Omslagfoto

Destinations

Het grootste land in Azië: China

China is het op één na grootste land van de wereld. Verder is China het dichtstbevolkte land ter wereld. China is als land nog volop in de ontwikkeling. Het landschap van China kent veel contrasten. Zo is het verschil tussen het noorden en het zuiden van China erg groot. Dit kan mooi zijn om te zien.

China is als een vakantiebestemming het ideale land voor cultuur, geschiedenis en natuur. Er zijn veel verschillende steden en bezienswaardigheden waar je naartoe kunt gaan op je vakantie naar China. De bezienswaardigheden die je kunt zien zijn afwisselend en interessant om te zien.

Beijing China

De hoofdstad van China; Beijing

De hoofdstad van China is Beijing. Deze stad wordt in Nederland ook wel Peking genoemd. In Peking is veel te doen. Dit is namelijk één van de grootste steden van China. Het centrum van Beijing wordt gevormd door het Plein van de Hemelse Vrede met daar omheen de Verboden Stad met het mausoleum van Mao Zedong en de parlementsgebouwen van China. Beijing is namelijk ook de stad waar vanuit geregeerd wordt.

Deze drie bezienswaardigheden zijn de populairste plekken in Beijing om naartoe te gaan. Echter zijn er ook nog een aantal andere kleinere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Zo zijn de traditionele woonbuurten van Beijing ook erg mooi om te zien. Deze worden ook wel Hutongs genoemd.

Verder zijn de hout Hemel tempel en de Lama tempel ook erg mooi om te zien. Hier zijn verschillende spectaculaire shows te zien. Deze tempels zijn te vinden in parken. Dit is een taoïstische tempel waar de keizer van China vroeger twee keer per jaar ging bidden. Dit bidden werd gedaan voor een voorspoedige oogst.

Het park rondom deze tempels bestaat uit eeuwenoude bomen die door de Chinezen gekoesterd worden. De parken worden veelal gebruikt om muziek te spelen en te dansen. Dit zijn de shows die je hier dan ook veel tegen kunt komen. Je kunt van 6:00 tot 22:00 in de parken terecht. Voor de bezienswaardigheden in het park heb je een apart ticket nodig.

Ook is het Keizerlijke zomerpaleis vanuit Beijing te bezoeken. Dit is een enorm paleis waar de keizers van China vroeger hun dagen in de zomer doorbrachten. Bij het Keizerlijke zomerpaleis is de nabijgelegen Marmeren Boot te vinden. Dit is ook een prachtig stukje cultuur om te zien.

De Chinese muur

De Chinese muur wordt vaak gezien als het kenmerkende symbool van China. Het is namelijk één van de zeven wereldwonderen. Hierdoor is de Chinese muur één van de bezienswaardigheden die je niet kan missen als je naar China toe gaat. Het mooie is dat de Chinese muur vanuit Beijing te bereiken is. Met een afstand van een uurtje rijden is de Chinese muur al te bereiken. Dit is niet zo heel ver en kan ook met het OV.

Vanuit Beijing is het mogelijk om een groot deel van de Chinese muur te bezoeken. De Chinese muur is in totaal 6.700 kilometer lang. Het deel waar je vanuit Beijing naar toe kunt gaan, is ook te bewandelen. Op die manier is het ook mogelijk om de prachtige toren en de tussengelegen muur te bewonderen.

De Chinese muur stamt af uit de tijd van de Ming dynasty. Het is een voormalige verdedigingslinie van de keizer. Het leger van China kon zich door de Chinese muur ideaal verdedigen tegen de Mongolen. De delen van China waar vanuit geregeerd was en de keizerlijke familie zich bevond konden hierdoor goed verdedigd worden.

Als je de Chinese muur wilt bezoeken, kun je dit het beste in de ochtend doen. Dit komt omdat het uitzicht van de Chinese muur het mooiste is als er nog een beetje mist aan de voet van de muur te vinden is. Dit maakt de muur namelijk nog magischer.

Chinese muur

De grootste stad van China; Shanghai

De grootste en modernste stad van China is Shanghai. Shanghai is een metropool van China. Shanghai is een aparte maar mooie mengeling van moderne gebouwen en oude tempels. De gebouwen rondom de oude tempels komen uit de jaren ’30 en bestaan vooruit uit Europese architectuur.

Deze architectuur is vooral terug te zien op de Bund Boulevard. Dit is een boulevard die aan de Huangpu rivier te vinden is. Dit is het moderne gedeelte van Shanghai. Echter is dit niet alles wat is in Shanghai kunt vinden. Er is namelijk nog veel meer te vinden.

Andere dingen die je in Shanghai kunt vinden, is het oude stadcentrum. Het oude Shanghai is namelijk te herkennen aan plekken zoals de Jade Boedhha tempel en de Yu Yuang tuin. Deze bezienswaardigheden worden gecontrasteerd door de moderne Pearl Tower. Dit is een uitzichttoren die een observatiepunt op 350 meter hoogte heeft. Deze toren geeft een prachtig uitzicht over de hele stad.

Een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is in Shanghai, is de magneettrein. Er is namelijk een hele snelle magneettrein te vinden die je van Maglev naar Suzhou kan brengen. Als je in deze trein zit heb je het idee dat je je in de toekomst bevindt.

Shanghai is ook een echte havenstad. Hierom wordt het ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Verder staat de stad ook bekend om de prachtige Chinese tuinen. Deze kenmerkende tuinen zijn erg mooi om te bezoeken.

Het terracottaleger van Xi’An

Xi’An was vroeger altijd het centrum van de Chinese cultuur. Voorheen speelde de economie en de politiek in China zich altijd af in Xi’An. Tegenwoordig staat de stad echter bekend om wat anders. Dit is namelijk het terracottaleger van Xi’An. Dit is de bekendste bezienswaardigheid van de gehele stad. Het terracottaleger wordt ook wel het Terracottaleger van de Gele Keizer Qin Shihuang genoemd.

In 1974 werden de terracottabeelden gevonden bij het graf van de keizer. Sindsdien is het een populaire bestemming om naar toe te gaan. Er zijn bij het graf van de Gele Keizer ruim 8000 beelden van terracotta te vinden. Het mooie aan deze beelden is dat alle beelden op ware grootte gemaakt zijn.

Dit is echter nog niet het meest speciale aan de beelden. De beelden zijn namelijk ook nog eens allemaal uniek. Het harnas en de expressie op de gezichten is allemaal verschillend. Ook is het leger onderverdeeld in rangen, hebben verschillende wapens en er zijn ook een aantal paarden van terracotta gemaakt.

De beelden die het beste bewaard of gerestaureerd zijn, worden tentoongesteld in het bijbehorende museum van het graf. Als je naar het graf toe gaat, is het dan ook de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het museum van Xi’An.

Het best bewaarde historische dorpje van China; Pingyao

Pingyao staat ook wel bekend als het best bewaarde historische dorpje van China. In China zul je weinig toeristische dorpen tegen komen die ook daadwerkelijk bereikbaar zijn voor toeristen. Dit komt omdat de meeste dorpjes buiten de begaanbare paden liggen. Pingyao is een prachtige uitzondering hierop.

Pingyao is het best bewaarde historische dorpje van heel China. Omdat Pingyao een prachtig dorpje om te zien is, is het een plek waar menig toerist graag heen wilt. De kans is dus erg groot dat hier andere toeristen te vinden zijn. Het is een plek waar de meeste mensen tijdens een rondreis in China graag heen gaan.

De mooiste bezienswaardigheid van Pingyao is het centrum. Hier zijn veel sfeervolle straten en historische gebouwen te vinden. Het is een prachtige plek om het oude China te ontdekken. Het is een mooi contrast met de grote moderne steden zoals Beijing.

Als je Pingyao bezoekt, kun je het beste kiezen om een paar uur door het centrum heen te lopen. Door elke keer steegjes in te gaan, kom je op de mooiste plekken in het dorpje terecht. Tijdens het dwalen door de steegjes zul je namelijk de authentieke Chinese architectuur te vinden. Het zal de meeste mensen dan ook niet verbazen dat Pingyao op de werelderfgoedlijst staat.

Hong Kong

Hong Kong is een eiland dat bij China hoort. Het is een compact eiland waar je veel kunt vinden. Van strand tot stad en van cultuur tot natuur is alles te vinden in Hong Kong. Hong Kong is een plek waar je in contact kunt komen met de authentieke Chinese cultuur en tradities.

Het mooie aan Hong Kong is dat je hier voor niet al te veel geld kunt winkelen, tempels kunt bezoeken en lekker kunt liggen op het strand. Hong Kong is misschien een grote stad, maar het is niet iets waar je je voor af moet laten schrikken. Hong Kong is namelijk de moeite waard om een kijkje te nemen.

Hongkong China

The Peak: uitzicht over de wolkenkrabbers van Hong Kong

Als je een prachtig uitzicht over alle wolkenkrabbers van Hong Kong wilt krijgen, kun je het beste via de tram naar The Peak toe gaan. The Peak is te bereiken met een klein rood trammetje die stijl de berg op gaat. Binnen een paar minuten kun je vanuit Hong Kong op het 552 meter hoge uitkijkpunt terecht komen. Op een heldere dag is dit de ideale plek voor foto’s en uitzicht over de hele stad. Vooral ’s avonds als er lichtjes branden is het uitzichtpunt erg mooi.

De Chinese Yangtze rivier

Als je graag een cruise wilt maken in China, kun je dit het beste doen over de Yangtze rivier. Dit is een rivier die door het prachtige landschap van China heen gaat. De Yangtze rivier is de langste rivier van China. Op de Nijl en de Amazone na is het ook de langste rivier ter wereld.

De rivier begint in het hoogland van Tibet. Ruim 6000 kilometer verderop eindigt de rivier in de Grote Oceaan. Dit is net ten noorden van Shanghai. Voor de boeren in het binnenland van China is dit een belangrijke plek om hun oogst te vervoeren en te verkopen. Echter is het ook een prachtige plek om met vakantie te gaan en lekker te genieten.

Ondanks dat de Yangtze rivier meer dan 6000 kilometer lang is, kiezen de meeste cruises ervoor om tussen Chongqing en Yinchang in te varen. De vaart is in beide richtingen te nemen. Echter kiezen de meeste mensen ervoor om te beginnen in Chongqing.

De cruises die gemaakt kunnen worden zijn erg variërend. Voor elke prijsklasse kun je wel een cruise vinden. Ook de lengte van de cruise kan variëren. De meeste cruises kiezen ervoor om er tussen de 3 en de 4 dagen over te doen. Echter is het ook mogelijk om meer dan 10 dagen door te brengen op de rivier.

De Drieklovendam

Tijdens de vaart op de Yangtze rivier zul je een aantal bezienswaardigheden tegenkomen. Eén van de grootste bezienswaardigheden die je tegen kunt komen, is de Drieklovendam. Dit is de grootste stuwdam van de wereld. De Drieklovendam is een enorme waterkrachtcentrale.

Er is veel discussie over de Drieklovendam. Dit komt omdat er tijdens de bouw veel milieu-, geologische en economische problemen zijn ontstaan. Achter de dam is namelijk een enorm stuwmeer aangelegd dat verschillende steden, archeologische vindplaatsen en landschappen op heeft geslokt.

Desondanks is het een prachtig gebouwde dam om te zien. Doordat er gebruik gemaakt wordt van twee sluizen, worden schepen ongeveer 180 meter omhoog getild met het water. Elk jaar wordt hier ruim 100 miljard kWh aan stroom opgewekt. Dit is voldoende om heel Nederland voor een jaar van stroom te voorzien. Echter zal niet elk cruiseschip langs deze dam gaan.

Het prachtige Yangshuo

Yangshuo is één van de bekendste Chinese regio’s. De regio ligt midden in het Karstgebergte. Door de jaren heen zijn er veel kunstenaars geweest die geïnspireerd zijn door het indrukwekkende gebied. Het is een sprookjesachtige mooie plek om te bezoeken in China. Het is ook één van de plekken die je niet kunt missen als je door China heen reist.

De regio Yangshuo heeft goed ingespeeld op de toeristen die jaarlijks naar de regio toe komen. Dit komt omdat het gelijknamige stadje Yangshuo veel hotelletjes, restaurantjes en souvenirwinkeltjes heeft. Het stadje is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat actief.

Echter is alleen het stadje Yangshuo zo bruisend en druk. Als je buiten het stadje bent, zul je namelijk in een wereld van rust terecht komen. Hier sta je namelijk tussen de uitgestrekte rijstvelden en het enorme karstgebergte. Heel veel meer dan de slingerende Li rivier en een aantal grazende waterbuffels zul je vaak niet tegenkomen.

Man China

Een boottocht over de Li rivier in China

Op het moment dat je in Yangshuo bent, moet je wel een boottochtje maken over de Li rivier. Omdat de Li rivier door heel Yangshuo heen slingert, is het prachtig om hier het overzicht over de hele regio te krijgen. Het prachtige landschap van Yangshuo is namelijk het beste te bewonderen vanuit het water. Het prachtige uitzicht dat je vanuit het water krijgt, is bijna eindeloos.

Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de rivier erg druk kan worden tijdens het hoogseizoen. Als je geen zin hebt om midden in de drukte van het hoogseizoen te zitten, is het ook mogelijk om naar de Yulong rivier te gaan. Dit is een rivier die een paar kilometer buiten het stadje Yangshuo ligt. Het uitzicht vanuit hier is vaak nagenoeg hetzelfde. Hierbij heb je echter met minder grote boten te maken.

De Chinese keuken

Chinezen staan ook bekend om hun eten. Dit komt omdat ze soepen naar binnen slurpen en vaak met stokjes eten. Echter is dit niet alles wat de Chinese keuken te bieden heeft. De Chinese keuken is namelijk erg veelzijdig en wordt beïnvloed door verschillende dingen.

Zo is het klimaat en de regio erg belangrijk voor de keuken. In de verschillende regio’s van China zijn namelijk verschillende soorten eten te vinden. Ook zijn er verschillende soorten voedselbronnen waar in de verschillende regio’s van China gebruik van gemaakt worden.

De bekendste smaakmaker die in de meeste Chinese gerechten gebruikt wordt, is sojasaus. Echter zijn er nog veel andere smaakmakers waar veel gebruik van gemaakt wordt. Zo wordt er ook veel gebruik gemaakt van gember. Dit is vaak een basis voor Chinese gerechten. Populaire sauzen waarmee gerechten geserveerd kunnen worden, zijn oestersaus of hoisinsaus.

De Chinese keuken staat ook wel bekend om de lekkere dingen die ze eten. Zo zouden ze dingen eten zoals honden, katten, zeekomkommers en haaien. In de praktijk zul je dit echter niet zo snel tegenkomen. De soorten vlees die je veel tegen zult komen, zijn varkensvlees en eend. Ook tofu is een populaire vleesvervanger in China. Gerechten bevatten vaak mie, rijst en groenten.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on