Omslagfoto

Blog

Wintersport Zwitserland

Prachtig skiën in Zwitzersland

Zwitserland is een van de beste gebieden voor de wintersport van de wereld. Vaak komen hier de bovengemiddelde mensen, maar het is ook gewoon toegankelijk voor mensen zoals jij en ik. Echter is de prijs voor een wintersport hier veel hoger als bijvoorbeeld een Oostenrijk of Italië. Sankt Moritz is een van de mooiste plekken waar ik in Zwitserland geweest ben. Het is er eigenlijk te groot als je alle pistes in een week wil doen. Bij elkaar opgeteld is het meer als 300 kilometer aan pistes wat het dubbel is van de standaard wintersport locatie. 

Het merendeel van de pistes is gemaakt voor de ervaren wintersporter, maar er is ook voldoende vertier voor de kinderen en leerlingen. In de avonden is het zelfs verlicht want hier sluit de tent pas laat! Een ander mooi gebied zijn de Davos Kloster Mountains. Hier zijn de pistes wat beter verdeeld want het merendeel is geschikt voor beginners en de gemiddelde wintersporter. Als ervaren wintersporter ben je hier wellicht na 1 of 2 dagen uitgekeken, maar je moet ook aan je reisgezelschap denken. Het exclusieve Laax-Flims-Falera is ook een prachtige locatie. Hier geniet je vooral van de luxe en service, maar qua pistes is het eigenlijk alleen aan te raden voor beginners. Dit geldt trouwens ook voor de pistes op Gstaad.

Wat zijn de mooiste locaties voor de wintersport Zwitserland

De Jungfrau Region is het beste geschikt voor iedereen die op wintersport wil naar Zwitserland. Op deze locatie heb je voor een normale preis genoeg keuze voor iedereen. Het hoogste punt ligt op bijna 3 kilometer hoogte. Ook als je kijkt naar het uitzicht is het erg indrukwekkend want dit zijn een van de mooiste bergen die ik ooit heb gezien. Ongeveer 40% van de pistes is geschikt voor beginners dus als je voor de eerste keer gaat een topplek. Wij zijn zelf wat meer ervaren dus kiezen vaak voor Les Quatre Vallée als wintersportlocatie. De kinderen kunnen zich op de blauwe pistes vermaken en wij gaan dan naar de rode piste. 

Uiteindelijk gaan wij ook altijd een weekje naar Matterhorn Zermatt omdat hier voor iedereen plezier is. Dit is een plek waar ze veel routes voor de gemiddelde wintersporter hebben. Zo hebben de kinderen meer uitdaging en wij wat minder, maar we zijn en blijven wel samen. Wij vinden het leuk om nieuw eten te ontdekken, omdat er vaak veel dorpen in de buurt zijn kiezen we elk jaar wat anders. Natuurlijk hebben wij ook wel onze favorieten waar wij jaarlijks terugkomen.

De mooiste dorpen in Zwitserland bezoeken naast de wintersport 

Naast de wintersport heeft Zwitserland ook veel kleurrijke dorpen in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld naar St. Moritz gaan als je jezelf eens wil verwennen met een exclusief kapsel, kleding of andere exclusieve artikelen. Overal in het dorp hangt een fijne sfeer en je zal je er ook helemaal thuis voelen. Daarnaast is Zermatt ook een aanrader voor de gemiddelde mens. Hier worden veel activiteiten georganiseerd, maar je kunt er ook lekker winkelen. Daarnaast zijn er heerlijke restaurants waar je een hapje en drankje kunt doen. Het leuke is dat ze hier het happy hour nog kennen. Dit is een autovrij dorp dus je kunt overal op je gemak door de straten lopen. Wij hebben ook een bezoek gebracht aan Bettmeralp. Ook dit is weer autovrij, maar het bijzonder is dat dit op de werelderfgoedlijst staat. 

Dat is dan ook de voornaamste reden dat wij hier een bezoek aan hebben gebracht. Dit komt omdat er huizen en gebouwen van door de eeuwen heen nog overeind staan. Op zijn tijd worden deze natuurlijk wel gerenoveerd, maar het blijft bijzonder om te zien. Daarnaast heb je vanuit de wintersport locatie een mooi uitzicht over het dorp en de bergen. Als laatste raadt ik een bezoekje aan Grimentz aan waar je authentieke en bijzondere chalets vindt. Er staan zelfs boerderijen uit de middeleeuwen wat het een top locatie maakt voor mensen die van geschiedenis houden.

Wintersport Zwitserland ontdek Berner Oberland

Berner Oberland is een prachtige plek in Zwitserland om door te brengen voor de wintersport. Er zijn niet alleen mooie pistes, maar voor de mensen die zelf niet skiën of snowboarden zijn er ook gave kabelbanen. Daarnaast is een ritje in de skilift ook altijd wel spannend. Tevens kun je ook veel wandelingen in de omgeving maken waardoor het een ideale locatie is voor iedereen in het gezin. Daarnaast kun je hier ook veel luxe krijgen indien je dit graag wil. Niet alleen de hotels, maar ook verschillende schoonheidsspecialisten en wellness gelegenheden. Daarnaast heb je ook veel winkelgebieden in de omgeving waaronder een groot overdekt winkelcentrum. Je hoeft dus niet meer kou te lijden tijdens het shoppen. Het uitgaansleven ontbreekt in deze streek, maar daarentegen zijn de pistes vaak wel tot in de late uurtjes open. Dit zorgt ervoor dat je ook tot laat een borrel of après ski daar kunt doen.

Wintersport tips voor de hele familie

Als je voor het eerst op wintersport gaat naar Zwitserland dan is het belangrijk dat je niet te hoog van de bergen afspringt. Dit moet je letterlijk nemen want het is gewoon gevaarlijk om dit zonder ervaring te doen. Als er weinig volk is kun je in levensbedreigende situaties komen en dat is wel het laatste wat je wil. Het is altijd verstandig om eerst lessen te nemen en te kijken of je feeling hebt met de ski of het snowboard. Goed materiaal gaat tientallen jaren mee dus het is slim om dit na de eerste wintersport in te slaan. In het begin kun je dit nog wel huren bij de plek, maar later is het toch fijn om dit van jezelf te hebben. Het is ook verstandig om je vooraf te verdiepen in de skipassen die je kunt kopen. De prijzen kunnen per locatie ooit wel honderden euro’s verschillen.

Hoe maak je de wintersport compleet?

Je kunt een wintersport ervaring in Zwitserland compleet maken met een goed arrangement. Zorg ervoor dat je een hotel hebt waarbij wellness in de buurt is of het liefste in het hotel zelf. Je zult binnen enkele dagen al merken dat je spieren dit niet gewend zijn. Om de volgende dag toch fris en fruitig op de bergen te staan kun je maar beter ook goed voor je spieren zorgen. Een spierzalf is overigens ook geen overbodige luxe.

Wintersport in de regio Graubünden Zwitserland

Graubünden is een streek in Zwitserland waar veel mensen hun wintersport doorbrengen. Een van de grootste locaties in dit gebied is Davos met meer als 300 kilometer aan pistes. De leukste uitdaging vond ik de 12 kilometer lange afdaling vanaf 2 kilometer hoogte. Dit is een beetje het midden want de hoogste locatie is net iets meer als 2800 meter hoog. Daarnaast gebruiken ze hier ook veel sneeuwkanonnen waardoor er nooit te weinig sneeuw is om af te dalen. Wij zijn speciaal voor de kinderen naar Laax gegaan. Hier hebben ze niet alleen pistes, maar ook zogenaamde funparks. Hier kunnen ze met hun snowboard over halfpipes gaan net als een skater alleen dan met sneeuw. 

Daarnaast zijn hier ook zwarte gebieden waar mijn man en ik het maximale uithalen. Zo kunnen wij ons zelf ook blijven uitdagen. Als afsluiter zijn we ook nog een paar dagen naar Savognin gegaan. Dit is een berggebied waar met de familie altijd verschillende uitdagingen aangaan. Het is niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk. Daarnaast zit hier een heerlijk restaurant net iets over de helft waar je heerlijk kunt eten. Meestal hebben wij geluk en schijnt de zon ook nog eens heerlijk waardoor de kou al snel wegtrekt. Daarnaast gaan wij hier ook altijd naar de sauna en het zwembad om de spieren weer wat rust te geven.

Wintersport Zwitserland samenvatting

Verdiep jezelf vooraf goed in de mogelijkheden voor wintersport in Zwitserland. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de onderlinge gebieden. De meeste locaties hebben wel enkele banen voor beginners, maar als beginner kun je het beste een makkelijke locatie kiezen voor het eerste jaar. De meer ervaren wintersporters gaan vaak voor de zwarte pistes die weer op wat minder locaties beschikbaar zijn. Dit is niet zonder reden want er moet ook aan de veiligheid van de mensen worden gedacht. Zorg er ook altijd voor dat je zelf bij de kinderen bent of dat deze onder toezicht staan van een leraar. Een ongeluk zit in een kleine hoek en dit kan zomaar de hele wintersport verpesten.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on