Omslagfoto

Blog

Wintersport Oostenrijk

Heerlijk op wintersport in het heerlijke wit overgoten Oostenrijk

Meer als de helft van de Nederlanders gaat jaarlijks naar Oostenrijk toe voor wintersport. Dit gebied staat niet alleen bekend om de pistes, maar ook krijg je vaak sneeuwgaranties. Vaak staan er bij de grotere locaties wel 50 tot 100 sneeuwkanonnen die het gebied van sneeuw voorzien wanneer de natuur dit niet doet. Een ander voordeel hier is dat de apparatuur vaak modern is wat toch een veiliger gevoel geeft als je de skilift instapt. Ook is er een grote variatie aan skigebieden voor jong en oud, maar ook voor beginners en ervaren mensen. 

Er zijn enkele locaties die wat extra’s voor de kinderen hebben zoals een mini schans of andere freestyle attributen. Mijn persoonlijke ervaring met de hotels hier is dat ze ook veel aandacht voor de kinderen hebben. Vooral de mannelijke mensen in de hotels hebben extra aandacht voor de kinderen, maar de vrouwen doen dit net zo goed. Ook zijn ze hier niet zo van op de klok kijken. Is het 12 uur geweest en gaat de bar dicht dan knijpen ze nog wel eens een oogje toe. Natuurlijk zijn de schnaps en schnitzels ook niet weg te denken als je een bezoekje brengt aan Oostenrijk.

Grote skigebieden om te bezoeken tijdens Wintersport Oostenrijk

Tijdens de wintersport in Oostenrijk zijn er een aantal gebieden die zeker wel de moeite zijn om te bezoeken. Bij de Arlberg kun je skiën op hoogtes van 1300 tot 2800 meter wat voor de ervaren en gevorderde wintersporter meer als voldoende is. Deze berg heeft maar liefst 87 skiliften waardoor je wel kan raden hoeveel keuze er is op deze berg. In totaal is hier net iets meer als 300 kilometer aan skigebieden te vinden. Ook zijn hier verschillende idyllische dorpjes om te bezoeken. Als je net begint met wintersport dan is SkiWelt Wilder Kaiser een aanrader want hier kan je al beginnen bij 620 meter. 

Voor de kinderen zijn er speciale funparken, maar ook kun je genieten van de verlichte rodelbanen in de avonden. Dit is ook een bijzondere ervaring en dit kost niet zoveel energie als skieen. Voor de mensen die niet goed zijn met skiën of snowboarden is er dus altijd nog meer te doen in dit gebied. Het bekendste wintersportgebied waar veel Nederlanders komen is Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Dit is een aanrader voor beginners en mensen die een beetje ervaring hebben want het aantal zwarte pistes valt hier tegen. Er zijn veel verschillende parcours en skischolen voor de beginners. Ook kun je hier roddelen of een rit maken met de paardenslee door de sneeuw. Genoeg activiteiten voor het hele gezin dus.

Silvretta Arena Ischgl

Een mooi gebied om te bezoeken voor de wintersport in Oostenrijk is Silvretta Arena Ischgl. Dit ligt op de grens van Zwitserland waardoor je dus eigenlijk bij twee landen in de buurt bent. Het is wel even een rit, maar als je afwisselend landen wil bezoeken net als ik zeker een aanrader. In nog geen half uur tijd ben je al in Zwitserland. Wel is het jammer dat je dan ook een duurdere skipas moet nemen, maar dat nemen we maar voor lief. Het bijzondere aan deze pistes vindt ik de steile hellingen die zorgen voor nog meer snelheid. 

Er worden in dit gebied ook veel evenementen georganiseerd waardoor er altijd wel iets te doen is. Dit is niet alleen voor de oudere garde, maar er wordt ook veel gedaan voor de jongeren. Zo kun je er tot in de late uurtjes jodelen. Als je op het juiste moment gaat heb je ook geen last van de wereldkampioenschappen skiën. Je kunt dan genieten van de rust, maar er komen ook best wel wat Nederlanders. Het is dus ook een ideale locatie om nieuwe mensen te leren kennen. Zelf kom ik uit brabant en tot mijn grote verbazing kwamen wij onze lokale schoenmaker tegen op vakantie. Zo zie je maar weer dat het een kleine wereld is en gek kan lopen wie je tegenkomt op vakantie.

Wintersport Oostenrijk: Serfaus een prachtige locatie

Serfaus is een van de leukste locaties om heen te gaan als je op wintersport bent in Oostenrijk. Dit gebied wordt niet voor niets gezien als een van de beste gebieden van Europa voor gezinnen. Hier is voor de allerkleinsten de meeste aandacht, maar ook voor volwassenen valt hier veel te beleven. Wat ik persoonlijk het leukste vind is dat ze hier een paar extra zwarte pistes hebben voor de uitdaging. Echter zie je ook dat er veel wordt gedaan voor de kinderen met lessen en animatie. Een bijkomstig weetje ze kunnen hier tot wel 90.000 personen per uur vervoeren waar ik van schrok. Ook heb je hier veel gondelbanen waar je samen met de kinderen naar boven kunt reizen. Wanneer zij niet van wintersport houden is dit toch leuk om te doen. Houden ze er wel van dan neem je natuurlijk de stoere skilift.

Waarom op Wintersport in Oostenrijk gaan?

Oostenrijk is de beste locatie van Europa om wintersport te gaan houden. Dit is het al tientallen jaren en dit gebied blijft zich ook innoveren. Naast het skieen en snowboarden zijn hier nog veel meer winterse activiteiten te beleven. Er zijn namelijk ook verlicht rodelbanen in sommige gebieden, maar je kunt ook met de paarden door de sneeuw banjeren. Als je niet zo van het actief sporten bent zijn er ook veel kleine dorpjes in de buurt. Deze zijn vaak nog met oude nostalgie gebouwd wat de charme van Oostenrijk is. 

Tevens heb je ook nog eens heel veel lekker eten zoals grote schnitzels. Qua drankjes kan je hier ook top genieten, want happy hour is hier nog steeds van pas. Ook in de avonden is er genoeg te doen en dit gaat vaak nog door tot in de late uurtjes. In totaal heeft Oostenrijk inmiddels meer als 425 gebieden waar je op wintersport kunt gaan.

Enkele praktische tips

Als het de eerste keer is dat je op wintersport gaat in Oostenrijk dan heb ik een aantal tips voor je. Naast de accommodatie heb je ook nog te maken met kosten voor het skieen. Check vooraf de tarieven voor een skipas, want dit kan per locatie wel 100 euro of meer verschillen. Daarnaast is het ook verstandig om goede winterkleding mee te nemen. Ik zal niet meteen zeggen wintersportkleding want dit is erg kostbaar. Wanneer het je wel bevalt is dit zeker een aanrader, maar hier moet je eerst voor sparen. Tevens kun je ook het beste eerst lessen nemen. Dit is niet alleen voor jouw veiligheid, maar ook voor de andere op de piste. Je maakt zelf de keuze in middelen, maar Oostenrijk is wel een land wat bekend staat om de moderne wintersport.

Veel mensen vragen zich af waarom Oostenrijk zo hoog in het vaandel staat bij Nederlanders. Dit komt vooral omdat het meeste personeel hier heel vriendelijk is. Omdat de Duitse taal best op Nederlands lijkt is het eenvoudig om te communiceren. Tevens komen er natuurlijk al jarenlang veel Nederlanders in dit gebied waardoor je ook met gemak nieuwe contacten kunt maken. Ze zijn ook heel gastvrij voor de kinderen en je kunt ze onbezorgd achterlaten bij de ervaren skileraren.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Het populairste gedeelte van Oostenrijk qua wintersport is Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Dit gedeelte bevindt zich in Salzburgerland waar veel activiteiten zijn ook in de avonden. Er zijn leuke café’s waar ook veel gedanst en gedronken wordt. Daarnaast zijn er veel rode en blauwe pistes waar het vooral voor gezinnen en beginners genieten is. Natuurlijk zijn er ook enkele uitdagingen voor de gevorderden met de 17 km aan zwarte pistes. Kinderen kunnen op een afgeschermd gebied onder begeleiding lessen volgen. 

Hier hoef je niet de hele tijd bij te blijven, dus je kunt zelf genieten van de vrijheid. Dit is ook wel eens fijn voor een dagje, want de kinderen vragen al veel aandacht en het is ook wel eens fijn iets alleen met je partner te doen. Tevens kun je hier ook roddelen wat een populaire sport is geworden door de attractie in de efteling. Ook kun je met een paardenslee een romantische rit maken vooral voor stelletjes is dit aan te raden. Wij nemen altijd mijn ouders mee zodat wij s avonds ook een oppas hebben voor de kinderen.

Samenvatting

Oostenrijk is van de meeste bezochte locaties voor wintersport in Europa. Er zijn grote skigebieden te vinden met hoogtes van 500 meter tot wel 3 kilometer of meer. Tevens zijn er ook veel lange banen te vinden waardoor je makkelijk een hoge snelheid haalt. Ook kun je de kinderen makkelijk naar deze locaties meenemen. Naast skiën en snowboarden worden er ook vele andere activiteiten geregeld. Dit op zowel de pistes alsmede in het hotel. Ook is het voor de mensen die van natuur houden een prachtig gebied. Vanaf de bergen heb je een prachtig overzicht, maar daarnaast zijn er ook leuke wandelroutes. Wat ik ook heel mooi vind is dat Oostenrijk een rijke historie heeft. Dit kun je wel zien aan de bouwwerken en dat geeft dit land ook zo zijn charmes vind ik.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on