Omslagfoto

Blog

Rhodos

Een ultieme mooie vakantie op Rhodos

Rhodos is een eiland waar je naartoe op vakantie kunt gaan in Griekenland. Het ligt in het zuiden van Griekenland en is al jarenlang een van de meest bezochte eilanden. Daarom staat het ook op de bucketlist van vele, waar ik tot voor kort ook toe behoorde. Ook is het vlakbij Turkije gelegen waar je ook een aantal dagen naar toe kunt gaan. Ik heb er voor gekozen om alleen dagtripjes te maken naar Turkije, want mijn hotel in Rhodos was niks mis mee. De zee is hier helderblauw en de stranden worden goed schoon gehouden. Er is denk ik geen een dag geweest dat ik niet in de zon ben gaan liggen.

In Rhodos zijn er ook prachtige locaties als je meer over de geschiedenis wil leren van dit land. Of het nu om de grote of kleine gebouwen gaat, dit eiland heeft een soort thuisgevoel over zich heen hangen. De temperatuur is hier niet veel hoger als in eigen land, maar de neerslag is hier wel vele malen minder. Dit is dan ook de reden dat ik voor deze vakantie heb gekozen. Wij gaan namelijk vaak op vakantie en hebben meermaals last gehad van het weer. Als je naar het gemiddelde kijkt van het aantal zonuren dan zal je schrikken. 300 van de 365 dagen schijnt hier de zon!

De activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie Rhodos

Als je naar Rhodos op vakantie gaat is er veel te doen in de omgeving. Je kunt namelijk lekker shoppen op dit eiland, maar ook een wandeling maken langs de prachtige gebouwen op dit eiland. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe meer natuur je tegen gaat komen. Voor degene die van geschiedenis houdt is er super veel te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan de muren die er als 1309 staan. Dit eiland staat namelijk op de lijst van werelderfgoed locaties. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de kastelen op dit eiland. 

Het Tsambika-klooster heeft een rijke geschiedenis en hier hebben wij dan ook bijna de hele dag plezier aan gehad. Ook staat de moskee er nog die tijdens de Turkse bezetting gebouwd is. In de klokkentoren kun je over een groot gedeelte van het eiland uitkijken. Een leuke manier om panorama foto’s te maken. In Mandraki het nabijgelegen dorpje kun je met de kinderen naar een groot aquarium gaan. Je zult hier ook veel winkels tegenkomen waar je lekker kunt shoppen. In de avonden kun je zelfs een bezoekje brengen aan een casino.

Wat je niet moet vergeten als je naar Rhodos gaat

Als je naar Rhodos op vakantie gaat is het makkelijk als je luchtige kleding draagt. De temperaturen kunnen tijdens de zomer wel oplopen tot 32 graden celsius. Ook in de winter hebben ze hier vaak heerlijk weer. Dit komt mede door het goede klimaat wat voor weinig neerslag verantwoordelijk is. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen. Niet alle gebouwen beschikken over een stopcontact zoals wij dat kennen. Zorg ook altijd dat je iets bij hebt waarmee je jezelf tijdens slecht weer kunt vermaken. Het kan altijd een dagje voorkomen en dan is het wel handig als je een puzzel, tablet of spelletje bij je hebt. Ook is het handig om een vest mee te nemen voor het moment dat het wat kouder wordt. Vaak is het zo gezellig dat je tot laat in de avond buiten zit. 

Wat kun je bewonderen in Rhodos tijdens de vakantie?

Het meest indrukwekkende tijdens mijn vakantie in Rhodos vond ik het archeologisch museum. Hier kun je namelijk niet alleen meer over de geschiedenis leren, maar je ziet ook de echte oude voorwerpen uitgestald staan. Daarnaast is het gebouw op zich ook heel erg mooi. Vroeger deed dit gebouw dienst als ziekenhuis en hier kun je nog steeds enkele details van zien. In de straat van de ridders kun je van verschillende nationaliteiten waaronder Frankrijk en Engeland klassieke herbergen zien. 50 km verderop vindt je ook een mooi dorp genaamd Lindos wat te herkennen is aan de prachtige witte huizen. Boven de stad kun je de auto parkeren want in de stad mogen deze niet komen. Dit zorgt ervoor dat je veilig door de straten langs de boetiekjes, cafés en kledingwinkels kunt gaan. Ook hier heb je weer een uniek uitzicht op het strand en de zee.

De natuur beleven tijdens je vakantie in Rhodos

Tijdens je vakantie in Rhodos kun je naar verschillende plekken gaan om de natuur te ontdekken. In het westen vind je een heleboel citrusbomen waar natuurlijk ook heerlijke drankjes van gemaakt worden. Tijdens je wandeltocht door de natuur ontdek je ook steeds meer orchideeën. Als je in de lucht kijkt valt het al snel op dat er veel verschillende soorten vogels door de natuur vliegen. Volgens de gids leven er 80 soorten permanent op het eiland en zijn er 170 soorten die Rhodos als tussenstop maken. Deze noem je ook wel de trekvogels. Er zijn ook prachtige heuvels en bergen waar je lekker met de fiets doorheen kunt gaan. Midden in de natuur vind je ook watervallen en bronnen waar je even lekker in kunt gaan zwemmen. In Tholos zit een waar vlinderbos met mooi wandelpaden en bruggetjes over de kleine meertjes.

Ontdek tientallen dieren op Rhodos

Als je aankomt op Rhodos voor je vakantie dan kan het zomaar zijn dat je door de flamingo’s begroet wordt. Dit natuurlijk wel mits je met de boot gaat, want ze staan natuurlijk niet op het vliegveld. Ook kun je naar de duikschool gaan om een duikles te nemen. Wij hebben samen met een groepje de onderwaterwereld verkend en die was prachtig. Toen wij in het westen van het eiland waren zagen wij zelfs schildpadden op het strand liggen. De heerlijke gerechten in het dorp worden gemaakt van de vers gevangen vis. Je kunt hier namelijk tonijn, makreel en andere vissen in de zee vinden. Daarnaast kun je ook walvissen spotten en dolfijnen zien als je met een speedboot een stuk de oceaan op gaat. Je kunt dit ook doen onder begeleiding, maar zelf varen is en blijft het leukste.

De geschiedenis van Rhodos

Rhodos is nog niet zolang onderdeel van Griekenland, veel mensen denken van wel en dat is dan ook de reden dat ze hier naartoe op vakantie gaan. Echter is het in 1948 pas officieel onderdeel van Griekenland geworden. De stad zelf bestaat als sinds 408 voor christus wat we toe nu toe in de geschiedenis hebben gevonden. Wellicht dat dit zelfs nog langer is, maar daar zijn nog geen bewijzen voor. In 1523 werden de Grieken naar buiten gejaagd en namen de Ottomaanse Turken het roer over op het eiland. Dit is dan ook de reden dat je eigenlijk 2 verschillende culturen op het eiland met elkaar samengesmolten ziet. Zo staat er een prachtige kathedraal, maar ook kun je een mooie moskee bewonderen. In 1903 werd het weer van de grieken. Alleen dit is pas in 1948 ook zo op papier gezet dat het eiland van de Grieken was.

Vakantie vieren op een eiland Rhodos

Je kunt jezelf prima vermaken tijden de vakantie in Rhodos. Er zijn veel leuke tentjes waar je op stap kunt gaan voor zowel jong en oud. Ook zijn er verschillende sterrenrestaurants waar je een hapje kunt eten. Daarnaast is het ook lekker om bij de foodtrucks wat te eten. Persoonlijk vind ik dit altijd nog wat lekkerder vanwege de beleving die je hierbij krijgt. Er wordt veel vers eten gemaakt op het eiland dus dat is een echt toppunt. Daarnaast houden wij van wandelen en hebben we vele routes afgelegd door de dorpen, maar ook door de diverse bergen. Tevens is het ook heerlijk om even te ontspannen aan het strand. Aan zowel de zuid als de westkant vindt je prachtige standen.

SEO-titel: Vakantie Rhodos het mooiste eiland met veel inwoners van Griekenland
Meta omschrijving: Vakantie Rhodos ontdek de lokale bevolking en welke gewoontes ze hebben. Wandel lekker door de natuur of ga zonnen op het strand van Rhodos.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on