Omslagfoto

Blog

Seychellen vakantie

Genieten van een Seychellen vakantie met deze tips!

De Seychellen is een locatie in Oost-Afrika en zeker het bezoeken waard als je op vakantie gaat hiernaartoe. Het is een van de mooiste eilanden die ik bezocht heb in mijn leven. In totaal zijn er wel meer als 100 eilanden die je tijdens je vakantie hier kunt bezoeken. Wij kwamen net als de meeste mensen aan op Mahe. Wat me meteen opviel is dat het erg druk is voor een eiland zijnde. Dit is niet gek, want het is ook de doorreis locatie voor andere bestemmingen. 

Het grote voordeel is dat je hier meteen wat basisbenodigdheden kunt kopen voordat je naar je accommodatie gaat. De meeste hotels liggen namelijk op grote afstand van de winkels en supermarkten. Deze zijn er namelijk niet veel in Afrika, en daarom is een goede voorbereiding zeker wel de moeite waard. We zijn meteen even naar het strand gegaan. Hier hadden ze ook verschillende eetgelegenheden waar ze heerlijk lokaal eten hadden. De volgende ochtend hebben we nog een rondje over de markt gelopen en zijn we uiteindelijk doorgegaan naar Praslin.

Wat is het bezoeken waard tijdens je vakantie bij de Seychellen 

Tijdens onze vakantie bij de Seychellen zijn we na 2 dagen van Mahe naar Praslin gegaan. Naast het prachtige strand is hier ook veel natuur te bewonderen. Omdat wij natuurliefhebbers zijn genieten wij hier erg van. Een leuk feitje is dat dit de enige plek is waar kokosnoten groeien van alle 100 of meer eilanden die er hier in de buurt zijn. We hadden een luxe accommodatie geboekt in het Paradise Sun resort waar alles goed verzorgd werd. Elke dag konden we genieten van een heerlijke maaltijd, maar in de ochtend was er ook een uitgebreid ontbijtbuffet. 

Voor slechts 15 euro per persoon zijn wij met de boot ook weer doorgereisd naar La Digue. Via Airbnb hebben wij toen een plekje gevonden waar we volledig verzorgd konden verblijven voor slechts 35 euro per nacht. Dit was echt spotgoedkoop want het was inclusief ontbijt, diner en ‘s avonds drank tot 22:00. De zee hier is tevens mooi licht blauw zoals je hem wel kunt herkennen van de reisbrochures. Ook vonden wij het een mooi contrast met de rotsen die een lichtbruine kleur hebben. Dit is een keer wat anders als altijd die grijze kleur bij het strand. 

Ook hebben wij enkele routes bij Grand Anse gewandeld. Dit is een locatie waar je zowel korte als lange routes door de natuur heen kunt lopen. De korte route hebben wij ook 1 keer gedaan omdat we zo ook van het strand aan de andere kant van dit eiland konden genieten. Hier is het een stuk rustiger waardoor je ook echt even tot rust kunt komen.

De beste locaties in de natuur 

Tijdens je vakantie kun je veel avonturen beleven in de natuur van de Seychellen. De mooiste die ik gelopen heb vond ik die in Praslin. Dit is de enige plek waar de gigantische kokosnoten groeien. Daarnaast zie je ook veel verschillende soorten bomen en struiken tijdens de route. Wij hebben zelf een bezoekje gebracht aan de prachtige vuurtoren die op dit eiland nog helemaal intact is. Op het eiland Denis kun je grote groepen van de reuzenschildpad zien. Ook komen hier verschillende vogels over gevlogen die op trektocht zijn. Volgens de bevolking zou je bijna wekelijks andere vogels hier aan kunnen treffen. Een wandeling is dus altijd een verrassing voor hen en dat is dan ook de reden dat zij dit zelf ook vaak doen.

Op Bird Island zie je prachtige witte vogels. Dit is dan ook de reden dat dit eiland naar diersoort vernoemd is. Hier komen heel veel soorten vogels tijdens hun trektocht terecht. Er zijn meer als 50 soorten die op dit eiland gesignaleerd worden.

Waarom gaan veel mensen naar de Seychellen tijdens hun vakantie

De Seychellen zijn een van de weinige locaties waar je tijdens de vakantie altijd goed weer hebt. Gemiddeld is de temperatuur 29 graden, maar het varieert tussen de 27 en 34 graden per dag. Het komt maar heel zelden voor dat de temperatuur hieronder of hierboven komt. Het beste kun je vanaf April tot September hierheen gaan als je wil surfen. In de andere maanden komt de wind uit het noordwesten waardoor de zee dan vrij rustig is. De meeste eilanden bestaan uit koraal en een aantal uit graniet. Dit is dan ook de reden dat de zee mooi blijft en de stranden er zo prachtig uitzien. 

Tevens zijn er ook leuke dieren te spotten zoals papegaaien, reuzenschildpadden en bonte sternen. Ook kun je hier de Bijbelse tuinen van eden ontdekken. Ook kun je heerlijk duiken en de onderwater zie je prachtige vissoorten die bijna alleen hier voorkomen. Op de eilanden wordt vaak Frans of Engels gepraat waardoor je hier ook uitstekend kunt communiceren met de lokale bevolking. Het tijdsverschil is slechts 3 uur waardoor je weinig last hebt van een jetlag. Zonder visum kun je hier maximaal 1 maand doorbrengen. Het is dus niet nodig om deze aan te vragen voor een vakantie waardoor er veel tijd bespaard kan worden. 

Mooie plekken om te bezoeken tijdens je Seychellen vakantie

Een van de mooiste plekken tijdens de vakantie in de Seychellen is curieuse island. Hier kan je namelijk veel reuzenschildpadden spotten. Dit gebied staat ook op de lijst van UNESCO werelderfgoed waardoor het een beschermde locatie is. Het ringvormige eiland Aldabra is ook zeker het bezoeken waard. Dit eiland heeft nog meer diersoorten en een rijke natuur. Hier kun je met de boot komen, maar ook kun je het vliegtuig nemen naar deze locatie. Nog niet zo lang geleden is op het eiland ernaast een vliegveld gekomen. Als je een klein eiland wil zien dan is Cousin de plek waar je moet zijn. Hier heb je prachtige kliffen en een mooie natuur. Vroeger was het eiland vol van diverse diersoorten waaronder veel vogels. Echter is het tientallen jaren geleden leeglopen waardoor je totale rust kunt ervaren op dit eiland.

De watersporten die op verschillende eilanden worden georganiseerd

Wie graag op zee een sport wil beoefenen is op de Seychellen aan het juiste adres. Op verschillende eilanden zijn duikscholen waar je jezelf kunt aanmelden. Een van de leukste dingen die ik gedaan heb is het snorkelen. Naast de zeeschildpadden zit de zee ook boordevol met kleurrijke vissen. Daarnaast kun je ook speciale koraalsoorten vinden als je lekker diep gaat. Het is wel belangrijk dat je goed op de stroming let. Vaak weet de lokale bevolking of duikschool wel te vertellen of het veilig is. Je kunt naast snorkelen ook duiken hier waardoor je nog dieper in de oceaan komt. Tevens kun je als je een beetje geluk hebt ook roggen en walvishaaien spotten. Deze zijn niet gevaarlijk zolang je je vingers maar binnenboord houdt. Dit kunnen ze aanzien voor vissen en dan kunnen ze eventueel wel bijten.

Uiteten tijden je vakantie in de Seychellen

Natuurlijk wil je tijdens een vakantie in de Seychellen niet denken over het klaarmaken van eten. Op de meeste plekken heb je voordeelmenu’s waar je al voor zo’n 15 euro een goede maaltijd kunt krijgen. Het drinken is er wel duurder, want voor een biertje betaal je al snel 4 euro of meer. Veelal is de keuze die je hebt in eten vooral Afrikaans of Indisch. Dit zijn keukens waar veelal recepten worden klaargemaakt die al jarenlang in de families zitten. De wijn komt uit de wijngaarden van Zuid-Afrika. Dit is veelal de wijn die wij ook in Nederland drinken. Althans in de supermarkten hebben we vaak rode Zuid Afrikaanse wijn. Ook zijn er enkele Creoolse eetgelegenheden te vinden, maar hier moet je dan echt van houden.

Geld besparen tijdens je Seychellen vakantie 

Er zijn veel manieren om tijdens je vakantie in de Seychellen geld te besparen. Zo kun je het beste de bus nemen voor dagjes uit. Dit is namelijk de goedkoopste vorm van reizen in dit gebied. Op sommige plekken kun je alleen met de boot komen. Natuurlijk kun je ook een fiets huren en daarmee de omgeving verkennen. Dit is vaak vele malen goedkoper als een auto. Een busrit is trouwens naast goedkoop ook leuk, want je maak zo meteen contacten met de lokale bevolking. Voor een paar euro zit je uren in de bus. Afhankelijk van de bestemming die je hebt is het niet perse langer reizen. Het is maar net aan welke kant van het eiland je wil komen.


Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on