Omslagfoto

Blog

Malediven

Een echte Malediven vakantie

Een Malediven vakantie is geschikt voor zowel jong als oud. Je kunt veel verschillende eilanden ontdekken, maar je kunt er ook heerlijk op stap gaan. Veel mensen kiezen voor een bezoek aan de lokale eilanden. Echter zijn er ook veel resort eilanden waar je heerlijk in de watten wordt gelegd voor verschillende dagen, weken of misschien wel maanden. De lokale bevolking heeft een streng Islamitisch geloof. Behandel ze dus met respect en lees van tevoren even na waar je op moet letten. Je mag bijvoorbeeld niet overal in een bikini zwemmen of lopen vanwege dit geloof. Tevens wordt er vaak ook geen alcohol op deze eilanden geschonken en zal je hiervoor door moeten reizen naar een resort eiland. De hoofdstad Male is gelegen op een eiland van 2 bij 2 km. Met de ferry kun je jezelf verplaatsen naar een van de andere eilanden.

Wat kun je doen tijdens een Malediven vakantie

De meeste mensen zitten niet stil tijdens hun vakantie op de Malediven. Aan een weekje heb je vaak tekort en de meeste mensen boeken daarom ook 10 dagen of meer. Er zijn namelijk veel verschillende kleine eilandjes te ontdekken. Hier kun je activiteiten ondernemen, maar sommige eilanden zijn ook puur bedoeld voor de rust. Er worden vooral ook veel verschillende duik excursies gehouden. Daarnaast is er vaak in het hotel ook wel wat georganiseerd voor de bezoekers. Zij kunnen dan deelnemen aan leuke activiteiten met daarbij uiteraard hapjes en drankjes. Wil je liever even helemaal niks doen? Ga dan naar Fulidhoo dit kleine eilandje heeft slechts 300 inwoners. Het leukste is dat een overnachting gemiddeld 35 euro per nacht kost wat heel goedkoop is. Als je kijkt naar het eten en drinken dan kost dit ongeveer 5 euro per dag.

Tips voor eilandhoppers

Als echte eilandhopper wil je tijdens je Malediven vakantie meteen doorreizen naar andere eilanden. Je kunt ervoor kiezen om met de ferry te gaan, maar je kunt nog sneller als je een speedboot boekt via Airbnb. Het grote voordeel hiervan is dat het vaak veel tijd scheelt. Daarnaast is de afstand van het vliegveld naar de haven te overzien. Tevens kun je hier ook gratis contact leggen met de mensen waarbij je de speedboot huurt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon rustig wachten totdat ze er zijn. Het is immers prachtig weer! Op vrijdag is de vismarkt in de hoofdstad en op zaterdag de fruitmarkt. 

Ook is er een prachtig strand, maar je mag hier vanwege het geloof niet in een bikini zonnen of zwemmen. Als avonturier of backpacker kun je het beste doorreizen naar Maafushi. Hier organiseren ze leuke activiteiten met een excursie naar een andere eiland of je kunt er duiken en snorkelen. Ook kun je naar Thulusdhoo reizen voor een zand excursie. Wil je daarna tot rust komen ga dan eens naar Rasdhoo. Dit kleine eiland is de ideale plek wanneer je lekker in de zon tot rust wil komen.

De heerlijkste gerechten eten tijdens je Malediven vakantie

Als je naar de Malediven op vakantie gaat dan moet je houden van rijst en vis. Op de meeste plekken wordt dit als enige gerecht geserveerd. Echter hebben de grotere hotels vaak ook een buffet waarbij net wat meer keuze is. De lekkerste currys en vissoepen komen hier vandaan. Een echte aanrader is om Mas huni te proberen. Dit is een gerecht waarbij veel kokos wordt gebruikt. Ook wordt de rijst die hiervoor gekookt wordt in kokosmelk bereid. Als tussendoortje vond ik Bis keemiyaa het lekkerste. Dit is een pasteitje wat gevuld is met ei en tonijn waar veel mensen gek op zijn. Als je van pittig eten houdt dan is Thelui mas een echte culinaire aanrader. Afhankelijk van waar je bent kun je dan zelf kiezen of dit van zwaardvis of zeebaars gemaakt wordt. Soms kun je het ook krijgen in combinatie met octopus.

Waarom kiezen voor de Malediven vakantie

Veel mensen gaan naar de Malediven omdat de zee hier kraakhelder is. Sommige beschrijven het zelfs als een blauwe en turquoise heldere zee. Daarnaast zie je hier ook veel koraalriffen die tegenwoordig nog zeldzaam zijn op de wereld. Ook kun je tijdens het duiken of snorkelen unieke vissen ontdekken zoals de trompet of papegaaivis. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat je schildpadden spot tijdens je vakantie. Deze leven hier gewoon gereguleerd in het wild. Ook zijn er veel luxe vakantiehuizen en hotels te vinden op de eilanden. Daarnaast is het ook nog eens goed verzorgd vaak met wellness, massages en verzorging. Ook is het een romantische bestemming, want je kunt nergens beter de zonsondergang spotten als hier. Dit komt ook omdat er veel kleine eilandjes zijn waar je zo goed als privé kunt zitten buiten het hoogseizoen. In de avond lijkt de zee licht te geven.

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te ontdekken tijdens je vakantie in Malediven. Persoonlijk vond ik het duiken en de onderwaterwereld het mooiste om te zien. Hier zwemmen tientallen soorten vissen die wij hier alleen kennen van de boeken. Daarnaast heb ik ook de opgravingen bewonderd die in de jaren 50 zijn gedaan. In de hoofdstad Male kun je daarnaast ook een bezoekje brengen aan verschillende moskeeën. Deze zijn redelijk groot als je nagaat dat het eiland maar 2 bij 2 kilometer is. Daarnaast heb ik ook een bezoek gebracht aan het nationale museum. Hier hebben ze prachtige munten tentoongesteld wat voor een muntenverzamelaar als ik een natte droom is. Ook zie je de gewaden van vroeger hier en hebben ze veel wapens tentoongesteld. Voor de echte alfa man is er dus ook voldoende te zien.

Ga je voor een actieve vakantie dan zijn dit de beste activiteiten

Als je voor een actieve vakantie naar de Malediven gaat dan is het snorkelen en duiken een aanrader. Je kunt namelijk bij de duikschool hier les in krijgen, maar ook kun je met je eigen spullen gaan duiken of snorkelen. Het is zelfs mogelijk om van eiland naar eiland te zwemmen. Echter is dit voor de meeste mensen qua afstand niet haalbaar omdat het best veel inspanning van je lichaam vraagt. Daarnaast zijn er ook hotels met een eigen sportschool. Het is verstandig om dit na te gaan voordat je een boeking plaatst. Natuurlijk kun je ook redelijk wat wandelen over de verschillende kleine eilanden. Echter ben je dan wel afhankelijk van een gehuurde speedboot of de tijden waarop een ferry vaart.

Gebruiken en gewoontes van de lokale bevolking tijdens je Malediven vakantie

Als je naar de Malediven op vakantie gaat krijg je vooral met de Islam te maken. Er zijn een aantal eilanden die ook wel de lokale eilanden genoemd worden waarbij het geloof zwaar meetelt. Hier zal je ook merken dat er geen alcohol geschonken mag worden omdat dit niet mag van het geloof. Daarnaast mag je hier vaak niet in een bikini zwemmen omdat een vrouw goed aangekleed hoort te zijn. In de verschillende moskeeën kun je meer over deze culturen leren. Daarnaast zie je ook dat ze vaak koken met kokos. Tevens eten ze voornamelijk rijst en vis op deze eilanden. Echter wordt er bij de hotels ook veel voedsel geïmporteerd uit andere landen.

Malediven vakantie een korte samenvatting

De Malediven vakantie is het meest geschikt voor mensen die van rust houden. Er zijn verschillende eilanden waar je een of meerdere dagen naartoe kunt om even lekker tot rust te komen. Er zijn zelfs eilanden die maar 700 meter lang zijn. Hier kun je met een gehuurde speedboot komen, maar ook met de ferry die een aantal keer per dag vaart. Tevens kun je hier ook verblijven in een van de hangmatten. Houdt er dan alleen wel rekening mee dat er geen faciliteiten zijn. Je moet dus zelf eten en drinken meenemen, of de ferry nemen naar een van de eilanden waar je dit wel kunt krijgen.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on