Omslagfoto

Destinations

Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Er zijn heel wat verschillende vakantiebestemming waar je uit zal kunnen kiezen. Het is daarom goed om te weten wat een bestemming leuk maakt. Op die manier wordt het makkelijker om een keuze voor het juiste land te maken. Niet elk land zal voor iedereen geschikt zijn. Zo is India een leuk land om naartoe te gaan, maar het kan zijn dat je er eerst een hele hoop informatie over wilt, voordat je ergens heen wilt gaan.

India staat om verschillende dingen bekend. Zo staat India vooral bekend om Hindoeïsme. Echter heeft India zoveel meer te bieden dan alleen maar een religie. Het kan daarom verstandig zijn om even rond te kijken naar alle leuke mogelijkheden die er in India zijn. Het makkelijkste is om je goed in te lezen over een land, voordat je er naar toe gaat. Dan voorkom je dat een vakantie toch niet zo leuk is als gedacht. 

Steden in India

India is behoorlijk groot. India is een land die verdeeld is in verschillende continenten. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen waar in India je graag op vakantie wilt. Er zijn heel wat steden die verschillende eigenschappen hebben die je misschien zal willen bekijken. Bepaalde steden in India zijn interessanter dan andere steden. Je kan het beste kijken naar de hoeveelheid bezienswaardigheden en mogelijkheden voor toeristen om de keuze te maken.

India taj mahal

New Delhi

De hoofdstad van India kan uiteraard niet ontbreken als je het over de mooiste steden hebt in India. De hoofdstad van India is New Delhi. New Delhi is een behoorlijk grote stad. Het is een grote stad die eigenlijk opgedeeld is in twee verschillende delen. Zo heb je het wat oudere deel en het wat nieuwere gedeelte in deze stad. Het oudere gedeelte is vaak erg druk en je kan er een hele hoop cultuur vinden waar je van alles kunt leren over India en de vroegere staat.

In New Delhi heb je ook nog het nieuwe gedeelte. Het nieuwe gedeelte is vaak wat minder druk. Het nieuwe gedeelte is daarnaast een stuk moderner dan het wat oudere gedeelte. Dit maakt het wat minder authentiek. Je kan er wel verschillende bezienswaardigheden vinden waar je naartoe zal kunnen gaan. Ze hebben daar prachtige tempels waar je de cultuur van India kunt gaan aanschouwen. Daarnaast is er heel wat natuur waar je naar toe zal kunnen gaan. Je loopt er midden in waardoor het ontzettend leuk is om te zien hoe de natuur in een ander land zijn werk te zien doen.

Omdat New Delhi de hoofdstad is, zal je er veel meer verschillende bezienswaardigheden kunnen vinden dan in een andere stad. Je voorkomt op die manier dat je eventueel een dag niets te doen zal hebben. De stad is behoorlijk groot en heeft verschillende delen waar je naar toe zal kunnen gaan. Daardoor is de stad een stuk interessanter dan een ander soort stad in India. Je kan er voor je gevoel meer beleven dan in een wat kleinere stad.

Mumbai

Mumbai is de grootste stad in India. Het is dan ook een stad die je niet zal willen missen als je naar India toe gaat De stad is erg dichtbevolkt, waardoor het erg vol kan voelen. Het is eigenlijk een groot eiland waar je jezelf dan op bevindt. Mumbai heeft veel verschillende bezienswaardigheden waar je naar toe zal kunnen gaan. Zo is de Gateway van India een hele populaire bezienswaardigheid. Dit is eigenlijk een paleis die je kan gaan aanschouwen. Het is erg bijzonder om te zien hoe het allemaal uiteindelijk gebouwd en in elkaar gezet is.

Uiteraard staat Mumbai om nog een hele andere reden bekend. Mumbai wordt ook wel Bombay genoemd. Vanuit daar wordt het weer Bollywood genoemd. Acteurs van over de hele wereld gaan hier naar toe om te kunnen acteren. Als je een echte filmfanaat bent kun je hier zeker een hele hoop voldoening uit halen. De kans is aanwezig dat je beroemde acteurs tegen komt. Dat is iets wat veel mensen erg leuk vinden en daarom naar deze stad toe gaan. De stad staat er immers om bekend.

Omdat Mumbai een eiland is, heeft het prachtige stranden waar je naar toe zal kunnen gaan. Je kan de zee in duiken, maar je kan ook heerlijk aan het strand liggen. Je kan op zo’n soort strand tot rust komen. De stranden zijn hier veel mooier dan in Nederland. Je hebt prachtig uitzicht vanuit het eiland, waardoor het een heerlijke ervaring zal zijn. Mumbai kan daarom zeker op het lijstje van leuke steden in India om een keer te gaan bezoeken.

India holy festival

De natuur in India

Uiteraard ga je op vakantie om tot rust te komen. Voor vele mensen helpt het dan om in de omgeving van de natuur te zijn. India is daar een erg goed land voor. De natuur in India is er mooi en er zijn verschillende mogelijkheden waar je naartoe zal gaan. Omdat India zo groot is, zal je niet maar aan één soort landschap vast zitten. Je zal verschillende soorten natuur tegen kunnen komen als je opzoek gaat naar een avontuur of uiteindelijk op ontdekkingstocht gaat.

Wildlife

Als je een echte natuur en dier liefhebber bent, weet je zeker dat je in India goed zit. Wildlife is in India een erg groot ding. Dit komt doordat er veel dieren in bepaalde gebieden in India leven. Je kan veel wilde dieren tegenkomen en daarnaast heb je tegelijkertijd een prachtige natuur waar je naar kunt kijken. Voor natuurliefhebbers is India zeker een goed land om een keer heen te gaan. Er zijn veel verschillende gebieden specifiek bedoeld voor de wilde dieren waar je met een gids naar toe zal gaan. Op die manier kun je ze dicht bij zien.

Wildlife in India kan wel wat lastiger zijn dan in andere land. In India hebben ze grote wilde dieren. Je kan het in Afrika bijvoorbeeld hebben over de Big 5. Het gaat dan om de 5 grootste dieren die daar rond lopen. In India loopt bijvoorbeeld een Indische leeuw, maar in sommige gebieden kun je ook neushoorns tegen komen. Echter zijn dit vaak compleet andere gebieden. De kans is erg klein dat deze dieren in hetzelfde gebied lopen. Dan zal je op verschillende plekken op onderzoek uit moeten gaan.

Besneeuwde bergen

Als je aan India denkt, denk je misschien direct aan warm weer met een mooi strand. In vele gebieden zal dit beeld wel kloppen, maar in India is het ook mogelijk om naar prachtige besneeuwde bergen heen te gaan. Zo zal je naar India kunnen gaan om het Himalaya gebergte te kunnen aanschouwen. Dit is een gebergte die door verschillende landen heen gaat. Je kan er veel zoogdieren tegenkomen, maar je kan er ook besneeuwde bergen tegen komen. Je kan vanuit daar precies zien hoe de natuur in zijn werk gaat.

Er zijn veel meer bergen die je zal kunnen bezoeken als je het over India hebt. Zo zal je naar Ladakh kunnen gaan. Dit is een ruig natuurgebied waar je een kunt zijn met de natuur. Het voordeel aan Ladakh is het feit dat je er kunt wandelen, maar je zal er ook kunnen fietsen. Dit is een keuze die jezelf kan maken. Je kan er verschillende wilde dieren tegenkomen. Je kan door Ladakh een trektocht houden en daar meerdere dagen over doen. Ladakh is absoluut niet een gebergte waar je met een half uurtje uit zal zijn. Het kan je meerdere dagen gaan kosten om alles echt gezien te hebben en alles goed te hebben aanschouwt.

Eten en drinken in India

Lekker eten hoort er echt bij als je op vakantie gaat. Je wilt kunnen smullen van alle heerlijke mogelijkheden uit een ander land. India heeft uiteraard een heel ander soort eten dan in Nederland. Dit maakt het voor Nederlanders zo leuk om de verschillende gerechten uit te proberen. In Nederland eten wij wel vaker gerechten die uit India komen. Je kent de gerechten dus wel, maar ze zullen heel anders smaken door de manier van klaar maken. Dit zal erg kunnen verschillen met hoe wij het in Nederland klaar maken.

Kip tandoori

Kip tandoori is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan India denkt, maar het wordt er vrij veel gegeten. Kip tandoori wordt in Nederland ook wel eens gegeten, maar de meeste mensen weten niet dat het uit India komt. Kip tandoori hoort met heerlijk veel vlees klaargemaakt te worden. Daarnaast hoort er een lichte rooksmaak aan te zitten. Als dit het geval is, heb je de kip tandoori zeker goed klaar gemaakt.

Kip tandoori is erg populair en het kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo wordt kip tandoori als basis recept gebruikt voor bijvoorbeeld boterkip. Dit is weer een heerlijk gerecht uit India die door het hele land geserveerd wordt in verschillende restaurants. Je zal in India beide gerechten kunnen proeven om de vergelijkingen te zien. Op die manier weet je direct wat er bedoeld wordt met de basis kip tandoori. Het is voor de meeste mensen een erg goede keuze in een restaurant, omdat je het van Nederland uit ook al kent.

Curry

Curry is ook zeker iets wat uit India komt. Door de handel is dit naar allerlei andere landen verspreid. Het is een heerlijk gerecht die je eigenlijk op allerlei verschillende manieren zal kunnen gaan maken. Je kan zelf kiezen op welke manier je het maakt. In dit geval hebben we het over Indiase curry. Dit wordt ook wel een groene curry genoemd, maar dit ligt er maar net aan hoe je hem klaarmaakt. Een kenmerk is wel dat er eigenlijk altijd kip in gaat. Een Indiaas gerecht zonder kip is natuurlijk niet echt Indiaas.

Curry is een gerecht die al vele honderden jaren oud is. Dit maakt dan ook dat er zoveel verschillende soorten curry zijn. Curry wordt met vaste basis ingrediënten gemaakt. Daar kun jezelf verschillende dingen aan toevoegen. Wanneer deze basisingrediënten niet aanwezig zijn, mag je het eigenlijk geen curry noemen. We hebben het dan over de ingrediënten zijn ui, gember en knoflook. Als je deze aan je curry toevoegt, heb je zeker een goede curry. In restaurants zijn ze altijd bezig met de curry verbeteren. In India zal je zeker goede curry kunnen proeven. 

 

India specerijen

Indiaas drinken

Als je lekker aan het eten bent, wil je daar wel wat lekkers bij te drinken. In India hebben ze niet per se heel veel verschillende soorten dranken. Ze drinken in India vaak Chai. Dit is warme thee met warme melk en suiker. Dit is erg lekker als je van thee houdt, maar zeker niet iedereen maak je hier gelukkig mee. In India wordt een hele hoop koffie gedronken, dus een bakje koffie kun je ook drinken bij het heerlijke eten wat je voorgeschoteld krijgt.

Daarnaast wordt er in India heel veel vruchtensap gedronken. De vruchtensappen zijn vaak vers geperst en zijn dus erg gezond. Het is een heerlijke toevoeging aan je maaltijd, wanneer je maaltijd niet zo stevig is. Uiteraard kun je in India ook prima alcoholhoudende dranken kopen. Er zijn veel verschillende soorten dranken, maar dit lijkt allemaal groot en deels op wat we in Nederland verkopen. Het grote verschil is dat bier in grote flessen wordt verkocht. Je krijgt niet van die kleine flesjes die je in Nederland krijgt. Je krijgt net een slag groter, waardoor je meer bier krijgt.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on