Omslagfoto

Blog

Wintersport Tsjechië

4 redenen waarom je op wintersport moet in Tsjechië

Voor de mensen die goedkoop willen skiën of snowboarden, is het natuurlijk ideaal om een goedkope locatie te hebben. Hiervoor kan het handig zijn om op wintersport Tsjechië toe te gaan. Het is namelijk een feit dat je in Tsjechië voor een klein budget een skipas, een plek om te overnachten, eten en drinken kunt betalen. Het verschil in prijs is erg groot in verhouding met de Alpen. De prijs is voor de mensen de voornaamste reden waarom ze op wintersport gaan in Tsjechië. Echter zijn de faciliteiten en mogelijkheden op wintersport Tsjechië in de laatste jaren sterk verbeterd. Hierdoor weet je zeker dat je ook daadwerkelijk waard voor je geld krijgt als je hier gaat skiën.

Plekken om te skiën in Tsjechië

In Tsjechië zijn er veel verschillende gebergtes te vinden. Dit zorgt ervoor dat er op wintersport Tsjechië meerdere plekken zijn waar je naartoe kunt gaan om te skiën. Onder andere het Reuzengebergte en de Bohemen zijn plekken waar je kunt skiën in Tsjechië. Hier liggen dan ook verschillende skigebieden waar je naartoe kunt gaan. Het Reuzengebergte is verreweg de populairste plek om te skiën. Hier vind je dan ook de meeste skigebieden. Echter is het hier een stuk minder hoog dan in de Alpen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder sneeuwzekerheid hebt in het skiseizoen. Het Reuzengebergte is het hoogste en ook het meest uitgebreid. Hierdoor is dit voor wintersport Tsjechië de beste plek om naartoe te gaan.

De skigebieden op wintersport Tsjechië

Er zijn verschillende skigebieden in Tsjechië te vinden. De meeste skigebieden in Tsjechië hebben niet meer dan 30 kilometer aan piste. Hierdoor is het ideaal voor beginners, maar is er voor gevorderde skiërs een beetje herhalend. Ondanks dat er lastige stukken piste tussen kunnen zitten, is het voor de ervaren skiërs vaak een beetje saai op wintersport Tsjechië. Wintersport Tsjechië kent verschillende skigebieden. Echter zijn er maar een aantal die echt populair zijn onder de wintersporters. Zo heb je Spindleruv Mlyn en Rokytnice. Deze skigebieden zijn het grootste en het populairst in Tsjechië.

Spindleruv Mlyn

Het grootste en bekendste skigebied op wintersport Tsjechië is Spindleruv Mlyn. Vooral als beginnende of gemiddelde skiër kom je goed aan je trekken in Spindleruv Mlyn. Echter zijn de omstandigheden hier anders dan in de Alpen. Je kunt namelijk niet alles verwachten voor die prijs. Ondanks dat alle skiliften en gondels steeds moderner worden, zijn ze op wintersport Tsjechië nog lang niet op het niveau dat je in de Alpen tegen zult komen. Vanaf de parkeerplaats of het busstation is het mogelijk om met een stoeltjeslift naar boven gebracht te worden. Vanuit hier is het mogelijk om naar één van de 20 pistes te gaan die vanaf hier te bereiken zijn.

Als je op zoek bent naar uitdagende pistes waar je veel snelheid kunt maken, is Spindleruv Mlyn niet de beste locatie voor je. Dit komt omdat je hier vooral locaties zult vinden voor beginnende wintersporters. Ook is het een goede locatie voor mensen die niet zoveel waarde hechten aan een groot skigebied. Op wintersport Tsjechië zul je dit namelijk niet zo snel vinden. Op het moment dat je sneeuwzekerheid zoekt, ben je in Spindleruv Mlyn niet helemaal op de juiste locatie. Ook voor mooie lange skitochten ben je in Spindleruv Mlyn niet helemaal op de juiste locatie. Echter kan wintersport Tsjechië wel erg mooi zijn als je op de juiste locaties bent.

Rokytnice

Een ander populair skigebied op wintersport Tsjechië is Rokytnice. Rokytnice is namelijk een klein stadje in de bergen die opgedeeld is in twee delen. Zo heb je Dolni Rokytnice en Horni Rokytnice. Rokytnice is het op één na grootste skicentrum van Tsjechië. Hier kun je dan ook de langste dalafdaling van Tsjechië vinden. Als je op wintersport Tsjechië in Rokytnice gaat, zal je via Horni Domky een skilift vinden waar je mee naar boven kunt gaan. Via hier kun je naar de top van de Lysa Hora gebracht worden. Het leuke hieraan is dat je ook in de avond hier kan skiën. De piste is namelijk in de avond ook verlicht. Door over een verlichte piste heen te skiën, zul je een hele andere ervaring hebben dan wanneer je overdag op de piste gaat skiën.

Vanuit het centrum van Rokytnice is het makkelijk om de lift te bereiken. Het is namelijk mogelijk om dit met de auto te doen of je kunt er voor kiezen om met de bus hierheen te gaan. Meestal is de bus de beste optie. Dit komt omdat de parkeerplaats van het skigebied vaak helemaal volgepakt staat met auto’s. Het Horni Domky gebied biedt redelijk wat uitdaging voor gevorderde skiërs op wintersport Tsjechië. Het andere gebied waar je naartoe kunt gaan, is het Studenov gebied. Voor de beginnende skiërs en wintersporters is dit een goede plek om te beginnen. De afdalingen zijn namelijk minder zwaar en de pistes zijn relatief breed gemaakt. Vooral onder de Tsjechische wintersporters is dit een populair gebied om heen te gaan.

Steeds sneeuwzekerder

Wintersport Tsjechië staat er om bekend dat het hier niet helemaal sneeuwzeker is. Dit komt vooral door de ligging van de skigebieden. Het Reuzengebergte in Tsjechië is namelijk niet hoog genoeg voor een sneeuwzekerheid. Echter wordt dit steeds beter. Omdat de bergen in Tsjechië niet zo hoog zijn als de Alpen, is het skiseizoen hier een stuk minder lang.

Echter is de sneeuwzekerheid van Tsjechië steeds beter geworden. Vooral omdat er tegenwoordig gebruik gemaakt wordt van technische sneeuwkanonnen om de pistes besneeuwd te houden, is het nu mogelijk om langer sneeuwzekerheid te hebben. Wintersport Tsjechië wordt hierdoor ook een heel stuk zekerder. Jammer genoeg heeft wintersport Tsjechië geen gletsjer waar je het hele jaar door kunt skiën. Het is namelijk alleen mogelijk om in de winter te gaan wintersporten. In de Alpen kom je soms gletsjers tegen waar het mogelijk is om het hele jaar door te gaan skiën.

Wintersport in Tsjechië

De après ski

In andere landen die niet in de Alpen liggen, is de après ski niet echt bekend. Echter wordt het wel steeds bekender. Ook in Tsjechië is dit het geval. In Tsjechië snappen ze namelijk erg goed dat de après ski eigenlijk een soort onderdeel geworden van de wintersport Tsjechië. Vooral bij de populaire bestemmingen op wintersport Tsjechië zie je steeds meer après ski. Hier vind je nu namelijk allerlei barretjes waar je de après ski kunt vieren. Hierdoor wordt de dag wintersport op een gezellige manier afgesloten. In Tsjechië weten ze erg goed hoe ze een feestje moeten bouwen na de wintersport.

Als de après ski op wintersport Tsjechië op de piste is afgelopen, gaat het feest nog veel verder. Zo verplaatst zich dit vaak naar de discotheken en barretjes. Hierdoor kan er de hele nacht door gefeest worden. Het voordeel van de après ski in Tsjechië is dat de alcohol hier een heel stuk goedkoper te krijgen is.

Langlaufen op wintersport Tsjechië

Op wintersport Tsjechië wil je soms misschien ook wat anders doen dan alleen maar skiën. Als dit het geval is, kan het ook leuk zijn om te gaan langlaufen. Bij het langlaufen sta je op twee latten net als bij skiën. Hierbij is het echter de bedoeling dat je glijdt met de latten over het pad heen. De paden die bij langlaufen gebruikt worden, worden ook wel loipes genoemd. Vooral in het Reuzengebergte zijn er veel loipes te vinden. In totaal kun je hier meer dan 300 kilometer aan loipes vinden. Hierdoor is er ook genoeg keuze aan plekken waar je kunt langlaufen op wintersport Tsjechië.

Ook in de Bohemen is het mogelijk om te gaan langlaufen. Zo zijn er in het zuiden van de Bohemen veel verschillende loipes te vinden. Vooral in de Sumava zijn er veel loipes te vinden. Dit is ook wel het Zuid-Boheemse Woud. Hier is het ook nog eens sneeuwzeker. Op wintersport Tsjechië kan dit natuurlijk niet missen.

Wandelen in de sneeuw op wintersport Tsjechië

Tsjechië heeft een prachtige omgeving. Echter wordt hier niet altijd even goed naar gekeken. Hierom kan het ook leuk zijn om tijdens het wintersporten te genieten van de omgeving. Zo kan het erg leuk zijn om te wandelen in de sneeuw op wintersport Tsjechië. Als je aan wintersport Tsjechië denkt, is wandelen natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt. Echter is het wel prachtig om te wandelen op wintersport. Op die manier is het namelijk mogelijk om de omgeving goed in je op te nemen. Dit is namelijk niet altijd even makkelijk om te doen.

Het Reuzengebergte is een prachtige omgeving in Tsjechië. Om alles goed te kunnen bekijken, kan het prachtig zijn om een winterwandeling op wintersport Tsjechië te gaan doen. Door de juiste wandelroutes te nemen, is het mogelijk om alle prachtige gedeelten van het gebergte te zien.

Reizen naar wintersport Tsjechië

Als je op wintersport Tsjechië gaat, moet je er natuurlijk wel eerst heen reizen. Het reizen naar Tsjechië kan erg leuk zijn om te doen. Zo is het natuurlijk mogelijk om lekker simpel het vliegtuig te pakken. Echter kan het ook erg leuk zijn om een roadtrip naar Tsjechië te doen. Vooral met vrienden of familie is zo’n roadtrip erg leuk om te doen. Op het moment dat je niet zit te wachten op een roadtrip of een vluchtje naar Tsjechië, is het ook mogelijk om te gaan voor de trein of voor de bus. Echter zijn deze iets minder geschikt om aan te komen bij je bestemming. Dit komt omdat het niet altijd mogelijk is om hiermee bij de plaatsjes aan te komen. De auto is eigenlijk in elk geval de beste en de leukste optie om voor te gaan. 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on