Omslagfoto

Blog

Zanzibar

Genieten van een heerlijke Zanzibar vakantie

Zanzibar is een prachtige plek om naar op vakantie te gaan. In het nationale park kun je een apensoort ontdekken die alleen in Zanzibar voorkomt. Soms zie je zelfs baby aapjes daar rondlopen waar de kinderen helemaal gek van zijn. In de zee kun je een slijkspringer vinden die maar op weinig plekken op aarde kan overleven. Voor natuur en dierenliefhebbers is hier dus voldoende te beleven. Je kunt trouwens ook de bergen in gaan voor een stevige wandel of fietstocht. Ook zit er een eiland in de buurt waar je reuzenschildpadden kunt zien. Natuurlijk kun je het ook wat rustiger aan doen. Dan is het zeker aan te raden om op de witte stranden te gaan liggen of je trekt de stad in en gaat lekker wat eten en drinken.

Wat je kunt doen tijdens de vakantie in Zanzibar 

Met een ferry kun je vanuit Zanzibar naar Prison Island tijdens je vakantie. Dit is een prachtig eiland waar een grote reuzenschildpadden familie leeft. Tevens kun je er ook voor kiezen om te gaan logeren op Chumbe wat vlakbij Zanzibar ligt. Dit is een privé eiland waar maximaal 7 accommodaties zijn die vol kunnen zitten. Als je maximaal privacy wil is dit een aanrader. Natuurlijk kun je ook naar het noorden gaan van Zanzibar. Hier zitten verschillende duikscholen die je de basis van duiken en snorkelen kunnen leren. Ook gaan ze samen met jou de zee in zodat je de onderwaterwereld kunt ontdekken. Een ritje met de Dhow is ook een echt aanrader. Mijn ervaring is dat je heerlijk ontspant op dit zeilschip. Het is heerlijk hoe je de wind tegen masten hoort slaan, maar ook lig je lekker in de zon op dit privé schip.

Welke spullen moet je inpakken?

Zanzibar is een warme bestemming voor de vakantie en hiervoor hoef je niet zoveel in te pakken. Het is handig om zoveel mogelijk zomerkleding te gebruiken. Daarnaast kun je wel een vest of trui meenemen voor in de avond, maar 1 is meer als genoeg. Tevens is een zonnebril ook geen overbodige luxe, maar deze kun je ook daar kopen. Je eigen zwemkleding meenemen is wel handig. Er zijn namelijk veel prachtige stranden te vinden. Ook moet je er altijd aan denken om een wereldstekker mee te nemen. Niet overal zit dezelfde aansluiting voor stroom. Dit kun je ook vooraf informeren bij het hotel

De natuur verkennen en beleven tijdens je Zanzibar vakantie

Zanzibar ligt vlakbij Tanzania en ook dit dorpje is zeker het bezoeken waard tijdens de vakantie. Hier kun je namelijk een prachtige rit maken met de jeep door de wilde natuur. Er zijn allerlei soorten dieren die je tijdens deze reis kunt ontdekken. Ook is het mooi om een bezoekje te brengen aan het groene stone town. Naast de stenen gebouwen zie je hier ook kilometers lange grasvelden. Als je cheeta’s wil gaan spotten dan kan je hiervoor naar cheeta rock. Bij Jozani Chwaka Bay National Park zie je verschillende soorten apen in de natuur leven. Nergens ter wereld kun je zo dicht bij de apen komen als hier.

Wat is de geschiedenis van Zanzibar en hoe ontdek je deze tijdens je vakantie

Zanzibar is in de 10de eeuw gebouwd door de Arabieren en dit zie je nog steeds terug als je hiernaar op vakantie gaat. In 1498 was het een van de meest welvarende gedeelten ter wereld. De Portugezen hebben zich in 1503 hier een handelspost gevestigd ten noorden van Mozambique. Deze positie hebben zij in de 17de eeuw verloren met als gevolg dat alle rijken uiteen vielen die hier gevestigd waren. In de 19de eeuw werd het onderdeel van Groot Brittannië en zij zijn degene die ervoor gezorgd hebben dat het rustig werd in dit gebied. De strijd was ook zo voorbij in 45 minuten tijd. In de 20e eeuw is het weer naar de Afrikaanse bevolking gegaan waar het tot op heden nog steeds toe behoort. Uiteindelijk is het in 1963 een zelfstandig sultanaat geworden.

Waarom Zanzibar een prachtige bestemming is

Zanzibar staat op de bucketlist van veel mensen als het gaat om op vakantie gaan. Je kunt hier namelijk veel beleven als je van dieren en geschiedenis houdt. Dit doe je ook in de aangrenzende dorpen en steden. Nergens ter wereld kan je zo dicht bij de dieren komen als hier. Tevens hebben ze ook een aparte apensoort die alleen in dit gedeelte van het land voorkomt. Ook kun je natuurlijk lekker relaxen op het strand. Je zult al snel merken dat het een hele gastvrije bevolking is. Het eten is apart, maar hier wen je binnen enkele dagen aan. Het is ook heel lekker eigenlijk ondanks dat wij dit niet gewend zijn. Het is een uitstapje naar een wereld die niet afhankelijk is van techniek en moderne invloeden. Dit maakt het ook zo’n speciaal plekje.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on