Omslagfoto

Blog

Spanje

Het overweldigende Spanje waar je absoluut een keer geweest moet zijn

Spanje is een land waar een hele hoop mensen naar toe gaan. Onder de Nederlanders is het misschien wel het meest bezochte vakantie land in Europa. Op reis gaan is altijd leuk om te doen, maar Spanje heeft toch een hele hoop speciale redenen om daar eens heen te gaan. Spanje staat vooral bekend door de vele zonuren en de prachtige zeeën. Uiteindelijk zijn er veel meer dingen die Spanje speciaal maakt.

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Het maakt dan niet uit of je met de auto of met het vliegtuig naar Spanje gaat. Je wilt weten wat je aantreft zodra je op je bestemming bent aangekomen. Zo voorkom je dat je tijdens de vakantie de leuke dingen in Spanje zal gaan missen. Uiteraard zullen er ook minder leuke dingen aan een bestemming kunnen zitten, maar dit mag de pret niet drukken.

Steden of plaatsen om niet te missen in Spanje

Wanneer je naar een ander land gaat, kan het lastig zijn om te bepalen waar je het beste heen land. Een land heeft een hele hoop verschillende steden. Er zijn verschillende steden in Spanje die zeker een mooi verhaal hebben. Je kan het beste voor zo’n stad kiezen. Op die manier voorkom je dat je eventueel veel cultuur van een land mis zal kunnen lopen. Dat zal zonde zijn van de reis naar Spanje.

Madrid

Als je naar Spanje gaat, weet je uiteraard wel wat de hoofdstad is. Madrid is de hoofdstad van Spanje. Dit is ook niet voor niets, het is de grootste stad in heel Spanje. Daarnaast zijn er heel wat verschillende soorten bezienswaardigheden waar je naar toe zal kunnen gaan. Madrid is misschien in Spanje alleen al erg groot, maar ook de 4 na grootste hoofdstad van Europa. Dit maakt dan ook wel dat er heel wat verschillende dingen te zien zijn in Madrid.

Madrid heeft heel wat verschillende musea waar je naar toe zal kunnen gaan. Een goed voorbeeld daarvan is Museum Del Prado. Naast een museum zijn er uiteraard nog verschillende andere dingen waar je in Madrid naar toe zal kunnen gaan. Zo zijn er heel wat verschillende paleizen die erg indrukwekkend zijn om te bezoeken. Madrid is een goede stad om je reis door Spanje mee te beginnen. Je kan er veel leren over de geschiedenis, maar ook over het heden hoe mensen nu met elkaar om gaan.

Barcelona

Barcelona is zeker weten de best bezochte stad in Spanje. Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, wil je de mooiste plekken van Spanje kunnen aanschouwen. Barcelona staat boven aan deze lijst. Barcelona is een grote stad die vol zit met prachtige architectuur. Op Madrid na, is Barcelona de grootste stad in Spanje. Dit maakt dat er heel wat architectuur in de stad verwerkt kan worden. Dit heeft Barcelona dan ook zeker op de juiste manier aangepakt. Het is door de jaren heen steeds verder verbeterd en de cultuur is steeds meer zichtbaar geworden in de architectuur.

Barcelona is de thuisbasis van architect Gaudí. Hij heeft heel wat jaren geleden een prachtige opbouw gemaakt van Barcelona. Dit kun je tegenwoordig allemaal nog terug zien. Barcelona draagt dan ook een stuk geschiedenis in zich mee. Als architect heeft hij maar liefst 14 verschillende ontwerpen gemaakt waarvan het bekend is. Hierdoor heeft hij heel veel betekend voor de architectuur. Dit is een stuk geschiedenis die je mee zal krijgen zodra je een kijkje gaat nemen in Barcelona. Het is erg indrukwekkend als je er eenmaal rond loopt.

Spanje Barcelona

Eilanden Spanje

Wanneer je naar Spanje gaat, hoef je niet per se naar het vaste land. Bij Spanje hoort nog veel meer. Spanje heeft een hele hoop verschillende eilanden waar je naar toe zal kunnen gaan. In totaal heeft Spanje wel meer dan 140 verschillende eilanden waar je eventueel naar toe zal kunnen gaan. Elk eiland is uiteraard anders en de een zal wat populairder zijn de andere. Het is altijd het overwegen waard om naar een van deze eilanden op vakantie te gaan.

Een van de bekendste eilanden is Gran Canaria. Het is dan ook een eiland waar heel wat mensen naar toe gaan. Het is een eiland omringt door de zee met prachtig uitzicht. Het is een populaire bestemming voor jonge mensen, maar over het algemeen vinden de meeste mensen het een fijne bestemming om even tot rust te komen. Gran Canaria heeft prachtig weer waardoor je altijd gebruik kan maken van de prachtige stranden. Daarnaast kun je dan al vrij snel de cultuur van Spanje gaan ervaren wanneer je op het eiland Gran Canaria bent.

Er zijn uiteraard veel meer verschillende eilanden waar je uit zal kunnen gaan kiezen. Zo is Tenerife of Ibiza ook een goede optie om een keer te bezoeken. Het beste is om te kijken welk eiland je meer zal aanspreken om een keer naar toe te gaan. Om alle 140 verschillende eilanden te bezoeken, ben je nog wel even bezig. Het beste is om te kijken waar de meeste mogelijkheden voor jouw zullen zijn. Voor elk eiland zullen er andere dingen mogelijk zijn. Zo heeft het ene eiland meer mogelijkheid voor tieners en het andere eiland meer voor gezinnen.

Spaanse cultuur

De cultuur in elk land is anders. Soms kun je het verschil al zien als je een andere stad binnenloopt. Het is altijd leuk om van tevoren te weten wat er precies in een ander land afspeelt. Je staat dan minder voor een verrassing en je kan je makkelijker inleven. Daarnaast kun je op die manier voorkomen dat je misschien voor een dichte deur komt te staan als je bepaalde dingen van een land niet zal weten. Je wil de leuke kanten van een land niet missen.

Flamenco

Flamenco klinkt misschien als een stad, maar het is een dans. Flamenco is iets wat je direct aan Spanje zal doen denken. Flamenco is eigenlijk een muziekgenre, maar het is vooral bekend door de dans. De dans wordt vaak beoefend door vrouwen in prachtig gekleurde jurken. In Spanje zal je deze prachtige dames hun mooie dans kunnen zien beoefenen. De dames doen dit vaak met een danspartner, waardoor het een echte show wordt.

De klanken van de Flamenco muziek doen denken aan Arabische muziek. Dit kan het dan ook lastig maken om op de juiste manier op de muziek te bewegen. Het is een echte kunst om de dans juist te beoefenen. Flamenco zal in Nederland ook wel eens uitgevoerd kunnen worden. Dit is alleen wel anders dan in Spanje. In Spanje is de dans een heel stuk groter en wordt er veel meer tijd en moeite ingestoken. Het is dan ook een unieke ervaring om dit mee te maken wanneer je op vakantie bent in Spanje.

Siësta

In Nederland is het niet meer dan normaal dat we van 9 uur tot 17 uur aan het werk zijn. In Spanje is dit net even wat anders. Spanje is een behoorlijk warm land. Daarom hebben zij een middagdutje, ook wel siësta genoemd. Siësta betekent in Spanje dat alles stil wordt gelegd in de middag. Het is dan de bedoeling dat je in die tijd gaat uitrusten/slapen of uitgebreid lunchen. Deze tijden zijn van 14 uur tot 17 uur. Dit houdt dan ook in dat alle bezienswaardigheden en winkels gesloten zijn. De deuren zullen om 17 uur weer voor je open gaan.

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, is het wel handig om te weten wat een siësta in houdt. Anders ben je de enige die op dat moment op straat te vinden is. Na 17 uur gaan de winkels vaak weer open tot 21 uur. Je kan dan alle verschillende bezienswaardigheden weer gaan bekijken. Het is echter niet duidelijk hoelang Siësta nog zal blijven in Spanje. De meeste Spanjaarden vinden het niet nodig om deze 3 uur de winkels te sluiten of niet door te werken. Ze gaan liever naar huis om 17 uur. Tot nu toe zijn er nog geen wijzigingen aan het Siësta geweest.

Stierengevecht

Spanje staat er al jaren bekend om, de stierengevechten. In Nederland zijn wij hier niet zo van gediend. Wij vinden het dierenleed en wij begrijpen niet waarom je dit zal doen. In Spanje wordt dit echter heel anders gezien. Het is eigenlijk een traditie waar een hele hoop geld in omgaat. Het gaat dan niet op een paar honderd euro. Het gaat echt om miljoenen euro’s. De stierenvechters krijgen heel wat geld betaald, maar wanneer je de juiste stieren weet te fokken, krijg je daar ook heel wat voor betaald.

Stierengevechten zijn in sommige staten in Spanje al verboden. Het is niet meer overal toegankelijk. In andere staten zijn ze aan het overwegen om de stiergevechten te verbieden. Toch zit niet iedereen in Spanje hier op te wachten. Het is niet wreed bedoeld en de stierengevechten worden als iets speciaals gezien. Je wordt op die manier geconfronteerd met de kracht van de natuur en je ziet de dood van dichtbij.

Uiteraard hoef je als toerist niet naar een stierengevecht te kijken. Het kan interessant zijn om er een keer heen te gaan. Op die manier ervaar je de sfeer die er rond hangt en begrijp je misschien beter waarom dit nog plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook mensen in Nederland die er eventueel wel een keer naar toe zouden willen gaan. Dit kan om verschillende redenen zijn. Dit is een keuze die je zelf zal moeten maken, want het is wel een stukje wat bij Spanje hoort.

Spanje stierengevecht

Spanje eten/drinken

Op vakantie gaan draait om heel wat verschillende dingen. Voor jezelf is het altijd leuk om ook van andere landen hun eten of drinken te proberen. Spanje is daarin heel anders dan Nederland. Er zijn heel wat verschillende restaurants waar je naar toe zal kunnen gaan om de heerlijke gerechten die typisch Spaans zijn uit te proberen. Uiteraard kan daar een heerlijk drankje niet bij ontbreken. Je bent op vakantie en dan zal dat voor een keer moeten kunnen.

Spaans eten

Uiteraard hoort het Spaanse eten ook bij de cultuur in Spanje. Niets is zo leuk als eten proeven wat je nog nooit eerder gehad hebt. Als het dan nog eens blijkt dat het heerlijk eten is, is het helemaal een overwinning. Spanje heeft veel verschillende soorten eten wat heerlijk is. De meest bekende is de tapas. Spanje heeft heel wat verschillende soorten tapas waar je uit kan kiezen. Dit maakt tapas ook zo leuk om te eten.

Tapas is in elke regio in Spanje anders. In de ene regio zal je ander soort tapas krijgen dan in de andere regio. Dit maakt dat het erg leuk kan zijn om de vergelijking te maken tussen verschillende regio’s. Spanje heeft uiteraard veel meer dan alleen maar tapas. Zo is de Tortilla Española er populair. Dit is eigenlijk een grote omelet met ei, aardappels en olijfolie. Dit is typisch Spaans en zal je een keer gegeten moeten hebben als je op vakantie gaat naar Spanje. Tortilla Española kan koud of warm gegeten worden. Dit maakt het een vrij eenvoudige keuze voor wanneer je iets lekker wilt eten.

Naast deze twee bekende gerechten heb je nog gerechten zoals paella, Migas of Gazpacho en Salmorejo. Er zijn ontzettend veel verschillende Spaanse gerechten waar je uit zal kunnen kiezen. Het beste is om ze een keertje zelf uit te gaan proberen. Op die manier ervaar je wat je lekker vindt en hoe de Spaanse keuken precies werkt. Dat is de makkelijkste manier om van de cultuur te proeven.

Spaans drinken

Wanneer je op vakantie bent, is iets lekkers drinken bij het eten iets wat je graag wilt. Dit kan gaan om een drankje met alcohol, maar uiteraard zijn ze er ook zonder alcohol. Spanje heeft een hele hoop verschillende drankjes die je zal kunnen gaan proberen. Zo is wijn erg bekend in Spanje. Vele Spanjaarden vinden het heerlijk om een wijntje te drinken. Net als in Frankrijk, is Spanje een land die veel wijnliefhebbers bevat. Dit houdt in dat je heel wat verschillende soorten wijn in Spanje zal kunnen uitproberen. Je hoeft nooit bang te zijn dat de wijn niet lekker is, want ze doen erg hun best om de beste wijn klaar te maken.

Naast wijn zijn er nog heel wat verschillende soorten drankjes die je zal kunnen uitproberen. Zo is bijvoorbeeld Sangria ook zeer populair. Het is een wijn cocktail met fruit. Uiteraard kan het zo zijn dat je helemaal niet van wijn houdt. Dan zal je voor Cerveza kunnen gaan. Dit is een heerlijk koud biertje waar je van zal kunnen genieten. Het is een erg geliefd drankje in Spanje, waar de meeste mensen tijdens de hitte wel wat van willen drinken.

Water is iets wat wij in Nederland erg veel drinken. In Spanje wordt ook een hele hoop water gedronken. Echter wordt dit op een andere manier gedronken dan in Nederland. In Nederland kun je het water direct uit de kraan drinken. In Spanje zal dit ook kunnen, maar daar zal sneller een bijsmaakje aan kunnen zitten. In Spanje drinken ze het water liever uit verschillende flessen. Op die manier kunnen ze het in de koelkast bewaren en heerlijk koud drinken. Zo voorkom je dat je water door de hete zomers erg warm zal gaan worden.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on