Omslagfoto

Blog

Barcelona stad

Barcelona vakantie: wat moet ik zien?

Barcelona is een bestemming die voor iedereen als het om vakantie gaat in de smaak valt. Voor de mensen die van kunst en cultuur houden is er veel te bewonderen. Van de lokale gewoontes tot aan de authentieke gebouwen. Als je lekker zon, zee en zuipen zoekt dan is dit ook een top bestemming. Barcelona heeft namelijk veel uitgaansgelegenheden waar zowel jong als oud samenkomen. Daarnaast is het ook een stad waar je lekker aan het strand kunt liggen en jezelf kunt verwennen met een cocktail of ander drankje. Tevens is het een prachtige locatie als je naar de natuur en dieren kijkt die hier leven. 

Je vindt hier namelijk een hele grote biodiversiteit. Daarnaast is er voor de kinderen ook veel vermaak te vinden in de stad. Wat veel mensen niet weten is dat er veel activiteiten zijn voor de allerkleinsten. Als je even behoefte hebt aan wat rust zodat je gezellig op het terras kunt zitten dan kun je ze hier achterlaten. Voor de mensen die juist met hun kinderen weg willen is er ook een aquarium wat heel groot is en een prachtige dierentuin. Ook voor groepsvakanties is dit een prachtige locatie.

Wat kun je doen in Barcelona tijdens je vakantie

Een van de grootste kathedralen ter wereld vind je in Barcelona tijdens je vakantie. De Sagrada Familia is een gebouw waar je zowel aan de binnen als buitenkant kunt kijken. Veel mensen nemen ook een rondleiding en er valt zoveel over te vertellen dat het een halve dag vult. Momenteel wordt hij gedeeltelijk gerestaureerd en dat zal omstreeks 2026 klaar zijn. Voor de mensen die van mozaiekwerken houden is er Park Güell hier zie je onder meer diverse bankjes en een grote salamander. Natuurlijk is er voor die fanatieke mannen het stadion van FC Barcelona. Het leuke is dat je hier gewoon dagelijks deel kan nemen aan een rondleiding en dan laten ze je ook echt alles zien. 

Dit is de unieke gelegenheid voor vrouwen om dan juist te gaan shoppen in het stadshart. Ook zijn er verschillende bouwwerken te zien van Gaudi. Voor de echte kunstliefhebber is er het Picasso museum van de wereldberoemde Pablo Picasso. Als je straatmuzikanten wil zien dan kun je het beste naar La Rambla gaan. Dit is een van de drukste straten die volstaat met marktkraampjes en muzikanten. S Avonds kun je ook een bezoekje brengen aan de magische fontein. Deze is altijd al mooi verlicht, maar op sommige dagen houden ze hier ook een ware lichtshow. In Barcelona vind je ook het mooiste concertgebouw van Europa Palau de la Música Catalana.

Sagrada Familia het gebouw van de basiliek

De Sagrada Familia is een gebouw waar bijna iedereen komt tijdens zijn of haar vakantie in Barcelona. Deze kerk is pas in 2010 gedoopt tot basiliek door Benedictus de elfde. Het gebouw zelf is er al sinds 1866, maar door de jaren heen is het steeds verder ontwikkeld. Gek genoeg is kerk eigenlijk bijna nooit af en kan altijd alles nog groter. Echter verwachten de mensen uit Barcelona dat de huidige renovatie de laatste is voor de komende 20 jaar op zijn minst. Deze kerk is mede zo prachtig geworden door de hulp van Gaudi sinds 1883. In 2010 is er onder de kerk een tunnel gemaakt voor de hogesnelheidslijn. Ondanks de grote weerstand van de bevolking zijn er tot op heden nog geen ongelukken gebeurd of schade aan het gebouw. Het huidige ontwerp is nog steeds in aanbouw zijnde naar de ideeën van Gaudi. Helaas zijn er hier veel van verloren geraakt tijdens de Spaanse oorlog, maar door het grote archief is er nog voldoende bewaard.

Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in de vakantie Barcelona 

De prachtige kunstwerken van Picasso en Gaudi kun je gedurende de vakantie in Barcelona ruimschoots bewonderen. Je kunt namelijk naar het museum van Picasso waar meerdere werken van hem tentoongesteld staan. Ook de werken van Gaudi blijven niet onopgemerkt. Deze zie je namelijk in veel van de straten te staan. Het zijn die grote karakteristieke gebouwen die hij als architect heeft ontworpen. Ook kun je natuurlijk vele dieren spotten. Niet alleen in de dierentuin, maar ook in de natuur van Barcelona. Tevens is er een groot Aquarium park met meer als 200 soorten dieren die in de zee leven. Kortom genoeg plekjes om even een kort bezoekje aan te brengen.

De leukste plekjes om naartoe te gaan tijdens je vakantie in Barcelona

Ik heb al een paar van de mooiste plekjes genoemd in Barcelona die je kunt bezoeken tijdens de vakantie. Maar ik raak er niet over uitgepraat dus ik noem er nog maar een paar. Het was een bijzondere ervaring om door Barri Gòtic te lopen. Hier heb je een klassiek centrum met allemaal stenen gebouwen van vroeger. Ook heeft het een prachtig stadshart wat nog in ere bij wordt gehouden. Omdat wij op de camping zaten hebben wij er ook voor gekozen om een bezoekje te brengen aan Mercat de la Boqueria. Dit is een van de kleurrijkste markten van Europa waar je heerlijk vers eten kunt kopen. Ook hebben wij de highlight route genomen waar we met z’n alle hebben kunnen fietsen. 

Hier is goed over nagedacht want er zijn ook bepaalde plekken waar je prachtige foto’s kunt maken. De kabelbaan naar het kasteel is ook een prachtige plek om naartoe te gaan. Hier kun je op een langzaam tempo genieten van het uitzicht om daarna een bezoek te brengen aan het prachtige kasteel. We zijn ook nog even naar Port Vell de haven van Barcelona gegaan omdat onze kinderen gek zijn op boten en jachten. Het is een redelijk normale haven, maar in de zomer staat hij mooi gevuld. Tibidabo is een prachtige berg van 512 meter hoog die te bereiken is met de tandradbaan. Ook hebben wij verschillende museums bezocht want deze wereldstad heeft er wel meer als 10 in de buurt.

Waar kun je in de natuur heen?

Ook voor de mensen die erg van de natuur houden is er voldoende te beleven tijdens de vakantie in Barcelona. Ik ben zelf ook een liefhebber, maar het echte absolute toppunt vond ik de Salt de Sallent waterval. Dit is een waterval die al lang op aarde is namelijk sinds 968. Meer als 100 meter diep zie je het water naar beneden stromen. Tussendoor zie je in de rotsen ook nog wat groene begroeiing. Wat dit precies is dat weet ik niet, maar het is echt een plaatje. 

Een uurtje verder rijden vind je het El Parque Natural De Montseny waar je het klassieke Catelaanse natuurwerk in terug kunt zien. Hier zie je niet alleen bossen, maar ook verschillende soorten begroeiing. Op de rustige dagen kun je als je geluk hebt ook nog wilde dieren spotten hier. Het totale gebied bestaat uit meer als 30 duizend hectare waardoor je er weken zou moeten verblijven om echt alles te kunnen zien. De Costa Brava kent bijna iedereen ook wel. DIt is de populairste buitenwijk van Barcelona waar je prachtige wandeltochten in de bergen en op het strand kunt maken. In totaal kun je zelfs voor meer als 200 kilometer aan wandelroutes volgen. Het oude klooster in Montserrat heeft een prachtige route die daar naartoe loopt. Dit is best een pittige tocht dus bij twijfel kun je dit beter met de auto doen.

Op je centen letten tijdens de vakantie

Als je lekker wil eten tijdens de vakantie in Barcelona dan betaal je al snel teveel. Zo kun je dezelfde kwaliteit eten die je aan het strand hebt voor meer als de helft minder krijgen in het Ramblas gedeelte. Dit is een toeristisch plekje wat je net moet weten te vinden, maar daarvoor hebben we natuurlijk Google Maps. Ook kun je hier in de avond lekker borrelen want ze kennen hier nog steeds het Happy Hour tussen 16:00 en 20:00. Je moet in dit gedeelte alleen wel goed opletten dat je niet opgelicht wordt. Er zijn wat meer zakkenrollers actief, maar ook zijn er veel bedelaars. Als je jezelf overdag gratis wil kunnen vermaken dan kun je Gaudi route lopen. Er zijn veel gebouwen in dit Spaanse stadje die door hem zijn ontworpen. Het kost helemaal niets om ze van de buitenkant te bewonderen.

Ontdek de geschiedenis van Barcelona tijdens je vakantie

Barcelona is een stad die rijk aan geschiedenis is en je zult een maand nodig hebben voordat je alles gezien kunt hebben tijdens de vakantie. Naast de gebouwen van Gaudi en het museum van Picasso kun je ook een bezoek brengen aan de oude oorlogsbunkers. Vanuit hier heb je namelijk ook een prachtig overzicht over de stad. Een ideaal moment om even met zijn alle op de foto te gaan. Naast het uitzicht mag je hier ook gewonnen picknicken met het eten wat je in de stad gekocht hebt of zelf meegenomen hebt. Dit is ideaal want in principe is dit op de benzine na een gratis uitstapje. Ook kun je een bezoekje brengen aan het oude ziekenhuis wat van binnen er nog echt uitziet als een ziekenhuis van vroeger. 

Een samenvatting van de ideale Barcelona vakantie

Barcelona is een bestemming waar je met iedereen naar toe kunt gaan op vakantie. Voor de jeugd is er naast zon, zee en zuipen ook een street art tour door het centrum heen. Hierbij ga je niet alleen prachtige graffiti werken bewonderen, maar ook zul je streetdancers zien. Als je hier te brak voor bent ga je natuurlijk op een van de stranden liggen. Daarnaast heeft de natuur in en rondom Barcelona veel te bieden. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een bezoek aan het aquarium of de dierentuin.


Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on