Image Alt

Veel gestelde vragen

Vind antwoorden

Je hebt vragen en je wil daar antwoord op hebben. Zoek eerst even met onze zoekfunctie, wellicht hebben we al antwoord gegeven op de vraag waar je zo mee zit. Is dat niet het geval? Stuur ons een berichtje met je vraag!

Zoeken

Goed voorbereid op pad

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Dit hangt heel erg af van welk land je naar toe zou willen gaan. Reis je binnen Europa? Een legitimatie is voldoende! Reis je buiten Europa? Dan raden we je sterk aan om je paspoort mee te nemen om je te legitimeren aan de grens. Zoek goed uit wat je per land wel en niet nodig hebt. Het zou vervelend zijn als je bij de grens staat en je geweigerd gaat worden…

Waar kan ik mijn reis boeken?

Helaas moeten we je hier teleurstellen! We zijn namelijk geen reisbureau waar je accommodaties en vluchten kunt boeken. Wel kunnen we je helpen met mooie verhalen, reistips en unieke bestemmingen. Vragen over? Stuur ons even een berichtje!

Welke voorwaarden en verzekeringen heb ik nodig?

Dat is ook weer afhankelijk van waar jij naar toe gaat. Het is sowieso slim om een reisverzekering af te sluiten. Dit kan via je bank of via een verzekeringsmaatschappij. Ga je naar een land toe waar ziektes veel voorkomen? Lees je goed in, want het kan zijn dat je inentingen nodig hebt om veilig te kunnen reizen.

Hoe zit het met reisadviezen?

Reisadviezen veranderen constant en zullen nooit hetzelfde zijn. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade, het consulaat, de inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere betrokken organisaties. Met een reisadvies informeren zij je over de veiligheid in een land en geven zij algemene praktische tips. De meest actuele reisadviezen kun je vinden op: Rijksoverheid reisadviezen

Praktische reistips

Waar kan ik het beste heen wanneer ik mijn spullen kwijt ben?

Dit hangt enorm af van waar je bent. Het is altijd goed om, wanneer je op reis gaat, de volgende nummer op te slaan in je telefoon:

  • Het alarmnummer
  • Het telefoonnummer van je verblijf
  • Het telefoonnummer van de ambassade
  • Het telefoonnummer van een familielid in Nederland

Daarnaast is het ook slim om de adressen van de volgende plekken te noteren en bij te houden:

  • Het adres van je verblijf
  • Het adres van de ambassade
  • Het adres van de lokale politie

Hoe weet ik wat ik moet pakken voor mijn vakantie?

Dat is simpelweg goed kijken en het goed in de gaten houden van de weersvoorspellingen van de locatie waar je naartoe gaat. Het is vanzelfsprekend dat je op wintersport gaan korten broeken meeneemt, maar kijk goed naar de lokale weersvoorspellingen van de locatie waar je heengaat. Vaak is dat wel te vinden op de website, kun je het daar niet vinden? Bel gewoon je verblijf op en vraag wat de weersverwachtingen zijn.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on