Omslagfoto

Blog

Wintersport Saalbach Hinterglemm

Wintersporten in Saalbach Hinterglemm

Oostenrijk heeft veel verschillende skigebieden. Eén van de populairste gebieden waar je heen kunt gaan, is wintersport Saalbach Hinterglemm. Het skigebied waar je dan heen gaat, wordt ook wel Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn genoemd. Vooral onder de Nederlandse skiërs is Saalbach Hinterglemm een populaire locatie om naartoe te gaan.

Saalbach is een skigebied met niet al te hoge toppen. Hierom gaan de Nederlanders met een andere reden naar dit gebied. Dit wordt namelijk graag gedaan omdat het een gevarieerd skigebied is. Het is in de dorpen rondom Saalbach Hinterglemm erg gezellig en de Après Ski is ook lekker druk.

Het ski gebied van wintersport Saalbach Hinterglemm

In Saalbach Hinterglemm heb je een speciaal skigebied. Dit wordt ook wel het skicircus Saalbach Hinterglemm genoemd. Het berglandschap rondom Saalbach Hinterglemm is erg toegankelijk voor beginnende en gevorderde skiërs. Dit komt omdat je hier een toegankelijk landschap hebt.

De bergen zijn hier niet al te stijl. Hierdoor zijn er veel blauwe en rode pistes te vinden. Voor de mensen die vooral van de zwarte piste houden, is er vrij weinig uitdaging te vinden in het skicircus Saalbach Hinterglemm. Dit komt omdat de pistes niet stijl genoeg zijn hiervoor. Verder ligt het gebied hier eigenlijk niet hoog genoeg voor. Eén van de enige dingen die ontbreekt aan het skigebied van Saalbach Hinterglemm is de sneeuwzekerheid. Dit komt omdat maar een deel van het jaar sneeuwzeker is hier. De kleine hoeveelheid sneeuwzekerheid komt vooral door het gebrek aan pistes boven de 2000 meter.

Skiën aan beide kanten van het dal

Het voordeel aan Saalbach Hinterglemm is dat het mogelijk is om aan beide kanten van het dal kunt skiën. De hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm liggen aan weerszijden van het dal. Het voordeel hiervan is dan bijna alle skigebieden te vinden zijn op de flanken die op de dorpen zijn gericht.

Hierdoor is het ook mogelijk om diverse tochten rondom het dorp te maken. Het is mogelijk om hier tussen de bomen door te skiën. Aan weerszijde van de pistes zijn namelijk bomen te vinden. Dit is wel een voordeel aan het skiën op een niet al te hoge piste. Hierdoor kun je genieten van het prachtige uitzicht met de bomen.

Moderne liften en gondels tijdens wintersport Saalbach Hinterglemm

Bijna alle liften en gondels zijn modern als je op wintersport Saalbach Hinterglemm gaat. Dit komt omdat de oude liften en gondels vervangen zijn voor nieuwe moderne liften en gondels. Dit heeft er voor gezorgd dat je sneller en makkelijker naar de top van de piste toe kan reizen. De pistes van Saalbach, Hinterglemm en Leogang zijn door middel van de TirolS gondel verbonden met Fieberbrunn. Doordat deze gondel de pistes met elkaar verbonden heeft, is het skicircus Saalbach Hinterglemm ontstaan. Dit skigebied is vooral erg populair voor de veelzijdigheid die je hier kunt vinden.

Verschillende pistes op wintersport Saalbach Hinterglemm

Als je op wintersport Saalbach Hinterglemm gaat, zijn er verschillende pistes waar je overheen kunt gaan. Er is ruim 270 kilometer aan piste te vinden. Het hoogste punt van de pistes is 2200 meter. Op deze ruim 270 kilometer aan piste, zijn er verschillende soorten pistes te vinden. Er zijn dingen te vinden zoals een buckelpiste, een fun cross piste, een speed piste, een carve piste en een aantal funparks. Hierdoor is het mogelijk om op veel verschillende manieren te skiën en plezier te maken in de sneeuw. Ook is dit ideaal om lekker op te snowboarden.

Het ski gebied in Saalbach Hinterglemm bestaat vooral uit blauwe en rode pistes. Dit houdt in dat vooral voor de beginnende skiërs dit een ideaal gebied. Er zijn namelijk verschillende kinderweides en oefenpistes te vinden. Omdat de pistes zich aan beide kanten van het dal bevinden, is het mogelijk om verschillende prachtige tochten te maken. De pistes van Saalbach zijn vooral bedoeld voor de beginners. Hier kun je dan ook goed oefenen. Op de pistes van Hinterglemm kun je iets meer uitdaging vinden. Hier is ook een zwarte piste van vier kilometer lang te vinden. Voor de mensen die op zoek zijn naar wat uitdaging, is dit de ideale plek om heen te gaan in dit gebied.

Het skigebied in Fieberbrunn is vooral geschikt voor de families. Hier zijn namelijk veel geschikte blauwe, rode en zwarte pistes te vinden om vanaf te gaan. Voor de freeriders en freestylers is het mogelijk om hier naar een natuurlijk snowpark te gaan.

De sneeuw op wintersport Saalbach Hinterglemm

Omdat het skigebied Saalbach Hinterglemm zo laag ligt, ligt er niet altijd sneeuw. Gelukkig doen ze hier iets aan tijdens het skiseizoen. Zo maken ze gebruik van kunstsneeuw. Door middel van sneeuwkanonnen wordt dit afgevuurd op de piste. Dit zorgt er voor dat de sneeuw altijd netjes bijgevuld is zodat je er goed kan skiën.

Familie activiteiten in Saalbach Hinterglemm

In Saalbach Hinterglemm kun je ook verschillende familie activiteiten doen. Dit komt omdat er een goede afwisseling is in pistes. Voor de kleintjes is het mogelijk om in de kinderweide te skiën. Voor de wat meer ervaren skiënde kinderen is het ook mogelijk om op de blauwe of rode piste mee te skiën. Echter is dit niet alles wat je kunt doen op wintersport Saalbach Hinterglemm. Er zijn namelijk nog meer winterse activiteiten die je kunt doen met de hele familie in het skicircus Saalbach Hinterglemm. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan schaatsen. In Hinterglemm kun je namelijk een schaatsbaan vinden waar je 12 uur op een dag kan schaatsen. Je schaatsen kun je hier op locatie huren. Naast de schaatsbaan kun je ook nog even sporten in het sportcentrum.

Verder is het ook mogelijk om te rodelen. In het skigebied Saalbach Hinterglemm zijn namelijk twee rodelbanen te vinden. Deze rodelbanen zijn ongeveer 3 kilometer lang. Het is mogelijk om naar boven te wandelen of een pistebully te gebruiken. De rodelbanen zijn niet te steil waardoor ze geschikt zijn voor families.

De Après Ski en andere bezienswaardigheden op wintersport Saalbach Hinterglemm

Ook de Après Ski tijdens wintersport Saalbach Hinterglemm is erg leuk en gezellig. Zo zijn er meer dan 40 verschillende hutten te vinden in het skigebied. Verder zijn er ook verschillende discotheken te vinden voor de mensen die graag los willen gaan. De Après Ski van Saalbach Hinterglemm is één van de populairste plekken om naartoe te gaan voor de Après Ski. Er zijn verschillende bezienswaardigheden waar je heen kunt gaan tijdens je wintersport Saalbach Hinterglemm. Vooral de dorpjes in de omgeving zijn prachtig om een keer een bezoekje aan te brengen. Natuurlijk zijn er ook plekjes waar je mooie panorama foto’s kunt maken. Ook zijn er veel authentieke gebouwen waar ook nog veel producten met de hand worden gemaakt. Het land staat natuurlijk ook bekend om de vele lekkere wijnsoorten die je hier recht uit de druiven gaarde kunt krijgen.

Leogang

Als iemand het over Leogang heeft, zal het je waarschijnlijk helemaal niks zeggen. Dit komt omdat het dorpje eigenlijk overrompeld is door de rest van het skicircus Saalbach Hinterglemm. Echter is het wel een prachtige locatie om heen te gaan om te skiën. Leogang zelf is een prachtig authentiek Oostenrijks dorp. Verder is het ook een mooi gebied om in te skiën. Vooral voor de beginners is het prachtige plek om te beginnen met skiën. Dit komt vooral door de brede afdaling die je kunt maken.

Op het moment dat je niet teveel geld kwijt wilt zijn aan je ski vakantie, kun je goed naar Leogang toe. Dit komt omdat dit een relatief goedkope locatie is om te skiën. Vooral in verhouding met de rest van het skicircus is Leogang een goedkope locatie om te skiën Het leuke aan Leogang is dat je hier ook ‘s avonds kunt skiën. Zo is het mogelijk om over een verlichte piste heen te skiën. Dit is een hele andere ervaring dan het skiën in het licht. De sneeuw in Leogang heeft andere eigenschappen als het avond is. Dit komt omdat er dan geen heuveltjes in de sneeuw ontstaan.

Fieberbrunn

Ook Fieberbrunn is een prachtige locatie om naar toe te gaan als je op wintersport bent. Vooral als je met het hele gezin op vakantie wilt, is Fieberbrunn een goede keuze om voor te gaan. Hier kun je namelijk verschillende pistes pakken. Verder is Fieberbrunn een locatie die sinds een aantal jaren verbonden is met wintersport Saalbach Hinterglemm. Dit komt door de nieuwe TirolS verbinding. Hierdoor is het mogelijk om vanuit het ene skigebied naar het andere skigebied te gaan. Naast skiën is het mogelijk om in Fieberbrunn naar de rodelbaan te gaan.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on