Omslagfoto

Blog

Backpack in Azië

De 10 beste backpack keuzes voor jou

Op reis met je backpack. Zoveel mensen hebben het gedaan, doen het op dit moment of hebben plannen om dit te doen. 

Misschien ga je wel op een lange reis of heb je helemaal geen zin om een gewone koffer mee te sleuren. Daarvoor is het heel handig om een fijne backpack of rugzak mee te nemen om al je spullen in te stallen. Maar:

  • Welke backpack kies je dan en waar moet ik op letten? 
  • Wat is er zo leuk aan backpacken? 
  • Waarom heb je een backpack nodig? 
  • Waar moet je op letten bij een backpack? 

Er zijn zoveel verschillende soorten backpacks in de aanbieding dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven in deze blog antwoord op al jouw vragen en we geven je tips mee om op te letten. Als bonus geven we ook nog onze top-10 backpacks prijs.

Wat is de beste backpack?

Om heel eerlijk antwoord te geven op deze vraag ben ik bang dat we jullie moeten teleurstellen, want de beste backpack bestaat niet. Er is geen gegeven dat een backpack persé aan bepaalde voorwaarden moet voldoen of dingen niet mag hebben. Onze mening is daarom dus ook dat er niet één backpack is die bestempeld kan worden als beste backpack. Wel kan men eigen voorkeuren hebben en aan de hand van die voorkeuren een backpack bestempelen als hun all time favorite ofwel hun beste backpack. 

Ben je daar benieuwd naar? Lees dan even verder, want we geven je onze top-10 backpacks prijs in een lijstje op volgorde van beste naar minder favoriet.

Welke backpack moet ik kopen?

Je moet niks! Maar het is wel handig om te weten waar je op moet letten mocht je een backpack aan willen schaffen. Wij hebben al een aantal jaar ervaring op het gebied van reizen en backpacken en hebben velen backpacks mogen uitproberen om tot de perfecte backpack te komen. We hebben hier een top-10 lijst voor de meest ultieme backpack gemaakt. 

Zo hoef je zelf niet al te veel tijd en moeite te doen, maar kunnen wij je wellicht al een beetje op weg helpen. De lijst is opgemaakt en gebaseerd op eerste keuze naar laatste keuze.

Andere handige extra’s voor bij je backpack:

Naast de backpack zelf is het ook slim om rekening te houden met andere dingen om je reis makkelijker, veiliger of sneller. Denk hierbij aan het volgende:

Wat voor backpack heb ik nodig?

Dit is echt volkomen afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn zoveel verschillende backpacks met allemaal een eigen functie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Duur van je reis
  • Functie van je backpack
  • Kun je wasjes draaien bij de plekken waar je komt of niet?
  • Wat voor indeling van je backpack wil je hebben?

Dit zijn allemaal factoren die  bepalen welke backpack het best bij jou past. We hebben een top-10 lijst gedeeld met je in het begin van dit artikel, maar ga vooral zelf even na wat voor jou belangrijk is en wat voor reis je wil maken. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun jij de perfecte keus maken wat voor backpack je nodig hebt.

Backpack uitzicht

Welke maat backpack heb ik nodig?

Dit hangt eigenlijk een beetje samen met de factoren die hierboven genoemd zijn. Het is belangrijk dat je dus zelf bepaald wat belangrijk is, maar vaak gebruiken wij de vuistregel:

Duur van je reisInhoud in liters
1 – 4 wekenBackpack 40 – 55 liter
1 – 3 maandenBackpack 55 – 65 liter
+3 maandenBackpack 65 – 80 liter
Tabel duur van je reis en de inhoud (in liters) van je backpack

Waar moet je op letten bij het kopen van een backpack?

Bij het kopen van een backpack komen wel wat factoren bij kijken. Een backpack kan namelijk best prijzig zijn en is jouw draagbare kledingkast met andere benodigdheden op reis. Je moet  hier dus wel even goed bij stilstaan en zorgen dat je een goede keuze neemt bij het kopen van een backpack. 

Wij raden je vooral aan dat je op een rijtje hebt wat je wil gaan doen. Ga je 2 weken backpacken in Europa? Ga je 3 maanden backpacken in Azië of ga je een rondreis van onbepaalde tijd doen in Zuid Amerika? Dat is nogal een verschil! Check ook altijd even de backpack reviews, want niets is makkelijk dan andere meningen lezen en erachter komen of een backpack fijn is of niet. 

Backpack uitzich vanuit tent

Welk merk backpack is goed?

Er zijn gigantisch veel backpack merken die goed zijn. Wij zijn fan van onderstaande merken:

Backpacken in Azië

Azië is een enorm populair continent om te gaan reizen. Vele mensen zijn er geweest of gaan er nog naar toe. Het is zo ontzettend gevarieerd op het gebied van culturen, normen & waarden 

Of je er nu heen gaat voor je allereerste backpack reis of als je al een aantal backpack tripje hebt gehad, Azië is en blijft een enorm leuke reis bestemming om te backpacken. Dat is ook niet zo vreemd, want er is in dit continent zoveel te doen! Dit heeft niet alleen te maken maken dingen zien en bezoeken, maar ook met culturen, normen & waarden, het verkeer en de natuur. Los daarvan vind je er natuurlijk ook paradijselijke stranden, bijzondere natuur, mooie tempels en genoeg appartementen, hostels of hotels waar je andere reizigers ontmoet en tot rust kunt komen. 

Bovendien gaat backpacken door dit continent erg gemakkelijk dankzij het goed geregelde openbaar vervoer en ook niet geheel onbelangrijk is dat het leven er goedkoop is. Benieuwd welke route door Azië een aanrader is? Wat de beste reistijd is of wat de kosten ongeveer zijn? Lees dan snel hier verder:

Thailand monniken

Backpacken Thailand

Backpacken in Thailand is voorzien van vele bezienswaardigheden, prachtige landschappen en de meest voordelige prijzen wereldwijd. Het is daarom niet gek dat dit één van de meest populaire keuzes onder backpackers is. 

De wegen en het openbaar vervoer zijn ook goed en is niets op aan te merken. Dit maakt het voor velen al erg makkelijk om de keuze te maken om naar Thailand te gaan om te backpacken, want hoe ga je reizen als je jezelf niet makkelijk kunt verplaatsen van A naar B… Elk jaar komen en duizenden toeristen naar Thailand om hier te genieten van een vakantie, rond te reizen met backpack of op doorreis naar een ander land. 

De Thai zijn over het algemeen arm ten opzichte van de toeristen die er komen, maar zijn enorm vriendelijk en behulpzaam tegen iedereen. Ze zouden je nog een aantal Bath geven om de dag mee door te komen. Het is ook niet voor niets dat Thailand het land van de lach wordt genoemd, want iedereen lacht er en iedereen is vriendelijke tegen elkaar. 

Thailand verkeer

Over Thailand

Thailand is echt zo’n typisch land dat voor iedereen in de smaak valt en voor ieder wat wils te bieden heeft. Het land kent stadse sferen met miljoenen inwoners hutje mutje op elkaar wonend en steden die nooit slapen. Een andere kant is dan ook weer de prachtige rustgevende natuur met zijn tempels en boeddhistische geloof.

Toeristen zul je er overal vinden en dat brengt zo zijn positieve en negatieve dingen met zich mee. Het begint steeds commerciëler te worden waardoor je het authentieke Thailand steeds minder gaat zien. Het positieve is natuurlijk weer dat toeristen geld uitgeven wat enorm goed is voor de bevolking en de economie. Zo is Thailand niet het rijkste land, maar accommodaties en infrastructuur is goed. Je kunt hier dus met een gerust hart je reis maken. Veel backpackers beginnen hun reis door Azië daarom ook in Thailand, zodat ze kunnen wennen aan het klimaat en de enorme cultuurshock die ze te wachten staat. We zijn er al een aantal keer geweest en zijn eraan gewend, maar het is zo’n groot verschil als met Nederland.

Boedha

Bevolking van Thailand

De bevolking probeert zo goed mogelijk met je te communiceren. Het is niet het beste Engels, maar ze proberen zich wel verstaanbaar te maken. Er is een enorm verschil tussen de oude generatie en de jonge generatie. Het leuke aan een vakantie of reis door Thailand is dat je er heel gemakkelijk medereizigers ontmoet die ook aan het backpacken zijn. Het land is als zeer veilig bestempeld om te reizen dus ben je een jongedame van 17 of een man van 60. Reizen gaat je hier goed af!

Eten in Thailand

Een ander bijzonder goed kenmerk van Thailand is toch wel het eten. Thailand staat bekend om zijn streetfood en niets laat te wensen over, want dit is enorm goed eten. Sommige street food tentjes verslaan menig Nederlands restaurant qua kwaliteit. Zeker het proberen waard! 

Een goed gevuld bord met eten van een streetfood tentje kost je gemiddeld zo’n €2,- per keer. Dit hangt af van de regio waar je zit en wat er allemaal bij komt kijken, maar hier kun je dus wel rekening mee houden.

Kosten in Thailand

Het is geen geheim en we zullen er ook niet omheen draaien, maar reizen door Thailand is goedkoop. Het is natuurlijk niet meer zo goedkoop als een aantal jaar geleden, maar als backpacker kun je voor een €35,- per dag makkelijk rondkomen. Een hostel kun je al boeken voor €2,- per nacht. Je moet dan niet verwachten dat je in luxe zal baden, maar je hebt een opgemaakt bed waar je kunt slapen. Wil je een appartement of hotel of misschien een resort dan kun je het zo gek maken als je wil. Wij sliepen voor zo’n €15,- per nacht in een hotel. 

Verder heb je nog eventuele bijkomende kosten voor vervoer van een auto, scooter, openbaar vervoer, per boot of met het vliegtuig en nog het eten, maar gemiddeld zul je dus op een €35,- per dag uit gaan komen.

Thailand boten

Veelgestelde vragen over backpacken
#1 Wat is backpacken?

De definitie van backpacken wordt door de meeste omschreven als “iemand die met een rugzak reist”. Vroeger waren backpackers vooral de budget bewuste jongeren die over de hele wereld reisden. De backpacker van tegenwoordig is niet meer aan leeftijd gebonden, maar alleen aan de manier van reizen. Met een rugzak dus!

#2 Wat is een backpack?

Een backpack is een grote rugzak die wordt gebruikt voor tijdens het reizen. Een backpack heeft verschillende groottes en men gebruikt voor de inhoud de maateenheid van liters. Een backpack tot 30 liter is bijvoorbeeld gemakkelijk te gebruiken voor hiken. En bijvoorbeeld een backpack vanaf 40 liter gebruikt men voor langere reizen van een aantal maanden lang.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on