Omslagfoto

Blog

Valencia

Valencia vakantie: kunst, cultuur en eten

Valencia is een van de mooiste plekken in Spanje waar je naartoe op vakantie kunt gaan. Playe el Saler is een van de mooiste stranden van Spanje en bevindt zich slechts 15 minuten van Valencia af. Je moet er alleen vroeg bij zijn want anders zijn de meest bedjes hier al verhuurd. Tevens vond ik het ook wel jammer dat het om 18:00 al ophoudt. In het hart van de stad vind je het kathedraal met de daarbij behoorde fontein. Het is prachtig om te zien hoe zoiets ouds toch na al die jaren er nog zo mooi uitziet. Als je van cultureel erfgoed houdt dan is de zijdebeurs zeker een bezoekje waard. 

De centrale markt is geheel overdekt en daar kun je dus ook met slecht weer een bezoekje aan brengen. Hier kun je shoppen, maar ook heel veel heerlijke gerechten eten. Ook kun je een bezoek brengen aan het grootste Aquarium van Europa Oceanogràfic Valencia. Je kunt natuurlijk ook mooie schepen en jachten bewonderen in de haven van Marina el Valencia. Ook heeft deze wereldstad verschillende musea.

Wat kun je doen tijdens je vakantie in Valencia ?

Een van de leukste dingen tijdens mijn vakantie vond ik het bezoek aan het aquarium Oceanogràfic Valencia. Het was adembenemend om te zien, maar ik wist ook niet dat er 45.000 vissen te zien waren. Uiteindelijk bleken het maar 500 verschillende soorten, maar als ik een schatting had moeten maken hoeveel vissen er in leefde was ik lang niet zover gekomen. Dit komt omdat het ook in verschillende gebouwen te bewonderen is. Het blijkt dat iedere vissoort zijn eigen klimaat wensen heeft, maar ook zit er verschil in zout en zoet water. 

Omdat het zo’n 22 graden was hebben wij ook een dag met hele gezin fietsen gehuurd. Het is prachtig om door de stad naar het Turia park te fietsen. Dit park is volledig groen en ze hebben er 18 bruggen als ik goed geteld heb. We hebben hier ook lekker met het gezin geluncht, want het was maar 12 kilometer vanaf ons hotel. Het blijkt zelfs een van de grootste tuinen van Europa te zijn. Het is een bioparc waar verschillende grondsoorten, water en andere weersomstandigheden worden nagebootst.

De mooiste natuur van Spanje

Valencia als vakantie was echt een ware beleving voor ons al natuurliefhebbers. Zoals ik net al zei hebben wij onszelf uren vermaakt in het Turia Park. Daarnaast hebben wij ook een bezoek gebracht aan Parque Natural de la Albufera waar de originele ingrediënten voor de Spaanse paella worden gemaakt. Ook Sot de Chera was een prachtige locatie voor wandeltochten door de natuur. Hier kun je namelijk ook van de kleine beekjes en rotsen waar water overheen stroomt genieten. Als je op zoek bent naar watervallen dan moet je naar Fuente de los Baños. Als je een plons in het water neemt merk je meteen dat dit een stuk warmer is als aan zee. Volgens onze gids komt de temperatuur van dit water nooit onder de 25 graden uit. En er zijn nog veel meer mooi natuurlocaties in de buurt van Valencia te ontdekken.

De beste plekjes van Valencia die je moet bezocht hebben tijdens je vakantie

Valencia zit boordevol met leuke plekjes en bijzondere werken, daarom kiezen ook steeds meer social influencers voor een vakantie hier. Als je naar het strand bent geweest is het lekker om dit af te sluiten bij La Mas Bonita. Hier zitten restaurants die diverse gerechten serveren. Het leuke is dat er niet alleen Spaans gegeten kan worden, maar ook Italiaans en chinees. Ook kun je naar de wijk Ruzafa gaan als je wil zien hoe de Amerikaanse en Spaanse cultuur samenkomen. Daarnaast zie je hier ook veel muurschilderingen en kunstwerken. Tevens is dit ook de beste plek om te shoppen en naar het theater te gaan. Ook is er een museum voor de moderne kunst op zijn Spaans Museo de Bellas Artes de Valencia. Dit historische gebouw bestaat als sinds 1683, maar het grootste deel is verwoest geraakt. Het gedeelte wat er nog wel staat is in 1948 verbouwd.

Heerlijk eten in Valencia tijdens de  vakantie

Valencia is bij uitstek een prima plek om lekker te kunnen eten tijdens je vakantie. Je vindt in het stadshart vooral wat grotere restaurants. Echter als je naar het zuiden loopt kom je steeds meer romantische plekken tegen of van die kleine barretjes. Tevens heb je aan de boulevard en het strand ook verschillende plekken om te eten. Veel van de vis die je hier eet wordt vers gevangen.

 Onze kelner verteld dat de vis s morgens wordt gevangen en dat deze dan pas tegen de avond klaar is om op te dienen. Omdat ze hier s middags al warm eten kun je het beste voor 21:00 gaan eten. Vanaf die tijd gaan de Spanjaarden zelf ook eten en voor die tijd is het dus lekker rustig. Ook moet je tenminste 1 keer paella hebben geprobeerd wanneer je in Spanje bent. Dit is namelijk niet te vergelijken met de pakjes die wij hier kennen. Bijna ieder restaurant heeft ook een vegetarisch menu. Dus ze gaan goed met de tijd mee in deze stad!

Kerst vieren in Valencia

Wat veel mensen niet weten is dat je ook goed kerst kunt vieren tijdens de vakantie in Valencia. Veel mensen denken dat dit alleen in Duitsland en Oostenrijk is, maar Spanje bewijst maar eens dat dit niet zo is. Het is wel net even iets anders, maar dat mag de pret niet drukken. Zo kun je op veel plekken in Valencia genieten van warme chocolademelk met Churros. Ook is er een kerstmarkt waar je van alles kunt vinden. Wij hebben prachtige kerstballen gehaald hier die je nergens anders kunt krijgen. Daarnaast hebben de kids zich s middags ook kunnen vermaken op de ijsbaan wat maar €8 kost. Tijdens de kerst worden tevens de Michelin sterren in Spanje uitgereikt. Als je vroeg boekt dan kun je hier ook bijzijn.

De toppunten om aan te doen tijdens Valencia vakantie

Valencia is een topbestemming voor ieder seizoen als je op vakantie wil gaan. Het maakt niet uit of het winter of zomer is , want hier is het altijd lekker. Daarnaast houden ze er ook kerstmarkten net als in Nederland en Duitsland. In de zomer is het heerlijk om wat routes te gaan wandelen of fietsen. Er zijn veel natuurparken in de buurt, maar ook op ieder hoekje van de straat kun je iets bijzonders ontdekken. Het is ook een leuke bestemming als je tot rust wil komen. Er zijn diverse stranden waar je lekker ligbedden kunt huren. Ook is hier een groot Aquarium met 500 verschillende vissoorten. Dit is voor zowel jong als oud leuk!


Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on