Omslagfoto

Blog

Wintersport Frankrijk

Wintersport in het mooie Frankrijk

Al 70 jaar gaan mensen op wintersport naar Frankrijk toe. Dit is niet voor niks want er zijn een aantal prachtige locaties te vinden hier. Zowel de Franse Pyreneeën alsmede de alpen zijn erg populair. 

Een van de populairste locaties is Saint-Lary-Soulan die pistes heeft tot een hoogte van 2,5 km. Het gebied is het meest geschikt voor mensen die al eens aan wintersport hebben gedaan. Als je kijkt naar het aanbod van makkelijke pistes dan valt het namelijk tegen. Er zijn meer rode en zwarte pistes te vinden. Er zijn 25 verschillende liften waar je op deze locatie gebruik van kunt maken, waaronder ook 3 gondelliften waar je veilig en overdekt van het wintersport uitzicht kunt genieten. Met deze lift kun je vanaf het dorp de pistes op en vice versa. Het ligt niet vlakbij het vliegveld dus het is aan te raden om een accommodatie in de buurt te zoeken.

Wat ik ook een prachtige locatie vond is Tourmalet. Hier kan je alleen in het seizoen wintersporten, want in de zomer kun je hier kliffen en bergen beklimmen. Dat hebben we ook gedaan, maar de wintersport is het leukste. Om het gebied van sneeuw te kunnen voorzien de hele winter hebben ze meer als 150 sneeuwkanonnen. Op veel locaties zie je deze staan wat wel bijzonder is, maar zo kan er wel weer sneeuw gegarandeerd worden. Dit is een van de beste locaties in Frankrijk waar je met het gezin naar toe kunt gaan. Dit omdat het veel variatie heeft aan allerlei soorten pistes voor beginners tot de topsporters aan toe.

Wintersport op een van de grootste locaties in Frankrijk

Bij Portes du Soleil kun je op wintersport in Frankrijk gaan met het hele gezin. Deze locatie heeft in mijn ogen het beste aanbod voor iedereen als je kijkt naar het aantal pistes voor beginners, gevorderden en topsporters. Het heeft ook een rijke historie, want dit gebied bestaat al sinds de jaren 60. Daarnaast kun je hier tot in de late avond skiën en snowboarden waardoor je zelf je planning bepaald tijdens de vakantie. Ik vind het overdag namelijk ook wel eens leuk om een dorpje in de buurt te bezoeken. Het is zelfs zon groot gebied dat er 230 liften zijn waarmee je bij de mooie locaties kunt komen. Ik verbleef in Chatel wat een dorpje is met bijna alleen bungalows en chalets. Er zijn ook andere locaties in de buurt waar je bijvoorbeeld meer leven hebt, maar de rust hier vond ik wel heel fijn.

Les Trois Vallees

De locatie Les Trois Vallees is ook een aanrader om naartoe te gaan tijdens de wintersport in Frankrijk. Het is een leuke locatie met ook veel natuur. Zo zijn er verschillende pistes en afdalingen die door het bos heen lopen. Als je veel kilometers wil maken ben je hier ook aan het juiste adres, want er zijn veel pistes met lange afstanden. Je kunt er skiën en snowboarden, maar vooral snowboarders komen al jaren naar deze locatie. Dit is ook wel eens een leuke afwisseling aangezien je normaal alleen skiërs ziet.

Ook zijn er veel funparks wat handig is voor de kinderen. Zij kunnen hier bijvoorbeeld een keer over de halfpipe gaan zodat snowboarden net skaten is. Het fijne vond ik ook dat je hier de kinderen onder toezicht achter kon laten zodat je even de tijd hebt voor jezelf. Dat is soms ook even nodig op vakantie! En daarnaast kan je op deze manier ook eens wat meer uitdaging opzoeken zodat je niet gebonden bent.

Rondkijken in de natuur tijdens de wintersport in Frankrijk

Ook tijdens de wintersport kun je natuurlijk door Frankrijk heen wandelen. Het is de ideale manier om sporten en vakantie samen te laten komen. Een van de mooiste locaties die ik bezocht heb is het Meer van Annecy. Dit is zo groot dat er zowel kleine dorpjes als grote steden in de buurt zijn. Hierdoor kun je naast het bekijken van de natuur ook een hapje en drankje doen in een van deze steden. Het is 38 kilometer lang, dus je kunt ook je fiets pakken om de hele route in 1 dag af te leggen. De paden zijn goed onderhouden en je kunt de afstand dus wel in ongeveer 2,5 uur afleggen mits je niet tussendoor stopt. Ook kun je 4 uur lang op de boot zitten en het grootste gedeelte hiervan per boot ontdekken. Dat is ook een bijzondere ervaring omdat wij dit in de zomer ook gedaan hadden.

Een andere mooie locatie is Grenoble. Hier kun je naast wintersporten uitoefenen ook met de kabelbaan over een groot gedeelte van de stad gaan. Voor de mensen die niet aan wintersporten doen is dit zeker aan te raden. Daarnaast is het bezoeken van verschillende musea hier ook mogelijk. Je kunt hier kunstwerken bewonderen van grote namen zoals Picasso en Matisse, maar je kan ook naar een klooster uit de 17de eeuw waar nu een museum zit. Dit was zeer bijzonder omdat je hier meer leert over de geschiedenis van de bewoners en de cultuur waarin zij leven.

Verborgen Wintersport pareltjes in Frankrijk

Voor een rustige wintersport in Frankrijk moet je maar net de pareltjes weten te vinden die dat voornamelijk kunnen bieden. Een van de locaties die veel over het hoofd gezien wordt is Thollon-les-Mémises die slechts bestaat uit 50 kilometer aan pistes. Als je verschillende locaties wil bezoeken tijdens je vakantie dan is dit de ideale manier om dat te doen. In een paar dagen heb je alle pistes gehad en kun je door naar de volgende locatie. Le Lioran is 10 kilometer groter als je naar de pistes kijkt. Het leuke aan deze plek is dat er ook veel kuuroorden in de buurt zijn. Als je op wintersport gaat voel je het de eerste dagen al snel in de spieren. Daarom is het ook wel eens goed om deze naderhand te laten rusten zodat je de volgende dag weer verder kunt. Vooral mensen die meerdere weken gaan doen dit.

In de winter naar Côte d’Azur

Veel mensen gaan in de zomer naar Côte d’Azur, maar je kunt hier in de buurt ook op wintersport gaan wanneer je in Frankrijk bent. Op ongeveer een uurtje rijden ligt een prachtig skigebied genaamd Valber. Hier kun je wintersporten doen midden in de natuur. Je gaat dus niet alleen de witte pistes af, maar je vindt onderweg ook bossen en struiken. Hierdoor is het weer een totaal andere ervaring en kun je met de hoge snelheid genieten van het uitzicht. Een ander voordeel is dat hier veel de zon schijnt en je dus minder last hebt van de koude temperaturen. Qua hoogtes is het misschien niet uitdagend, maar lange afstanden kun je hier wel afleggen. Het ligt tevens ook meer als 100 kilometer dichterbij als vele andere skigebieden.

Speciaal voor de kinderen

In Frankrijk kunnen kinderen ook de wintersport onder de knie krijgen. Ze organiseren hier namelijk enkele speciale weken voor in waarbij de aandacht uitgaat naar de allerkleinste. Meestal kun je dan ook bij je reisbureau een locatie boeken die dichtbij ligt. Kinderen van een oudere leeftijd kunnen op deze manier dan ook zelfstandig naar de lessen en cursussen gaan. De afgelopen jaren is het helaas niet doorgegaan vanwege de corona pandemie, maar volgend jaar zal het naar verwachting weer een feest zijn voor de kinderen. De skipas is soms inbegrepen bij de reis, maar als dit niet zo is dan kun je deze tegen een voordelig tarief kopen op een van de locaties. Tijdens deze weken krijgen ze 3 uur per dag les wat meer als voldoende voor hen is. Ze zijn immers ook iets sneller moe als de volwassenen.

Val Thorens wintersport Frankrijk

Val Thorens is de meeste bekende locatie voor wintersport in Frankrijk onder de Nederlanders. Dit komt omdat het gebied voldoende uitdaging biedt voor jong en oud. Het skigebied is dan ook best lang geopend namelijk van November tot Mei. Verschillende valleien zijn aan elkaar verbonden waardoor je ook een prachtig uitzicht hebt. Het ski-dorp zelf ligt op 2300 meter waardoor het als een van de hoogst gelegen gebieden in Europa wordt gezien. Ook hier is weer een funpark voor de kinderen aanwezig. Je kunt hier genieten van 70.000 m2 aan pistes en daarmee is het dan ook een van de grootste gebieden in Frankrijk. Daarnaast kun je hier ook zogenaamd ijskarten wat zowel voor de allerkleinsten als de jongeren een bijzondere beleving is. Tevens kun je hier ook roddelen wat een beetje een vergeten wintersport is naar mijn mening.

Samenvatting wintersport Frankrijk

Frankrijk heeft veel te bieden qua wintersport. Ook op locaties waar veel mensen in de zomer op vakantie gaan is wel een of meerdere skigebieden aanwezig. Zelf vond ik het prachtig om Côte d’Azur in zowel de zomer als de winter te bekijken. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen op het gebied van wintersport. Tevens vind ik dat Frankrijk ook veel voor de kinderen doet waardoor het ook toegankelijk is voor gezinnen. Ik zeg niet dat ze dit in Oostenrijk niet doen, maar daar is het wel minder aanwezig.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on