Omslagfoto

Blog

Marbella

Een echte Marbella vakantie die je niet snel zal vergeten!

Tijdens je vakantie in Marbella kun je veel ontdekken. Het mooie is dat je hier heerlijk kunt stappen in de avonden. In de kroegen zul je veel jeugd zien, maar ook ouderen mensen kunnen heerlijk op het terras zitten hier. Daarnaast zijn er verschillende beachbars waar je tot in de late uurtjes kunt genieten. Niets is zo romantisch als het zien van de zonsondergang. In deze grote stad maak je zelf de keuze of je gaat voor een schattig motel of een megagroot hotel. Ook zijn er diverse watersport gelegenheden want er ligt een grote haven aan deze stad. De mooie en lichtbruine standen kun je jezelf de hele dag op vermaken. Het water is er echt zo blauw zoals je in een vakantieboek ziet.

Door de stad heen zijn er prachtige kunstwerken te bewonderen waar ook een verhaal achter zit, maar ook een stuk geschiedenis van de stad vertelt. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan het museum van de moderne kunst of een lekker rit langs de kust maken op de fiets. Als je meer als 1 km wil kunnen klimmen dan is de La Concha berg een aanrader. Hier kun je 1200 meter omhoog wandelen, maar je kunt ook via de klif omhoog klimmen onder begeleiding of met vrienden.

Wat je kunt doen in het prachtige Marbella tijdens je vakantie

Een vakantie in Marbella hoeft niet alleen te draaien om zon, zee en zuipen. Als je door de stad wandelt is er veel te ontdekken aan kunstwerken en mooie bezienswaardigheden. Tevens zijn er ook meerdere musea in de buurt waar je een bezoek aan kunt brengen. Zelf vond ik museo ralli heel erg mooi. De eigenaar van dit museum heeft een verzamelwoede waardoor er verschillende schilderijen hangen. Elk jaar als wij hier een bezoek aan brengen is het weer een verrassing wat er hang. 

Natuurlijk heeft hij ook een paar vaste items, maar wij gaan er juist heen voor de nieuwe verzameling. Wij hebben ook lekker gewandeld door Guadalmina waar je prachtige watervallen hebt en een spannende brug om overheen te gaan. Als je echt een dagje uit wil dan kun je ook in net iets meer als 1 uur rijden naar Gibraltar gaan. Hier kun je echt veel verschillende soorten dieren zien, maar ook even genieten van een prachtig wit strand.

Het heerlijke eten en drinken

Als je op vakantie gaat naar Marbella dan hoort daar natuurlijk ook lekker eten en drinken bij. Je kunt het zelf zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Omdat ik maar enkele keren per jaar tijd heb voor vakantie neem ik het ervan. Wij gaan dan ook met het hele gezin echt luxe lunchen en uit eten. Bij El Balcón de la Virgen kun je heerlijk vegetarisch eten. Wij zijn vegetariërs maar eten wel 2 keer per week vegetarisch. Ook zijn wij in het klassieke Restaurante Marbella Patio geweest wat er al sinds de 16de eeuw staat. De beste visgerechten van Marbella vindt je hier en ze hebben ook veel aandacht voor de kinderen. Daarnaast hebben ze huisgemaakt toetjes waar ik helemaal gek op ben.

Marbella vakantie voor jongeren

Marbella is al jarenlang hét adres voor de internationale jongeren als het gaat over op vakantie gaan. Niet alleen kun je in dit gebied lekker op stap gaan, maar ook zijn de accommodaties geschikt voor grote groepen. In het uitgaansleven kom je allerlei nationaliteiten van over de hele wereld tegen. Dit merk je ook wanneer je ergens iets wil gaan eten. Zo is het zelfs in Marbella mogelijk om een oer Hollandse frikandel te eten. Ook is het een manier om je taalvaardigheid beter onder de knie te krijgen. Echter moet je dan natuurlijk niet teveel gedronken hebben. Overdag kun je lekker met wat biertjes of cocktails op het strand uitbrakken. Zorg er alleen wel voor dat je dan niet continue in de zon ligt, want dan kun je goed ziek worden.

Marbella vakantie voor volwassenen

Marbella is ook een goede vakantie voor de volwassenen die van natuur en architectuur houden. In dit stadje en de steden eromheen vindt je namelijk veel kunstwerken. Ook kun je authentieke gebouwen spotten die zelfs tot de 15de eeuw teruggaan. Zelf vond ik het heel mooi om door de bergen te wandelen. Hier zie je namelijk de echte natuur en er zijn ook verschillende watervallen te spotten. Als je hier heel stil doorheen loopt zie je zelfs nog een aantal dieren. Ook kun je langs de kliffen met de mountainbike of normale fiets gaan. Tijdens het fietsen geniet je natuurlijk van het heldere uitzicht. Er zijn ook verschillende punten die aangewezen zijn voor het maken van foto’s.

Wat kun je in de natuur vinden?

In de natuur van Marbella is veel te ontdekken tijdens de vakantie. Wat ik zelfs het mooiste vond is La Concha. Dit is een gebied met bergen waaraan je kunt zien wat de natuur door de jaren heen heeft ontstaan. Naast de bosrijke omgeving zie je dat de stenen punten ook heel wat te verduren hebben gehad. Dit heeft er volgens de gids juist voor gezorgd dat de bergen zo sterk zijn geworden. Ook zijn er soms stukken waarbij je moet klimmen, wat ik persoonlijk heel leuk en afwisselend vindt. Je kunt ook een route lopen langs een van de stranden van Marbella. Tevens is het ook mooi een bezoekje te brengen aan Cruz de Juanar.

De belangrijkste bezienswaardigheden Marbella die je kunt bezoeken in de vakantie

Tijdens de vakantie in Marbella moet je je ogen goed openhouden. Bijna overal is wel iets te zien wat mooi is. Niet alleen het strand, maar de stad ook. Hier staan verschillende oude gebouwen, standbeelden en er is nog veel meer kunst te ontdekken. Daarnaast heeft de natuur prachtige bergen waar je makkelijke en moeilijke routes kunt bewandelen. In de avonduren hoef je jezelf ook niet te vervelen. Deze stad staat bekend om de vele uitgaansgelegenheden. Zelfs voor de mensen die graag op het water zijn is er voldoende te doen.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on