Omslagfoto

Blog

Mykonos vakantie

Mykonos vakantie in Griekenland

Griekenland telt meer als 3000 eilanden waarvan Mykonos de populairste is om naar op vakantie toe te gaan. Mensen gaan hier niet alleen heen voor de prachtige stranden. Je vindt er namelijk ook veel witte huizen en van die kleine smalle straatjes. Dit karakter valt ook bij onze koning in de smaak, want ook zij gaan naar de Griekse eilanden op vakantie. Daarnaast vind je in Mykonos ook een prachtige tempel. In de zomer zijn er ook veel strandfeesten die georganiseerd worden voor jong en oud. Wat ook een aanrader is Agios Sostis. Dit is een zandstrand en lijkt een beetje op duinen die we in Nederland hebben, maar dan met een mediterraans karakter. 

Ook kun je al voor 30 euro een 3 gangen menu eten op dit eiland, wat een redelijk lage prijs is voor een toeristische bestemming. Je maakt zo echt kennis met de Griekse keuken. De keuze is reuze en als we dat vergelijken met de Griekse gerechten in Nederland dan valt het zo in het niet. Ook is het aan te raden om een tocht te maken naar Karavaki wat op slechts 5 minuten rijden van de hoofdstad ligt. Hier heb je vooral met de zonsondergang een prachtig uitzicht over de stad. Doordat  de huizen wit zijn komt de kleur van de zonsondergang goed tot zijn recht en het is ook wel een beetje romantisch.

Wat kun je doen tijdens de Mykonos vakantie

Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in Mykonos. Voor de vroege vogels is er een Delos tour die door de hele stad loopt. Tijdens de 4 uur durende tour ontdek je veel van de mooie plekjes die in Mykonos te vinden zijn. Als je juist meer wil ontspannen kun je een boottour van 6 uur maken naar de Rhenia eilanden. Dit kun je op een klassiek schip doen, maar natuurlijk op een luxe cruise wat wel mijn voorkeur heeft. Ook zijn er leuke kroegentochten met een hapje en een drankje die op dit eiland georganiseerd worden. Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje een tocht door de stad maken. Dit heeft wel mijn voorkeur want dan kun je ook zelf bepalen hoelang je ergens wil doorbrengen. 

Wat ik ook leuk vond is dat je de ambachtswerk plaatsen gewoon zo kon binnenlopen als je het maar vriendelijk vraagt. Dit is een stuk leuker als de stoffig musea, en ook zeer geschikt voor de jongere mensen. Gelukkig kan de lokale bevolking ook een aardig woordje Engels praten waardoor je ook alles begrijpt. Griekenland heeft net als Nederland veel windmolens, maar op dit eiland zijn ze toch wat iconische als dat wij gewend zijn in eigen land.

Lekker eten en drinken

Tijdens de vakantie op Mykonos kun je op veel plekken kennismaken met de Griekse keuken. Zo krijg je heerlijk Illy koffie die in Griekenland gemaakt wordt. Omdat de Grieken niet allemaal vroeg opstaan zijn er ook veel eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een late lunch. Veel mensen denken al snel alleen aan Gyros of andere gerechten van vlees op de Griekse eilanden. Echter in de realiteit hebben ze ook veel vegetarische salades en lekker veel visgerechten. De Griekse kruiden zijn net datgene wat het weer heel wat anders maakt als in andere landen. Wij kunnen hier erg van genieten, maar het is geen hogere wiskunde. 

Daarnaast is de Griekse knoflooksaus echt vele malen lekkerder als die uit ons eigen land. Ze gebruiken hierbij minder mayonaise en mengen het vaak met yoghurt of kwark. Omdat dit veel gegeten wordt hier zie je ook dat ze het vaak dagvers maken i.p.v. een potje. Tevens komen er ook een aantal lekker wijnen uit Griekenland die wij hebben mogen nuttigen. We hebben zelfs een paar flessen van de wijnproeverij naar Nederland meegenomen.

De natuur bezoeken tijdens de vakantie in Mykonos 

In Mykonos is veel natuur te bewonderen als je op vakantie bent. Zo kun je lekker door een soort van duinen lopen die vlakbij het strand liggen. Daarnaast zijn er ook verschillende kleine druivenvelden waar je langs kunt lopen. Van deze druiven wordt de klassieke Griekse wijn vaak gemaakt. Ook zijn er verschillende prachtige graanvelden te bewonderen in het seizoen. De rotsen die je ziet bestaan veelal uit graniet wat een populair middel is wat gebruikt wordt voor tafels en andere meubels. Met een gemiddelde temperatuur in de zomer tussen de 24 en 28 graden zal je het hier ook niet snel koud hebben. Ook zijn er enkele velden te vinden met olijven, want dit eten ze ook veel in Griekenland. Qua dieren loopt er weinig rond, maar als je geluk hebt kun je hazen of dassen spotten. Als je met de boot gaat kun je soms zeehonden spotten.

Eiland hoppen tijdens de Mykonos vakantie

Tijdens de vakantie in Mykonos kun je ook een bezoekje brengen aan de eilanden in de buurt. Een aanrader is het eiland Santorini waar de witte huizen veelal een blauw dak hebben. De meeste van de huizen zijn gebouwd op rotsen wat zorgt voor een idyllische sfeer. Fira is de hoofdstad op dit eiland en zeker het bezoeken waard. Er zijn veel kleine straatje met lokale winkeltjes. Het is een van de drukste eilanden in de omgeving, dus het is raadzaam om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Je hebt hier tevens ook een prachtige haven waar boten en schepen samenkomen. Als je 20 minuten verder gaat dan kom je in Oia terecht. 

Dit is vooral leuke voor de mensen die van natuur, rotsen en bergbeklimmen houden. Natuurlijk kun je op Santorini ook genieten van de prachtige stranden en heerlijke eettentjes om te eten. De prijzen zijn wel wat duurder hier omdat het zo’n druk bezochte locatie is. Als je lekker wil eten dan zul je een stukje verder door moeten rijden naar Kamari waar de meeste keuze is. 

Tevens kun je ook doorreizen naar Samos wat een van de mooiste eilanden van Griekenland is. Het eiland zelf is er een stuk groter, maar de natuur is hier geweldig. Je kunt hier niet alleen van een prachtig uitzicht genieten maar ook met een motor, quad of ander voertuig doorheen crossen. Als je naar Potami gaat dan kun je ook verschillende watervallen spotten. De liefhebbers van vis moeten doorreizen naar Kokkari want hier wordt de meest vis dagvers gevangen en bereid. Er zijn tevens ook veel wandelroutes op dit eiland.

Wat is er qua activiteiten te doen

Qua activiteiten is het best rustig op het eiland Mykonos zelf tijdens de vakantie. Het beste kun je een bezoek brengen aan Samos als je actief bezig wil zijn. Dit is niet zo heel ver met de boot, maar je kunt hier veel beleven. Wat ik persoonlijk heel leuk vond was het quad rijden door de natuur. Daarnaast hebben we ook genoten van het klimmen tegen de steile rotsen. Het is een ervaring opzich want hier zijn de rotsen best hoog. Daarnaast hebben wij ook een dagje gedoken met de duikschool. De zee zit vol met kleurrijke vissen wat ook onvergetelijk was. Tevens waren er ook prachtige wandelroutes op dit eiland. Samen met de gids hebben wij veel geleerd van de natuur hier. Ook kun je hier een speedboot huren om lekker op de zee te crossen. Dit is vooral leuk met de kinderen!

De beste toeristische plekjes

Mykonos is een mooi eiland met veel toeristische plekjes die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Zo worden er verschillende wandeltochten door de stad heen georganiseerd. Hierbij ga je bijvoorbeeld naar unieke gebouwen zoals de tempel, maar ook de idyllische straatjes op het eiland. Deze straatjes bevatten de verborgen pareltjes van het eiland want er zijn diverse werkplaatsen waar je een kijkje mag nemen. In het oosten en westen van het eiland vind je de mooiste stranden met helderblauw water. Als je naar het zuiden gaat kun je juist weer lekker door de combinatie van zand en duinen wandelen. Tevens is dit eiland bruisend van het nachtleven. Een leuke bijkomstigheid is dat iedereen hier welkom is en dit eiland is wat dat betreft verder met het accepteren van de lhbti g+ community als de rest van Griekenland.

Mykonos vakantie

De stranden die je kunt bezoeken tijdens je Mykonos vakantie

Mykonos kent veel stranden en dit is dan ook de reden dat mensen hier graag naar op vakantie gaan. Als je naar een strand wil waar je andere mensen kunt ontmoeten dan zijn Panormos & Agio Sostis een aanrader. Hier komen namelijk niet alleen gezinnen, maar ook koppels van alle leeftijden. Er leeft ook veel jeugd overdag op het strand wat voor gezellige taferelen zorgt. Ook kun je een heerlijke culinaire ervaring opdoen bij de vele bars die er zijn. Tevens is dit ook de beste locatie voor het drinken van cocktails. In het noorden van het eiland zijn ook enkele stranden te vinden. Deze zijn wat rustiger omdat ze veelal bezocht worden vanwege het mooie uitzicht dat je hier hebt. Ook vindt je hier karakteristieke gebouwen en je kunt er ook nog eens heerlijk wandelen.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on