Omslagfoto

Destinations

Mexico is een prachtig land op zichzelf. Hierdoor is het ook een mooi land om op vakantie te gaan. Het is namelijk een warm land met veel bezienswaardigheden, lekker eten en veel strand. Mexico is niet alleen mooi om op het strand te zitten en te zonnen, maar je kunt er ook nog eens de natuur en een aantal bezienswaardigheden bewonderen.

De perfecte plek voor een vakantie in Mexico: Yucatan

Als je op vakantie naar Mexico gaat, heb je veel grote toeristische locaties waar je naartoe kunt gaan. Echter zijn er een aantal locaties waar je het beste naar toe kunt gaan. Yucatan is de ideale locatie als je op zoek bent naar een toeristische regio in Mexico waar je goed kunt verblijven.

Heel Yucatan is ingesteld op vakantiegangers. Op die manier kun je hier ook goed terecht als toerist. Omdat Yucatan ingesteld is op toerisme, is dit ook één van de veiligste regio’s van Mexico waar je heen kunt gaan. Hier zijn veel prachtige stranden te vinden waar je op een warme dag lekker kunt relaxen.

Als je hoort dat Yucatan een regio is, is de kans groot dat je denkt dat dit een kleine regio is. Echter is dit helemaal niet het geval. De regio Yucatan is namelijk 3,5 keer zo groot als heel Nederland. Hierdoor is het mogelijk om je hele vakantie nieuwe dingen te zien in de regio Yucatan.

Op het moment dat je naar Mexico vliegt, zul je dit in de meeste gevallen via Cancun doen. Cancun doen. Dit is ook direct de hoofdstad van Mexico. Als je op vakantie gaat naar Mexico, is dit een locatie waar je beter niet kunt verblijven. Dit komt omdat het hier tijdens het hoogseizoen erg druk is. Je kunt er beter voor kiezen om een stedentrip te doen in de regio Yucatan. Wel is Cancun een locatie waar je je goed een dag voor kunt nemen om het te ontdekken.

Mexico festival

De hoofdstad van Yucatan: Cancun

De hoofdstad van Mexico is Cancun. Net als de meeste andere hoofdsteden, is Cancun één van de grootste toeristische locaties in Mexico. Het is voor veel toeristen een plek die niet overgeslagen kan worden. Als je naar Mexico vliegt, is dit ook vaak de locatie waar je aankomt.

Cancun is geen stad waar je voor een week wilt verblijven. Wel is het de moeite waard om hier een dagje rond te kijken voordat je verder gaat met je trip door Mexico. Cancun is erg toeristisch ingesteld en de stad heeft niet de geschiedenis en culturele waarde die andere Mexicaanse steden wel hebben.

Playa del Carmen

Als je een echte zonvakantie in Mexico wilt vieren, kun je het beste naar het Playa del Carmen gaan. Deze plek aan de oostkant van Mexico staat bekend om de prachtige stranden. Als je de hele dag languit in een strandstoel wilt zitten, is dit de ideale locatie om naar toe te gaan.

Playa del Carmen staat bekend om de prachtige stranden en het broeiende nachtleven. Echter zorgt dit er ook voor dat mensen vanuit de hele wereld aangetrokken zijn tot deze locatie. De kans is dus erg groot dat het hier erg druk wordt als je Playa del Carmen bezoekt in het hoogseizoen.

Echter zijn alle toeristen die hier komen niet iets waar je je door moet laten afschrikken. Dit komt omdat Playa del Carmen een ideale locatie blijft voor een zonvakantie. Ook is het een plek waar je veel culturele delen van de geschiedenis kunt ontdekken. Zo is het mogelijk om allerlei verschillende toeristische activiteiten uit te voeren als je in Playa del Carmen bent.

Duiken en snorkelen in Playa del Carmen

Playa del Carmen is de ideale locatie om te gaan duiken en snorkelen. Dit komt omdat je hier een prachtige onderwaterwereld hebt die makkelijk te bewonderen is. Het water in Playa del Carmen is namelijk erg helder en licht blauw. Als je niet de hele dag op het strand wilt zitten, kan het ook heerlijk zijn om te gaan duiken of snorkelen.

De vele foto’s van het onderwaterleven in de Caribische zee ken je vast wel. Als je gaat duiken of snorkelen in Playa del Carmen, is de kans groot dat je dit ook tegen zult komen. Als je het meeste wilt zien van de onderwaterwereld, kun je het beste gaan duiken. Hiermee zie je namelijk overal het meeste van.

Als je de beste locaties wilt vinden om te duiken en snorkelen in Playa del Carmen, kun je het beste duiken of snorkelen met een gids. De gids kan je namelijk de mooiste plekjes van de onderwaterwereld laten zien. Ook kan de gids je verschillende tropische vissen aanwijzen.

Tulum bezoeken

Tulum is een klein strand stadje. Het is een locatie die erg bekend is onder de toeristen. Dit heeft er vooral mee te maken dat er in de buurt van Tulum veel verschillende prachtige strandjes te vinden zijn. Echter is dit niet de enige reden waarom Tulum zo populair geworden is. De andere reden is omdat er veel indrukwekkende Maya tempels te vinden zijn in de buurt van de stranden.

Tulum is een locatie die ongeveer een uurtje rijden vanaf Playa del Carmen is. Het is een leuk stadje om even rond te lopen. Echter zijn de tempels de echte bezienswaardigheden als je in Tulum bent. Tulum heeft namelijk een aantal van de best bewaarde Maya tempels van heel Mexico. De stranden van Tulum dragen hier ook mooi aan bij.

De mooiste tempel om in Tulum te bezoeken, is de Coba tempel. De Coba tempel is de tempel die het hoogste staat van de hele regio. Het is ook een tempel waar je zelf op mag klimmen. Dit is bij veel Mexicaanse Maya tempels anders. Via 130 traptreden kun je naar boven op de tempel klimmen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving.

Muyil

Op 20 minuten rijden vanaf het centrum van Tulum ligt de Muyil. Muyil is een interessant complex aan Maya gebouwen. Het is één van de eerste en langst bewoonde plekken waar de Maya’s gevonden zijn. De centrale piramide van Muyil heeft een hoogte van 17 meter.

Om Muyil heen is het oerwoud te vinden. Dit oerwoud ligt aan de rand van het biosfeerreservaat Sian Ka’an. Hier zijn prachtige paden te vinden waar je overheen kunt wandelen. Als je een dagje door de natuur van Mexico wilt wandelen, kun je dit hier goed doen.

 

Mexico maya's

De Chichen Itza

De Chichen Itza is ook wel de best bezochte Maya steden van heel Midden-Amerika. Als je een tripje naar Mexico plant, is de Chichen Itza niet te missen. De Chichen Itza is namelijk niet alleen een speciale bezienswaardigheid in Mexico. Het is namelijk ook één van de 7 wereldwonderen. Eigenlijk iedereen die naar Mexico op reis gaat, komt tijdens hun trip wel bij de Chichen Itza terecht.

Veel mensen denken dat de Chichen Itza alleen bestaat uit de bekende piramide in het midden van het complex. Echter zijn er nog veel meer gebouwen te vinden. ‘El Castillo’, de piramide in het midden van Chichen Itza is het centrum van het complex.

De Great Ballcourt

Eén van de andere bezienswaardigheden bij de Chichen Itza die je niet mag missen, is de Great Ballcourt. Dit is de plek waar de Maya’s vroeger voor het eerste gingen sporten. De Maya’s staan er namelijk bekend om dat het één van de eerste volkeren was die een eigen balsport ontwikkeld had. Deze balsporten waren echter niet wat we vandaag de dag kennen.

Dit ging namelijk niet alleen om vermaak. De balsporten waren namelijk deel van een ritueel. De spellen die gespeeld waren duurden vaak 2 tot 3 dagen. Hierbij ging het er nogal luguber aan toe. De uiteindelijke verliezers van de spellen werden namelijk onthoofd.

El Caracol

El Caracol is in het Nederlands ook wel de slak. Dit is een sterrenwacht die door de Maya’s gebouwd werd. De twee ramen die in de toren te vinden zijn, staan in lijn met de planeet Venus. Verder liggen de hoeken van het observatorium in lijn met de zonsopgang tijdens de zomerzonnewende en met de zonsondergang tijdens de winterzonnewende.

De Tzompantli

De Tzompantli wordt ook wel de Wall of Skulls genoemd. Dit is een muur die versierd is met schedels die gemaakt zijn van hout. De schedels zijn de schedels van de mensen die opgeofferd zijn aan de goden. Bij de Maya’s werden er veel offers gemaakt aan de goden.

De Tempel of Warriors

Tegenover El Castillo staat de Tempel of Warriors. Deze tempel werd gebruikt voor offers. Bovenop de Tempel of Warriors is een steen te vinden waar de harten van de verliezers van het balspel geofferd werden aan de goden. Ook andere mensen die geofferd werden aan de goden werd het hart hier gepresenteerd.

De cenotes van Mexico

In Mexico zijn er enorm veel cenotes te vinden. Dit zijn onderwater grotten die over heel Mexico te vinden zijn. Tegenwoordig worden deze grotten veelal gebruikt om in te zwemmen. Over heel Mexico verspreid zijn er zo’n 3000 van deze cenotes te vinden. Hiervan zijn er ongeveer 1400 geregistreerd.

De Maya’s gebruikten de cenotes ook veel. Dit deden ze echter niet alleen voor watervoorziening. Het was namelijk ook een manier van offeren aan de goden. Soms werden er mensen in de cenotes gegooid. De meeste mensen verdronken omdat ze niet konden zwemmen. Als er iemand was die het meerdere dagen overleefde, werd deze eruit gehaald. Deze persoon zou dan gered zijn door de goden.

De hoofdstad van Mexico: Mexico-stad

Als je naar Mexico toe gaat, is de kans aanwezig dat je ook de hoofdstad wilt bezoeken. De hoofdstad van Mexico is Mexico-stad. Mexico-stad stond er eerder altijd bekend om dat het een locatie zou zijn waar je liever niet heen zou willen als toerist. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo.

Mexico-stad heeft enorm veel bijzondere bezienswaardigheden die prachtig zijn om te zien. Zo is de wijk Coyoacán een bezienswaardigheid die je niet kan missen. Dit is namelijk een wijk waar veel toeristen, Mexicanen en kunstenaars samenkomen. Het Plaza Hidalgo is een prachtige locatie om te bezoeken als je naar Coyoacán toe gaat.

Ook het oudste gedeelte van Mexico-stad is niet te missen. Dit wordt ook wel het Centro Historico genoemd. Het is één van de mooiste locaties van de gehele stad. Het is namelijk gebouwd op een eiland waar vroeger de Azteekse stad genaamd Tenochtitlan stond. Hier zul je prachtige oude gebouwen vinden die prachtig zijn om te zien.

 

Mexico man met sombrero

Oaxaca

Veel mensen die naar Mexico gaan, kiezen er niet zo snel voor om een stop bij Oaxaca te maken. Echter is dit één van de mooiste culturele locaties van het hele land. De stad staat bekend om de prachtige gekleurde huizen en smalle straatjes.

Het historisch centrum van Oaxaca is prachtig om te zien. Oaxaca zelf ligt op 1500 meter hoogte. Het historisch centrum van de stad is één van de hoogste gedeelten van de stad. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Ook heeft het centrum van Oaxaca een prachtige architectuur om te zien. Hier zul je minder kleur vinden dan in de rest van het land.

Eten en drinken in Mexico

In Mexico is er ook veel aan eten en drinken te vinden. Het Mexicaanse eten staat veelal bekend om de tortilla’s en taco’s die hier veel gegeten worden. Echter zal dit niet op de manier zijn waarop je het in Nederland gewend bent. Als je naar Mexico toe gaat, zal het eten anders zijn dan het tex-mex eten dat je in Nederland gewend bent.

In Mexico wordt eigenlijk altijd maïs verwerkt in het eten. Verder eten ze hier ook graag bonen. Mexicaans eten staat er ook bekend omdat het nogal pittig is. Dit komt vooral door het gebruik van gedroogde en verse chili pepers.

Als het gaat om Mexicaans drinken, zijn er een aantal drankjes die in Nederland bekend zijn. Vooral tequila en Mexicaans bier zijn erg populair in Nederland. Andere bekende Mexicaanse drankjes zijn Mescal en de Piña Colada. 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on