Omslagfoto

Blog

Wintersport Canada

Op wintersport in het mooie Canada

Wintersport Canada is voor veel wintersporters een droom die uit komt. Dit komt omdat het een populair gebied is om op wintersport te gaan. Het is niet zomaar een populair gebied, het is namelijk een plek waar elke wintersporter een keer geweest moet zijn. Canada is één van de mooiste plekken om op wintersport te gaan. Dit komt omdat er een prachtig uitgestrekt landschap te vinden is met lange pistes en een goede kwaliteit sneeuw. Verder staat Canada ook bekend om alle vriendelijke mensen die hier te vinden zijn.

Het westen van Canada

Niet overal in Canada is het mogelijk om op wintersport te gaan. Dit komt omdat je voor wintersport het beste naar het westen van Canada toe kunt gaan. Hier zijn namelijk de Rocky Mountains te vinden. In de Rocky Mountains kun je veel verschillende skigebieden vinden. Eigenlijk zijn er twee steden waar je heen kunt vliegen voor je wintersport. Zo kun je of naar Vancouver of naar Calgary vliegen. Vanuit hier is het namelijk mogelijk om verschillende skigebieden te bezoeken. Om alles goed te kunnen zien op wintersport Canada, is het echter wel aan te raden om een week of langer te blijven.

De skigebieden op wintersport Canada

In totaal zijn er 9 verschillende skigebieden in Canada te vinden. Zo zijn er bekende skigebieden, maar heb je ook skigebieden die minder bekend zijn. Echter is eigenlijk elk skigebied op wintersport Canada wel een pareltje om te zien. Alle 9 hebben ze namelijk hun eigen prachtige stukjes.

De bekendste skigebieden van Canada

Canada heeft een twee skigebieden die het meeste bekend staan onder de toeristen. Dit zijn Whistler en Lake Louise. Vooral bij het grote publiek zijn deze erg bekend. Hierom zijn deze ook de moeite waard om naartoe te gaan op wintersport Canada. Het Whistler skigebied op Canada is het grootste skigebied van Noord-Amerika. Het is een groot en mooi skigebied dat tussen twee bergen ligt. Hier is het skigebied ook naar vernoemd. Voluit wordt het namelijk het Whistler Blackcomb skigebied genoemd. Dit komt door de Whistler en de Blackcomb berg.

In het Whistler skigebied is ruim 200 kilometer aan piste te vinden. Vooral voor de gemiddelde skiërs op wintersport Canada is het Whistler skigebied erg geschikt. Echter is het skigebied ook goed geschikt voor de gevorderde en de beginnende skiër. Zo is er 40 kilometer aan blauwe piste, 110 kilometer aan rode piste en 50 kilometer aan zwarte piste te vinden. Om een extra uitdaging te geven, is er ook een dubbel zwarte afdaling te vinden.

In het Whistler skigebied is ook de Blackcomb glacier te vinden. Dit is een grote gletsjer wat een prachtig off-piste gebied is om te skiën. Door 50 meter te klauteren, is het mogelijk om de Blackcomb glacier te bereiken. Als je op wintersport Canada gaat, is dit één van de plekken die je gezien moet hebben.

Het andere populaire skigebied op wintersport Canada is Lake Louise. Hier vind je eigenlijk voor alle doelgroepen geschikte pistes om te skiën. Zo is er 35 kilometer aan blauwe piste, 62 kilometer aan rode piste en 42 kilometer aan zwarte piste te vinden. In totaal komt dit neer op 139 kilometer aan piste. Het skigebied van Lake Louise is opgedeeld in drie onderdelen. Zo heb je de front side, de back bowls en de Larch area. Het front side gebied bestaat uit beboste berghelling die helemaal naar beneden loopt vanaf de Summit Platter. Hier zijn verschillende afdalingen in verschillende moeilijkheidsgraden te vinden voor je wintersport Canada.

De back bowls zijn vooral geschikt voor de gevorderde skiërs. Vooral de off-piste skiërs vinden het hier vaak prachtig. Hier zijn verschillende zwarte skigebieden te vinden. De Larch area is vooral geschikt voor beginnende en gemiddelde skiërs. Het is vooral een leuke afwisseling op de front side. Voor wintersport Canada is dit ideaal.

Geen après ski op wintersport Canada

Veel mensen gaan ook op wintersport voor de après ski. Echter zal je dit op wintersport Canada weinig tot niet vinden. Dit komt omdat dit vooral iets uit Oostenrijk en Zwitserland is. In Canada zijn er wel verschillende restaurantjes en barretjes te vinden, maar de après ski zal nooit zo uitgebreid zijn als je normaal misschien gewend bent. Er zijn wel een aantal skigebieden op wintersport Canada waar je wel een beetje après ski kunt vinden. Vooral in Lake Louise kun je een beetje après ski vinden. Echter wordt het hier niet zo druk al bij de après ski. Wel is er genoeg bier en andere drankjes te vinden. Maar er zijn natuurlijk wel verschillend epubs te vinden. Het klassieke Ierse en Canadese gevoel krijg je hier zeker wel van.

Heli Skiën/-snowboarden op wintersport Canada

De ideale locatie voor heli skiën of -snowboarden is wintersport Canada. Vooral voor de off-piste skiërs is dit erg leuk om te doen. Hierbij wordt je door een helikopter meegenomen naar de top van een berg. Vanuit hier wordt je uit de helikopter gezet en kun je zelf weer naar beneden skiën. Dit is wel een manier van skiën of snowboarden voor de durfals. Dit komt omdat het niet zomaar iets is wat je doet. Omdat het off-piste gebied in de Rocky Mountains erg groot is, kiezen veel mensen ervoor om hier off-piste te gaan skiën. Als je van een zwarte piste houdt, kun je ook voor een extra uitdaging gaan en op wintersport te gaan heli skiën of -snowboarden. Hierbij is het wel belangrijk om zeker te weten dat je goed kan skiën. Het kan namelijk wel gevaarlijk zijn.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on