden van een Sölden wintersport vakantie.

De Ötzal Arena bestaat uit 3 verschillende bergtoppen. Deze bergtoppen zijn ongeveer 3000 meter hoog. Dit zorgt ervoor dat er genoeg afdalingen zijn waar je vanaf kunt gaan. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Dit is alleen al om op Sölden wintersport te gaan. Vanuit Sölden gaan er twee gondels naar boven. Zo gaat de Giaslachkogelbahn naar het gevorderde gebied genaamd Gaislachkogel. De andere gondel heet de Giggijochbahn. Vanuit hier ga je naar de prachtige brede pistes. Ook is het mogelijk om vanuit hier naar de gletsjers van het gebied toe te gaan. De gletsjers zorgen ervoor dat je van november tot april sneeuwzekerheid hebt op een Sölden wintersport.

De après ski op wintersport

Een Sölden wintersport gaat natuurlijk niet alleen maar om het skiën. Het is namelijk ook erg leuk om naar de après ski toe te gaan. Sölden is een heerlijke plek om de après ski te vieren. De après ski wordt hier namelijk erg uitbundig gevierd. Dit zorgt er voor dat de feestjes door kunnen gaan tot in de nachtelijke uren. Vanaf een uur of vier is het al mogelijk om deel te nemen aan de après ski. Als je vanuit de dalafdaling naar beneden gekomen bent, kom je al terecht bij de après ski bars. Dit wil je tijdens je Sölden wintersport natuurlijk niet missen. Het voordeel hiervan is dat de dalafdalingen allemaal bijna of helemaal in het centrum van Sölden uit komen.

Na de après ski direct bij de pistes gaat het nachtelijk leven vaak door naar de discotheken of barretjes. Het leuke aan Sölden wintersport is dat je hier ook verschillende bekende artiesten tegen kunt komen. Het komt namelijk regelmatig voor dat er een bekende artiest in de discotheek of de bar op komt treden.

Winterwandelen in Sölden

Naast skiën en snowboarden zijn er ook andere activiteiten die je op wintersport kunt doen. De laatste jaren is het steeds populairder geworden om te gaan winterwandelen. Op Sölden wintersport kun je ideaal wandelen. Dit komt omdat het gebied hier erg geschikt voor is. In Sölden kun je maar liefst 30 kilometer aan wandelroutes vinden. Deze paden zijn opgedeeld in wandelingen van 1 of 2 uur. De routes kunnen je twee verschillende kanten op sturen. Aan de ene kant zul je heel wat anders zien dan aan de andere kant. Op Sölden wintersport is dit natuurlijk erg leuk.

Als je op Sölden wintersport wilt gaan winterwandelen, is het natuurlijk ook mogelijk om meerdere routes achter elkaar te doen. Ook kun je er voor kiezen om naar een dorpje toe te wandelen, hier wat te eten en vervolgens weer door te lopen. Dit is een leuke manier om de omgeving van Sölden te ontdekken.

Langlaufen op wintersport Sölden

Wintersport Sölden is eigenlijk een plek om te skiën en snowboarden. Echter kan het ook erg leuk zijn om wintersport in de vorm van langlaufen te doen. Het prettige hieraan is dat er in Ötzal Arena maar liefst 185 kilometer aan loipes te vinden zijn. Hierdoor is er genoeg gebied om in te langlaufen. Tijdens het langlaufen in de loipes is het mogelijk om te genieten van alle mooie natuur om je heen. Hierbij kun je tijdens het langlaufen goed om je heen kijken. De loipes zijn allemaal zo gemaakt dat je er een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Het voordeel van langlaufen in Ötzal Arena is dat je hier sneeuwzeker voor bijna het hele jaar bent. Vooral in het wintersport seizoen ben je door de gletsjers er van verzekerd dat je hier goed kunt langlaufen. Deze maken overigens ook nog eens deel uit van het prachtige uitzicht dat je kunt vinden in Ötzal Arena.

Sauna en wellness op wintersport Sölden

Als je op wintersport bent, denk je natuurlijk niet als eerste aan sauna en wellness. Echter is het op wintersport Sölden een leuke mogelijkheid die je samen met je partner of vrienden kunt doen. Er is een groot wellnesscomplex te vinden in het dorpje Längenfeld. Deze wordt ook wel de Aqua Dome genoemd. In de Aqua Dome zul je eigenlijk alles vinden wat met wellness te maken heeft. Zo is het hier mogelijk om te genieten van de sauna, maar kun je er ook voor kiezen om hier te fitnessen. Echter is het complex vooral bedoeld voor ontspanning en rust. Op wintersport Sölden kun je dit na het wintersporten wel gebruiken.

Ook is er aan kinderen gedacht. Dit komt omdat er verschillende overdekte zwembaden te vinden zijn hier. Verder kun je ook verschillende glijbanen en speelruimtes hier vinden. Zo is er voor elke leeftijdscategorie wel een plek om je te vermaken in de Aqua Dome. Op wintersport Sölden kan dit heerlijk zijn.

Verder is het mogelijk om hier een massage te krijgen. Er zijn namelijk speciale ruimtes waar je een massage kunt krijgen. Natuurlijk moet je dan zelf wel een masseur betalen om je te komen masseren. Dit is echter allemaal mogelijk om in de Aqua Dome te regelen. Dat is natuurlijk erg prettig als je op wintersport Sölden bent. Het is een avontuur wat je gewoon niet mag missen. Al veel mensen gingen je voor naar deze prachtige bestemming.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on