Omslagfoto

Blog

Bonaire vakantie

Vakantie Bonaire: helemaal tot rust komen!

Bonaire is eiland waar je jezelf de hele vakantie wel kunt vermaken. Zo kun je hier bij meer als 80 duikscholen terecht voor een heuse onderwater beleving. Daarnaast kun je ook nog vele zeedieren, vissen en andere waterratten ontdekken in het marine park. Ook is een bezoekje aan Kralendijk de hoofdstad geen overbodige luxe. Je vindt hier namelijk verschillende gekleurde huizen, veel geschiedenis en voldoende eten en drinken om van te genieten. Ook kun je naar een heel oud bos wat meer als 850 jaar aan geschiedenis te bieden heeft. Hier ontdek je de verschillende bomen en struikgewassen. Ook zijn er verschillende barretjes aan de zee waar je de zon kunt zien ondergaan of de dag kunt afsluiten met een borreltje. Bij de meeste hotels is ook een animatieteam aanwezig voor de kinderen. Ook zij kunnen prima vermaakt worden op dit eiland.

Wat kun je beleven tijdens je vakantie Bonaire

Tijdens de vakantie in Bonaire kun je deelnemen aan talloze activiteiten. Op dit eiland vindt je talloze stranden die zowel openbaar alsmede privé toegankelijk zijn. Wij zijn ook naar een privé eiland geweest, maar dit was niet zo’n succes want het is eigenlijk weer iets te rustig. Ook hebben we heerlijk kunnen paardrijden daar. De verschillende landschappen hebben geen invloed op het paard en zo sta je nog dichter bij de natuur. Ook hebben we stukken door het water heen gemaakt met het paard. Dit vond ik wel prettig want ik kreeg er geen natte voeten van. Daarnaast is de natuur prachtig om te zien. Zo zie je hier veel cactussen en wij waren hier toen er zelfs bloemen in zaten. Deze zie je niet in zoveel landen dus dat blijft bijzonder. Het is daarnaast ook de perfecte locatie om eens wat anders te eten.

Je maakt tijdens de reis over het eiland ook kennis met de verschillende nationaliteiten die hier veelal al jaren zijn gevestigd. Daarnaast is er altijd wel iets te doen en kun je het beste bij jouw hotel of verblijf informeren naar de mogelijkheden. Het hele jaar door zijn er honderden activiteiten in en rondom Bonaire.

De leukste uitstapjes in de buurt

Het leukste tijdens mijn vakantie in Bonaire vond ik de foodtrip die wij gemaakt hebben. Er zijn namelijk vele nationaliteiten hier gevestigd. Hierdoor is er ook veel keuze en altijd wel iets te eten voor iedereen. Daarnaast wordt er hier veel gebruik gemaakt van groente en door de lekkere bereidingswijze is dit ook nog eens voedzaam voor de kinderen. Ook kun je er veel van de geschiedenis leren. Zo is het al 500 jaar onderdeel van Nederland, en zijn er inmiddels meer als 70 nationaliteiten op dit eiland. De meeste invloed op het eiland komt vanuit Amerika en dan specifiek gezien de latino’s. Ook kun je een trip maken naar klein Bonaire wat te bereiken is met de boot. Dit eiland is maar 6 km 2, maar er valt voldoende natuur te ontdekken of je kunt lekker in de zon gaan liggen.

Vakantie en geschiedenis combineren op Bonaire

Bonaire behoort tot de Nederlandse Republiek en dus kun je ook veel over de geschiedenis hiervan leren tijdens je vakantie. Het eiland is helemaal door de natuur tot stand gekomen. Meer als 100 miljoen jaar geleden botste de platen tussen het Caribisch plateau en Atalia. Hierdoor is er 60 miljoen jaar geleden een stuk land boven water gekomen. In de loop van de tijd werd dit steeds groter ook door de lava die aan land kwam. Inmiddels is het een volwaardig eiland waar je veel kunt beleven. Ook de wind en regen hebben ervoor gezorgd dat er een solide basis voor dit eiland ligt. Tot een paar duizend jaar geleden leefde hier alleen Indianen. Zij leefde van de jacht op dieren in zee en in de natuur. Pas in 1499 zijn de kolonisten van Spanje hier aan land gekomen. Uiteindelijk is het in de 17de eeuw door Nederland veroverd.

Dieren en de natuur tijdens je vakantie Bonaire

Kom dichtbij de natuur tijdens je vakantie in Bonaire. De flamingo is een van de dieren die herkenbaar is voor dit eiland. Hij heeft vaak een oranje/roze kleur en deze zie je dan ook bij veel huizen terugkomen. Ook is het slagbaai park een aanrader voor de liefhebbers van dieren. In de vrije natuur zie je ook veel vogels en papegaaien. Door het warme klimaat zie je ook veel bijzondere struikgewassen en cactussen. Ook zijn er prachtige bloemenvelden die je kunt ontdekken in de omgeving. Bij de tientallen duikscholen die er zijn kun je lessen volgen, maar ook kun je op onderwater excursie gaan. Tijdens deze excursies zie je vaak prachtige koraalsoorten en vele soorten vissen. Soms kom je ook nog eens de prachtige zeesterren tegen. Langs de verschillende kliffen kun je ook wandelen en hiken.

Een onbewoond eiland vlakbij Bonaire genaamd Klein Bonaire

Vlakbij Bonaire vind je ook het eiland klein Bonaire wat een adembenemend uitzicht heeft. Je komt aan op het eiland in het mooi witte zand en het water is gewoon doorzichtig blauw. Het eiland is niet bewoond waardoor je de 6 km 2 optimaal kunt benutten. Ook zie je meteen het prachtige struikgewas en als je goed kijkt kun je zelfs al een paar cactussen spotten. Het is precies zoals je een prachtig eiland in je dromen wel eens voorgesteld. Ook zie je vlak aan de kust al dat er verschillende vissen door het water zwemmen. Als je goed op let op de ferry kun je dit ook al zien tijdens je reis hier naartoe. Ook hebben wij in de bomen hagedissen gezien die nog mooier in het echt zijn als in de boeken. Het zijn wilde dieren dus dit hebben wij gerespecteerd en we hebben ze dus niet geaaid.

Aan activiteiten deelnemen op dit eiland

Er zijn verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen tijdens je vakantie in Bonaire. Zo kun je ervoor kiezen om je lekker te laten verwennen in een van de resorts op dit eiland. Ook zijn er voldoende duikscholen waarbij je kunt leren te duiken. Ook leer je hier steeds meer over de onderwaterwereld. Als je voldoende tijd hebt kun je dit dagelijks doen en dan ben je aan het eind van de vakantie een echte duiker. Tevens zijn er ook veel lokale feesten. Je kunt hier vaak aan deelnemen, maar de hotels zelf regelen ook veel. Houdt er alleen wel rekening mee dat je met 70 nationaliteiten te maken hebt.

Behandel iedereen dus met veel respect om niet buiten de boot te vallen. Ook kun je diverse wandeltochten maken door de natuur en langs de kliffen. Ook kun je naar een prachtig hoog gebouw gaan waar je kunt genieten van een uitzicht over zee. Tevens kun je ook met een kajak de zee trotseren wat altijd zorgt voor veel plezier met gezinnen. Het is zelfs mogelijk om meer over het zeilen te leren wat we in Nederland ook al veel doen. Kortom genoeg activiteiten die er te beleven zijn op dit relatief kleine eiland.

Welke cultuur kun je verwachten tijdens de vakantie Bonaire

Over het algemeen zal je merken dat de mensen op Bonaire Papiaments zijn wanneer je hier op vakantie gaat. In totaal wonen er wel meer als 70 nationaliteiten op dit eiland. Op deze manier kun je dus ook lekker een beetje van allerlei soorten cultuur proeven. Niet alleen van het eten, maar als je het vriendelijk vraagt kun je gewoon bij de mensen langs de deur. Het is een gastvrije omgeving waar je bijna niet te veel kunt vragen. Het is immers een republiek die er al duizenden jaren is, maar net iets meer als 500 jaar in Nederlandse handen. Ook is het heerlijk om foodtrips te maken, want je proeft hierbij veel gerechten uit diverse families. Voor de moeilijke eters er is ook gewoon een McDonald’s op het eiland.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on