Omslagfoto

Blog

Wintersport Flachau

Waarom zou je naar Flachau moeten op wintersport?

Flachau is een gemeente in Oostenrijk waar je een goede vakantie kunt houden als je van wintersport houdt. Het is een heerlijke locatie om op een wintersportvakantie te gaan. Flachau valt onder het skigebied Snow Space Salzburg. Samen met Wagrain en St. Johann in Salzburg vormen ze Flachauwinkl/Zauchensee. Dit is één van de vijf grootste ski regio’s met een afwisselend aanbod als het gaat om pistes. Er zijn veel pistes te vinden in Flachauwinkl/Zauchensee. Hieronder zijn twee wereldbeker pistes en een hotspot voor de freestylers en freeriders. Hierdoor is het een zeer gevarieerde locatie voor wintersport. Het skigebied in Flachau is geopend van december tot aan de paasvakantie door de grote hoeveelheid sneeuw die hier valt.

Wintersport Flachau: het dorpje in het midden van de Snow Space Salzburg

Flachau is één van de bekendste wintersport locaties in het midden van Oostenrijk. Het dorpje zelf is eigenlijk niet heel veel meer dan één lange weg met een klein centrum voor het dorpje. Het dorpje zelf ligt in een dal. Echter is wintersport Flachau veel meer dan dat. Dit komt omdat het een heus skiparadijs is. Flachau ligt aan de voet van de Grießenkareck. Dit is een berg van bijna 2 kilometer hoog. Dit is dan ook meestal de plek waar je zult skiën. Naast dat je hier kunt skiën, wordt er ook een jaarlijkse World Cup gehouden op de afdaling. Als de World Cup afdaling niet gehouden wordt, kun je hier ook zelf skiën. Wintersport Flachau staat er ook bekend om dat de meervoudig Olympische kampioen Hermann Maier hier is opgegroeid. Er is zelfs een skischool naar hem vernoemd. Jammer genoeg zul je hier geen les van hem zelf krijgen.

Flachau wintersport voor iedereen

Het grootste skigebied van de Ski Amadé

De Snow Place Salzburg is ook wel het grootste skigebied van de Ski Amadé een toplocatie voor de wintersport in Flachau. Het gebied strekt zich namelijk helemaal tussen St. Johann im Pongau tot Filzmoos. Het gebied dat hier tussen ligt, is een veelzijdig skigebied die graag door liefhebbers benut wordt. Ondanks dat het een groot en relatief oud skigebied is, zijn er eigenlijk alleen maar moderne skiliften te vinden. Hierdoor kun je altijd snel naar boven komen. Omdat de Snow Place Salzburg het grootste skigebied van de Ski Amadé is, is het ook één van de populairste ski bestemmingen om naartoe te gaan. Vooral Flachau is erg populair om naar toe te gaan voor wintersport. Verder zijn de pistes die je bij Snow Place Salzburg kunt vinden erg veelzijdig. Dit komt omdat deze beginnen bij een kinderweide en op kunnen lopen tot de zwarte piste. Ook de blauwe en de rode piste zijn goed vertegenwoordigd. Hierdoor is het de ideale locatie om naartoe te gaan om te skiën.

Manieren om naar boven te komen tijdens Wintersport Flachau

Het voordeel van wintersport Flachau is dat je hier moderne skiliften hebt. Als je wilt skiën, is het natuurlijk wel nodig om eerst naar boven te komen. Dit doe je natuurlijk door middel van een skilift. Zonder is het namelijk bijna niet mogelijk om naar boven te komen. Dit zorgt er voor dat je snel boven bent. Er zijn drie verschillende skiliften in Wintersport Flachau te vinden. Hierdoor ben je nooit ver verwijderd van een skilift. Vanuit je hotel of appartement is het altijd mogelijk om snel bij de skilift te komen. Hierdoor hoef je nooit lang in de skibus te zitten. Omdat de liften in Flachau modern zijn, ben je snel boven. Echter houdt dit vaak ook in dat het druk is op de pistes. Dit gebied in de Snow Space Salzburg is namelijk erg populair. Naast dat dit gebied verbonden is met Flachau, is het ook mogelijk om vanuit Wagrain en Kleinarl – Flachauwinkl verbonden.

Bereikbaar voor alle niveaus

Flachau is een erg bereikbare locatie voor verschillende niveaus aan wintersport. Dit komt omdat er verschillende pistes te vinden zijn. Op het moment dat je lange stukken wilt skiën, is wintersport Flachau erg bereikbaar. Dit komt omdat hier meer dan 244 kilometer aan skigebied te vinden is. Omdat er zoveel piste te vinden is, is de afwisseling tussen de pistes.Wintersporters Flachau is vooral bereikbaar voor beginnende en gemiddelde skiërs. Dit komt omdat er meer dan 103 kilometer aan makkelijke piste en 129 kilometer aan gemiddelde piste te vinden. Als je graag van de zwarte piste af wilt gaan, is Flachau niet direct de beste locatie om naartoe te gaan. Er is namelijk maar 12 kilometer aan zwarte piste te vinden. Natuurlijk is dit een lastig skigebied om overheen te skiën. Hierom kan het wel redelijk wat ervaring zijn voor de grotere gebieden.

Sneeuwkanonnen in wintersport Flachau

Als je op wintersport gaat naar Flachau dan zijn sneeuwkanonnen onmisbaar. Om er voor te zorgen dat alle skigebieden goed begaanbaar blijven, zijn er verschillende sneeuwkanonnen geïnstalleerd aan de rand van de skigebieden. Dit zorgt er voor dat het mogelijk blijft om over de pistes heen te skiën. Zonder dat deze sneeuwkanonnen hier te vinden waren, zou de piste lastig te begaan zijn. In de hele Snow Space Salzburg zijn er meer dan 1000 sneeuwkanonnen te vinden om er voor te zorgen dat alle pistes goed begaanbaar blijven. Hierdoor zul je nooit te maken krijgen met een piste met te weinig sneeuw. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je ski’s en niet erg prettig voor jezelf als je valt.

De ideale plek voor snowboarding

Als skiën niet helemaal je ding is, kun je beter gaan snowboarden tijdens de wintersport in Flachau. Dit kan namelijk ook erg leuk zijn. Echter is het in de piste van Flachau zelf niet heel erg geweldig om te snowboarden. Dit komt omdat je hiervoor beter naar een andere locatie toe kan gaan. Vanuit Flachau is het mogelijk om direct door te gaan naar Flachauwinkl. Hier is het veel leuker om te snowboarden. Hier is het namelijk mogelijk om over meer dan 1,5 kilometer te Snowboarden. Dit kun je doen bij het Absolut Park. Het Absolut Park bestaat uit vier verschillende delen. Zo heb je de Kickerline, de Railcombo, de Halfpipe en de Jibline. Als je klaar bent met snowboarden of even een pauze wilt, kun je naar het Chill House toe gaan om even bij te komen. Dit kun je hier lekker doen met wat eten en wat te drinken. Om nieuwe trucjes te leren op een snowboard, kun je het beste hier heen gaan.

Flachau wintersport

Skiles in Flachau

Flachau biedt verschillende skilessen aan die je tijdens de wintersport kunt volgen. Zoals net al gezegd, is het mogelijk om skiles te nemen bij de skischool die vernoemd is naar Hermann Maier. Natuurlijk is het ook mogelijk om naar een andere skischool te gaan. Het voordeel aan Flachau is dat hier verschillende skischolen zitten. Hierdoor is het ook mogelijk om in alle talen skiles te krijgen. In totaal zijn er zes skischolen waar je uit kunt kiezen. Ook voor kinderen is het erg bereikbaar om skiles te krijgen in Flachau. Dit komt omdat je hier ook Nederlandse skileraren kunt vinden. 

De meeste skischolen in Flachau hebben tijdens de schoolvakanties verschillende Nederlandse ski leraren of leraressen. Ook buiten de schoolvakanties is het mogelijk om een Nederlandse ski leraar of lerares te vinden. Echter zijn ze dan wat lastiger te vinden. Omdat er verschillende kinderpistes zijn, is het ook een ideale plek om te beginnen met skiën voor de kinderen. Hierdoor is het ook ideaal om gebruik te maken van een Nederlandse ski leraar of lerares. Wintersport Flachau is erg toegankelijk voor kinderen. Hierom is het ook voor veel gezinnen een populaire wintersport vakantie bestemming.

Langlaufen op wintersport Flachau

Op het moment dat je op wintersport Flachau gaat, is het ook mogelijk om andere dingen te doen dan alleen skiën en snowboarden. Zo is het ook mogelijk om te gaan langlaufen. In Flachau en de omgeving van Flachau zijn er verschillende goed bijgehouden loipes. Om te langlaufen is dit de ideale locatie hiervoor. Tijdens het langlaufen is het mogelijk om je lichaam te trainen terwijl je aan het genieten bent van de mooie omgeving en de natuur. Als je graag wilt langlaufen, zijn er verschillende rondes die je kunt doen. Deze rondes zijn ook van makkelijk tot moeilijk te vinden. Voor de beginners kun je goed beginnen met de Reitdorf Ronde. Voor de ervaren langlaufers, kun je goed kiezen voor de Tauernloipe. Dit is een 60 kilometer lange route die je heerlijk kunt gaan langlaufen als je een aantal dagen gaat langlaufen. Hiervoor heb je wel een goede conditie nodig.

Wandelen tijdens wintersport Flachau en omgeving

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens wintersport Flachau, maar het is ook erg leuk om te wandelen op Wintersport. Hierdoor is het namelijk mogelijk om meer van de omgeving te zien dan als je gaat skiën. Er zijn dan ook veel gebieden waarin je kunt wandelen als je op wintersport Flachau gaat. Er is meer dan 40 kilometer aan goed onderhouden paden te vinden in Flachau en de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om te genieten van de besneeuwde bergen en de diepe dalen. Je kunt tijdens het wandelen in Flachau en de omgeving namelijk een hoop ongerepte natuur en prachtige winterlandschappen vinden. De Flachau en de omgeving van Flachau staat bekend om de prachtige ongerepte natuurgebieden. In deze natuurgebieden mag je niet skiën. Hierdoor is het ideaal om deze omgeving te voet te verkennen. Natuurlijk is het wel belangrijk om op de routes te blijven lopen.

Snowbiken tijdens een wintersport Flachau

Op het moment dat je op wintersport Flachau gaat, is het ook mogelijk om te snowbiken. Dit is een wintersport die nog niet erg bekend is. Echter is het wel een erg leuke sport om te doen. Tijdens het snowbiken ga je namelijk met een speciale sneeuwfiets over de sneeuw heen. Hierdoor kun je veel vaart maken. Het sneeuwfietsen is een leuke en interessante wintersport om een keer te proberen. Wel is het belangrijk om te weten dat dit een lastige wintersport is om goed onder de knie te krijgen. Je leert het dan ook niet zomaar. Voor de meeste mensen is dit wel de moeite waard om een keer te proberen.

De Après-Ski

Na de hele dag wintersport gedaan te hebben, moet je de dag in Flachau natuurlijk wel af sluiten met wat gezelligheid. Dit kun je bij de Après-Ski doen. In Flachau ben je hiervoor aan het juiste adres. Flachau staat namelijk bekend om de gezellige Après-Ski na het wintersporten. Met een totaal van 36 restaurantjes, 23 barretjes en 8 discotheken is Flachau een bekende en populaire locatie om voor de Après-Ski heen te gaan. Hier vloeit het bier namelijk rijkelijk en is het altijd gezellig. Als je lekker wilt gaan slapen na het skiën, is de Après-Ski gelukkig niet te overheersend aanwezig. Aan de voet van de bekende World Cup afdaling ligt één van de bekendste Après-Ski barretjes van heel Oostenrijk. Hier ligt namelijk de Hofstadl. Om vier uur hoor je hier de klok en kan het feest beginnen. Het is mogelijk om tot laat in de nacht door te gaan met de Après-Ski.

Verschillende tours die je kunt volgen

Op het moment dat je gaat skiën of een andere vorm van wintersport gaat doen in Flachau, is het mogelijk om op een tour te gaan. Door op een tour te gaan, is het namelijk mogelijk om meer te zien van het gebied waar je in skiet. Hierom zijn er ook verschillende tours die je kunt volgen als je meer wilt zien van wintersport Flachau.

De 12 peaks tour

Eén van de meest indrukwekkende tours die je tijdens de wintersport in Flachau kunt volgen, is de 12 peaks tour. Deze tour gaat namelijk om 12 verschillende bergtoppen. Ook zul je door 5 dalen heen gaan. De 12 peaks tour is in totaal 210 kilometer lang. Door de nieuwe Panorama Link kabelbaan is het mogelijk om deze tour te volgen. De kabelbaan verbindt namelijk de Snow Space Salzburg met de aangrenzende skigebieden Flachauwinkl en Zauchensee. Hierdoor is het mogelijk om nog langer achter elkaar door te skiën in deze gebieden.

De Herman Maier tour

Flachau staat natuurlijk bekend om de meermalig Olympisch kampioen Herman Maier en de unieke wintersport locaties. Er is ook een tour die naar Herman Maier vernoemd is. Hermann Maier skiet het liefst in de Snow Space Salzburg. Hierom heeft hij zelf een tour uitgestippeld om de mooiste plekken in dit gebied te ontdekken. Als je de Hermann Maier tour volgt, zul je in de voetstappen van de meervoudig Olympisch kampioen stappen. Hierdoor zul je prachtige en leuke plekken ontdekken, sportieve uitdagingen onderweg tegenkomen en een prachtig uitzicht hebben over het hele skigebied. Tijdens de tour is het mogelijk om action points te verzamelen. Door alle action points te halen, neem je automatisch deel aan de Snow Space Salzburg Challenge. Hierdoor kun je elke maand een prijs winnen. Het is mogelijk om via de Achterjet of de Starjet 1 deel te nemen aan de Hermann Maier tour.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on