Omslagfoto

Destinations

Het mooie Colorado waar je het echte Amerika ziet

Op vakantie gaan is iets wat iedereen wel eens gedaan heeft of zal willen doen. Het is voor jezelf belangrijk dat je weet waar je op vakantie gaat en wat er leuk is aan deze vakantie bestemming. Een erg leuke vakantiebestemming zal Colorado kunnen zijn. Colorado is een staat in Amerika en er zijn heel wat verschillende mensen die graag een keer een kijkje komen nemen in Colorado.

Voordat je op vakantie gaat naar Colorado, is het handig om uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is. Je wilt kunnen genieten op je vakantie, maar het is ook leuk om een stukje van de cultuur mee te krijgen. Op die manier weet je zeker dat je vakantie erg leuk gaat zijn. Er zijn verschillende kenmerken aan Colorado die deze staat erg aantrekkelijk maken om een keer te bezoeken.

Landschap in Colorado

Wanneer je op vakantie gaat wil je wel ergens terecht komen waar je een prachtig landschap kunt ervaren. Colorado is hier de ideale staat voor, want het is een staat waar je het oude wilde westen beleeft. Het is een zeer unieke ervaring, omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn in deze staat. Hierdoor is het dan ook handig om niet maar een klein weekje naar Colorado te gaan. Daar is de staat te groot voor om alles te kunnen ervaren.

Rocky mountains

Rocky Mountain national park

Een erg bekende plek waar je prachtig landschap zal kunnen gaan ervaren is het Rocky Mountain national park. Het is een park met erg hoge verschillende bergen van wel 4000 meter hoog. De bergen zijn zeer indrukwekkend en worden niet alleen bezocht door mensen. Er leven heel wat verschillende dieren in dit prachtige gebied. Je kan langs een prachtige rivier heen lopen en je voelt dat de natuur echt bepaald wat er gebeurd in dit landschap.

Het national park is geen gratis te betreden natuurgebied. Je bent er zo’n 20 dollar aan kwijt. De 20 dollar is het zeker waard als je ziet wat je allemaal tegenkomt in de prachtige gebied. Je kan er daarnaast voor kiezen om een kampplaats te huren. Op die manier weet je zeker dat je alles te zien krijgt van dit park. Als je er maar eenmalig in gaat, zal je nooit alles kunnen zien. Je zal minstens drie dagen nodig hebben om alle leuke dingen te kunnen zien. Anders is de kans aanwezig dat je wat gaat missen. Het oppervlak van dit park is ruim 1000 km. Het is dan ook niet gek dat je er wat langer de tijd voor zal moeten uittrekken.

Als je het Rocky Mountain national park zal willen bezoeken, is het handig om goed voorbereid op pad te gaan. Wanneer je dit niet doet, is de kans aanwezig dat de trip een heel stuk minder leuk gaat zijn. Dit komt door het feit dat er zoveel gewandeld moet worden. Wanneer je niet goed voorbereid de reis in gaat, is de kans aanwezig dat je de reis uiteindelijk zal moeten gaan afbreken. Dit zal zonde zijn voor alle tijd die je er op dat moment al ingestoken hebt. Je hebt dan nog lang niet alles gezien. Dat kan een behoorlijk teleurstelling opleveren.

Garden of the gods

Uiteraard kan het zo zijn dat je een prachtig landschap wilt aanschouwen, maar dat je daar niet drie dagen de tijd voor hebt. Dan is Garden of the Gods zeker een goede optie voor jou om in Colorado naar toe te gaan. Garden of the Gods bestaat uit allerlei rotsformaties die door de jaren heen gevormd zijn. Je ziet op die manier precies hoe de natuur zijn werk heeft gedaan en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Het is een zeer unieke ervaring, want in Nederland hebben wij absoluut niet dit soort landschap om ons heen.

Bergen Colorado

Garden of the Gods zal een stuk minder lang duren dan het andere park. Gemiddeld ben je twee uur met dit tripje bezig. Dit houdt in dat het erg makkelijk op een dag te doen is. Dit komt door het feit dat het tripje iets langer is dan 5 kilometer. Je hoeft dus niet honderden kilometers te lopen om alles te kunnen zien. Je zal vrijwel een anderhalf uur kunnen lopen, zonder dat je iets zal missen. Dat is voor sommige mensen fijner dan hele dagen lopen. Daarnaast is Garden of the Gods gratis. Je hoeft er geen geld voor te betalen. Je mag er gratis naar binnen, mits je uiteraard alles netjes achterlaat en het landschap zelf met rust laat.

Grootte steden in Colorado

In Colorado zijn heel wat verschillende grote steden te vinden. Het kan interessant zijn om een stedentrip door Colorado heen te doen. Je zal er ook voor kunnen kiezen om in Colorado de leukste steden voor jezelf op te zoeken. Elke stad zal net even wat anders te bieden kunnen hebben. Voor jezelf is het wel zo leuk dat je de beste steden voor jezelf uit kiest. Dit kun je doen door de steden te onderzoeken en te bepalen wat het beste bij jezelf zal gaan passen.

Denver

Denver is uiteraard de stad wat niet kan ontbreken. Het is de hoofdstad van Colorado. Dit houdt in dat het een belangrijke stad is voor deze staat. Denver staat om vele verschillende factoren bekend. De stad staat vooral bekend om het feit dat er zo ontzettend veel verschillende dingen te doen zijn. Je zal je nooit kunnen vervelen in de stad Denver. Ook voor de wat jongere mensen is er genoeg te doen in Denver.

Als je een echte sportfanaat bent, is Denver zeker een goede stad voor jou. Denver heeft heel wat verschillende sportteams waar je naar toe zal kunnen gaan. Verder staat Denver vooral bekend om het feit dat er veel festivals te vinden zijn en musea. Als je echt iets wilt beleven wilt is het voor jong en oud te vinden in Denver. Denver heeft prachtige parken waar je naar toe zal kunnen gaan. Al deze parken zijn toegankelijk voor gezinnen met kinderen. Je kan er een heerlijk dagje uit van maken, omdat het weer in Denver vaak prima is.

Een ander leuk idee is zeker een luchtvaart. In Denver zal je met een luchtballon een vaart kunnen gaan maken om alles van bovenaf te kunnen gaan bekijken. Op die manier zie je direct hoe mooi de stad eigenlijk is en waar je eventueel nog een keer naar zal willen gaan kijken. Je ziet de stad op zo’n moment uit een heel ander oogpunt. In Denver zijn er locaties waar je met een luchtballon de lucht in gaat. De prijs bepaald hoelang de vlucht zal duren en waar je uiteindelijk zal kunnen gaan landen.

Colorado Springs

Colorado Springs is de op Één na grootste stad in Colorado. Alleen Denver is grotere dan Colorado Springs. Dit is direct de plaats waarin je de Garden of the Gods zal kunnen vinden. Het is een prachtige plaats. Dit komt door het feit dat heel de stad omringt is met de natuur. De natuur is zo gevormd dat je echt het wilde westen er nog in terug ziet. Er zijn heel wat verschillende manieren waarop je het wilde westen nog terug ziet, omdat het weer in Colorado Springs dit toelaat. Het is er vaak prachtig weer.

Colorado Springs is zeer belangrijk voor het leger. De legerbasis bevindt zich hier, maar daar heb je als toerist niet zo snel wat mee te maken. Het is wel zo dat de trainingsbasis van de Olympische spelen ook in Colorado Springs te vinden is. Als je een echte fan bent van de Olympische spelen, is dit zeker een goede stop om eens langs te gaan. Je zal direct zien dat er in Colorado Springs genoeg verschillende dingen zijn om als toerist te gaan bezoeken. Het is kan een leuk uitje zijn of genieten van de prachtige natuur.

Denver Colorado

Eten in Colorado

Als je op vakantie gaat naar een ander land, kun je er vanuit gaan dat het eten anders zal zijn dan in ons eigen landje. Het is daarom handig om te weten wat voor een soort eten je allemaal tijdens de vakantie tegen zal kunnen komen. Colorado is een staat, wat inhoud dat het onderdeel is van de Verenigde Staten. Hierdoor is het eten in de Verenigde Staten anders, maar ook in Colorado is het eten anders dan in de rest van de Verenigde Staten. Er zijn bepaalde dingen die in het plaatje van Colorado vallen.

Biologisch eten

De Verenigde Staten staat er vooral bekend omdat er heel veel ongezonde dingen gegeten worden. Uiteraard wordt er wel eens ongezond gegeten, maar in Colorado zijn ze ook met het tegenovergestelde bezig. Ze vinden in deze staat het juist zeer belangrijk dat er goed gegeten wordt en je gezond bent en je ook zo voelt. Zo proberen ze dit te doen door middel van biologisch eten. Biologisch eten kan bijdragen aan een goede gezondheid, waardoor je jezelf beter voelt en minder ongezond gaat eten.

Daarnaast kan biologisch eten bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Dit zijn verschillende factoren waarom ze in de staat Colorado ervoor kiezen om gezonder te leven. Er zitten zeker nog verschillende fastfoodketens in Colorado, maar er zijn ook meer dan genoeg alternatieven waar je voor zal kunnen gaan. Veel restaurants kiezen ervoor om het eten biologisch klaar te maken. Vele restaurants zeggen dat hierdoor het eten een heel stuk lekkerder zal zijn, omdat het eten een heel stuk minder bewerkt is. Dit kan een erg groot voordeel zijn bij het juist klaar maken van de gerechten.

Op de markt je eten kopen

Eten in Colorado is dan wel biologisch, maar je wil het misschien niet altijd in een restaurant eten. Het is leuk om zelf verschillende gerechten te maken als je een geruime tijd in Colorado aanwezig bent. Zo zijn er heel wat verschillende markten waar je terecht kan. Dit noem je ook wel een Farmers markets. Als je hier naar toe gaat, weet je zeker dat al het groente en fruit vers zal zijn. Het komt allemaal vers van de boer en je kan het direct gebruiken. Alles is diervriendelijk en er zijn heel wat verschillende soorten groente en fruit te vinden waar je wel wat mee zal kunnen doen.

Er zit nog een ander groot voordeel aan het shoppen op de markt. De prijzen zijn in de meeste gevallen een heel stuk minder duur. Dit komt door het feit dat er geen verwerkingskosten bij komen kijken en er geen verschillende producten gebruikt hoeven worden. Daarnaast zijn er ook geen verpakkingskosten, omdat alles vers van de boer komt. Dit wordt vaak alleen in een tasje gedaan of je hebt zelf een tasje bij je. Uiteindelijk zal dit bij de totaalprijs een hele hoop kunnen schelen. Je hoeft veel minder kosten te betalen om hetzelfde product te ontvangen. 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on