Omslagfoto

Blog

Amerika met vlag

Waarom je Amerika moet bezoeken!

Amerika is een land waar iedereen tenminste 1 keer in zijn leven wel naartoe wil gaan. Voor de ene is het vanwege de drukke steden en leuke straten, waar de ander er juist voor de natuur naartoe gaat. Tevens is het ook een land waarin de contrasten tussen arm en rijk extreem zijn. Dit is dan ook de reden dat het voor verschillende mensen leuk is om naartoe te gaan. De rijken mensen gaan hier naartoe om te shoppen, waar andere mensen juist weer gaan om de armen of zieken in dit land te helpen. Ook het dierenrijk is hier gigantisch. Voor de kinderen is Disneyland ook zeker een aanrader. In Nevada zie je ook prachtige bronnen die heet water spugen. Hier moet je niet te dichtbij komen want aan de hitte van dit water kun je jezelf verbranden.

Steden in Amerika die het bezoeken waard zijn

De mooiste stad tijdens mijn vakantie in Amerika vond ik Colorado. Het is best een moderne stad, maar het heeft toch ook weer een rijke historie. Vooral in het westen kun je mooi gebouwen en muren bewonderen die er al honderden jaren staan. Ook is er een heel district waar je diverse galeries kunt bezoeken met moderne kunst. In de avonden is de stad ook prachtig verlicht. Daarnaast vond ik Detroit ook erg mooi. Hier hebben wij een hele week verbleven en verschillende rondvaarten over het water gemaakt. 

Daarnaast is hier ook veel kunst te vinden van internationale meester van de kunst zoals Van Gogh en Picasso e.d. In de avonden kun je het beste in Greektown zijn. Hier is volop entertainment, horeca en casino’s. Het wandelen langs deze prachtige locaties alleen al is de moeite waard. Ook wanneer je weinig te besteden hebt is dit dus te doen. Natuurlijk is een bezoekje aan Hollywood. Het mooiste punt hier vindt ik het observatorium boven op de berg. Ook zijn er voorstellingen over sterrenkunde wat weer een ervaring op zich is. Zowel in de avonden als overdag is het een bezoekje waard. 

Tevens moet je natuurlijk ook een keer kijken bij de walk of fame. Hier bevindt zich ook het Dolby Theater. Een bezoekje aan een van de vele theaters is ook een aanrader. Het mooiste theater hier vind ik het Chinese theater waar de aankomst alleen al een spektakel is. Ook het Hollywood museum waar jarenlang films, acteurs en dergelijke samenkomen is het bezoeken waard. Dit was bijna een dag vullend als je echt alles te weten wil komen over Hollywood en de films en series die hier gemaakt zijn.

Verschillende nationale parken die het bezoeken waard zijn

Amerika heeft ook een aantal prachtige nationale parken die het bezoeken waard zijn. Een van de bekende is Yellowstone wat al sinds 1872 bestaat. Het grootste voordeel van deze locatie vind ik dat je hier ook een jeep kunt reserveren en je lekker rondgereden wordt een hele of halve dag. Daarnaast zijn er ook snacks en drinken aan boord, dus je hebt praktisch geen zorgen. Naast de dieren zijn er ook prachtige watervallen te zien en zelfs een aantal actieve hete bronnen. Het mooiste om te zien vond ik toch wel de beren, want dit is een van de redenen dat wij voor dit park als eerste hadden gekozen. Je zou bij dit park ook op een ranch kunnen logeren, maar dit was voor ons net iets te duur. 

Het Everglades nationaal park vond ik ook erg mooi. Hier leven niet alleen krokodillen, maar het landschap heeft ook een hoge biodiversiteit waardoor er allerlei dieren tijdens de seizoenen kunnen komen. Sommige gedeeltes zijn ook prachtig om even rustig doorheen te wandelen. De hele dag in een auto of op de boot zitten is ook niet alles. Ook heb ik een bezoek gebracht aan Sequoia National Park wat bekend staat om de vele bomen die ook echt heel hoog worden. Op het moment dat wij daar waren was de hoogste boom 84 meter. Je moet hier wel een liefhebber van zijn, want veel van de bomen hebben toch wel wat van elkaar weg.

Disneyland bezoeken in Amerika

In Amerika kun je een van de oudste locaties van Disneyland vinden. Het resort bestaat namelijk al sinds 1955 wat toentertijd alleen bestond uit 1 hotel. Vandaag de dag is het een waar vakantiepark als je naar de grote krijgt. Het concept van kinderen vermaken en een logeerplek is zo gigantisch geworden dat je ook echt maanden van tevoren moet boeken om een plekje te kunnen bemachtigen. Het is niet alleen voor de kinderen, maar ook zeker voor jongeren en Disney liefhebbers geschikt. Als je van sprookjes houd dan bezoek je het kasteel van Doornroosje. Wil je meer avontuur dan kun je een bezoekje brengen aan Tomorrowland. Een verblijf van minimaal 3 dagen heb je met kinderen ook echt wel nodig. Anders kan je niet het hele park zien. Ook de avonden zijn gevuld met prachtige lichtshows door het hele park heen.

Florida het pareltje van Amerika

Florida heeft op het gebied van bezienswaardigheden denk ik wel het meeste te bieden tijdens je vakantie in Amerika. Ik ben zelf fan van oude gebouwen en een van de oudste steden die je kunt vinden in Florida is St. Augustine. Hier zijn ook veel gebouwen gemaakt door de Spanjaarden en dat kun je ook duidelijk zien. Daarnaast hebben wij hier ook meteen een prachtig all inclusive hotel geboekt. Het contrast tussen oud en nieuw ligt slechts 10 minuten uit elkaar. De kinderen houden van watersporten en daarom hebben wij ook een bezoek gebracht aan Wekiwa. Dit is een natuurpark van 2800 hectare waar wij heerlijk hebben kunnen fietsen en wandelen en de kinderen konden zich vermaken met kanoën en kajakken.

Orlando is natuurlijk de stad die het meeste wordt bezocht tijdens een bezoek aan de staat Florida. Hier kun je namelijk heerlijk shoppen, maar ook zijn er diverse pretparken voor de kinderen. Deze trouwens ook prima te doen voor jongeren. Het is namelijk niet alleen Disneyland, maar je vindt hier ook echte achtbaan attracties. In Orlando staat ook het gebouw van Universal Studios waar iedereen wel ooit een film van heeft gezien. Tevens zijn er ook waterparken genoeg in de omgeving.

Wij hebben ook een kind dat helemaal gek is van astronauten en het Kennedy Space Center moesten wij dan ook echt voor hem bezoeken. Dit is de locatie waar al sinds 1968 elke raket gelanceerd wordt in de ruimte. Naast de locatie alleen laten ze ook verschillende films zien en op sommige dagen kun je ook vragen stellen aan astronauten zelf.

Ideen voor mensen met een bucketlist

Op nummer 1 van de bucketlist van mensen die op vakantie gaan naar Amerika staat natuurlijk een bezoekje aan Hollywood en de walk of fame. Onvoorstelbaar komt een bezoekje aan New York op de 2de plek te staan. Waar wij altijd gedacht hadden dat mensen naar Europa gaan voor de wintersport, kerstmarkt en andere winteractiviteiten waren we goed fout. Voor de mensen die gave golven willen pakken is Florida Keys the place to be. Daarnaast hebben ook veel mensen Alaska op hun lijstje staan voor het spotten van walvissen. 

Tevens zijn er ook mensen die een Museumtocht in de hoofdstad heel spannend vinden. Gevolgd door een roadtrip door de staat Oregon. Een van de dingen die ik wel heb gedaan die op veel mensen hun bucketlist staat is een bezoek aan Antelope Canyon. Hier kun je het licht tussen de bergen spotten, maar de tocht er naartoe is toch wel erg zwaar. Je bent namelijk uren onderweg met de jeep voordat je echt op de locatie aankomt. De kloof zelf is 45 meter diep waardoor hij voor dat unieke lichteffect zorgt. Ik ben er toevallig meerdere keren geweest, maar het kan ieder uur van de dag een ander lichteffect zijn. Deze locatie raak je nooit beu!

Een aantal mooie plekken in de natuur

De natuur van Amerika heeft veel te bieden ondanks dat je dit niet zou verwachten. Zo zijn wij naar Monument Valley geweest waar alles eruit ziet alsof je in een oude cowboy film bent. De kinderen vonden dit leuk omdat ze net het gevoel hadden of ze in een film zaten en wij vonden de contrasten die moeder natuur te bieden heeft weer heel mooi. Het is dus de ideale gezinsactiviteit! De Navajo indianen zijn heel warmhartig als je tegenkomt tijdens de wandelingen die je hier in de natuur kunt maken. Zij zijn immers de officiële beheerders van dit park. 

Yosemite park is ook een prachtige locatie waar je veel grote bomen kunt zien. Ook zie je een gletsjer, ofja een vallei die door deze gletsjer gevormd wordt. Er zijn vele routes door de natuur heen waar je bijna een week plezier aan kunt hebben. Ook komt de zeldzame zwarte beer hier voor. Als je meer voor de kleurrijke natuur bent dan moet je naar White Mountain National forest gaan. Hier komen verschillende kleurrijke bloemen, planten en boomsoorten voor. Ook zijn er verschillende watervallen in dit gebied wat altijd wel mooi is om te zien. In de winter kun je hier ook een bezoekje aan brengen, want dan zijn de top mooi wit gekleurd.

De prachtige meren die je in Amerika kunt vinden

Amerika staat natuurlijk ook bekend om de vele prachtige meren die zij hebben. Lake Superior is toch wel een van de grootste met een omvang van 82.000 kilometer en uitzichten die je eigenlijk alleen op ansichtkaarten ziet. Ook valt hier voor de outdoor port veel te beleven met voornamelijk wandel, fiets en watersporten. Het Ontariomeer is ook een prachtige locatie want vanaf een boot kan je de prachtige skyline zien van deze stad. In 1600 is dit meer opgericht door de Europeanen wat een grappig feitje is om te weten. Inmiddels wordt het aan de oever wel erg druk naar mijn mening, maar dat is hoe dit land werkt. 

Het Eriemeer is een van de rustigste plekken waar je lekker even kunt wandelen in het hartje van de natuur met een mooi uitzicht. Ook zijn er watervallen in dit gebied te zien en uiteindelijk meert hij uit in het Ontariomeer. Als je vette golven wil dan is het Michiganmeer een echte aanrader. Er zijn zelfs mensen die hier duiken naar verloren schatten en wrakken van schepen. Doe dit wel altijd onder begeleiding en met voldoende zuurstof want het is aardig diep als je gaat duiken. Ook loopt het lekker langs de kust waardoor je er ook prima kunt wandelen of fietsen / mountainbiken.

Wat ik je kan adviseren voor een vakantie in Amerika

Als echte kunstliefhebber kan ik het Dali Museum wat vernoemd is naar de kunsten van de Spaanse dali echt aanraden als je in Amerika bent. Dit is nog mooier als het museum in Spanje zelf en er wordt ook een prachtig voorstelling gehouden. Het is een plek voor jong en oud want je hoeft niet alleen te kijken, maar ook worden er interactieve tours en voorstellingen gegeven. Als je het gevoel wil hebben of je op een tropisch eiland bent dan is Fort Meyers in Florida een goede locatie. Hier vindt je karakteristieke gekleurde huisjes, palmbomen en een heel groot strand. Het is niet voor niets een van de meest gewilde adressen om te verblijven met de vele hotels, bed and breakfasts en andere logeer opties die er hier zijn.

Wintersporten in the Rockies

Veel mensen denken wintersporten in Amerika waar heb je het over. Echter zijn The Rockies een groep prachtige bergen een perfecte locatie hiervoor. Tijdens het winterseizoen zorgen ze ervoor dat het hele gebied wit is en omgetoverd wordt tot een winterparadijs. Het hoogste punt is 3km hoog en dat uitzicht is gewoon onbetaalbaar en dit heb je bijna nergens anders op de wereld. De wandelroutes zijn ook bedekt met sneeuw, dus een paar sneeuwschoenen zijn wel een must in dit gebied. Vaak kent Amerika extremen en daardoor kan je zomaar tot aan je knieën in de sneeuw staan. De mensen gaan volgens de gids hier voornamelijk heen vanwege de prachtige wandelroutes en het wildlife.

Reizen door de natuur in Amerika

De natuur in Amerika heeft me echt doen verbazen. Je zou denken dat je in dit land alleen saaie landschappen hebt, maar niets is minder waar. Er is een park waar bijvoorbeeld hele hoge bomen staan, zo hoog dat heb je nog nooit gezien. Daarnaast zijn er ook parken waarbij de biodiversiteit centraal staat. Tevens heb ik ook echt kleurrijk planten, bomen en dergelijke gezien tijdens mijn reis hier Het mooiste van de reis vind ik de lichteffecten in de canyon en de watervallen die we bij sommige parken hebben gezien. Daarnaast is de winter echt het seizoen om dieren te spotten hier. Want er zijn verschillende soorten beren en daarnaast hebben wij ook een parken bezocht waar je elanden in het wild ziet.

Gave dingen beleven in Amerika

Amerika is bij uitstek de plek waar je dingen kunt beleven die je nooit zo voorgesteld had. Het is niet voor niets dat dit land bij veel mensen op de bucketlist staat. Dit is wel om verschillende redenen. Veel mensen gaan er heen vanwege de vele winkels en de beleving die dit land geeft. Echter zijn er ook genoeg mensen die hierheen gaan om wat te betekenen voor andere. Tevens is er ook een groep natuurliefhebbers die hier veel komt. Hier is het land nog niet zo heel bekend om, maar je merkt wel een groeiend potentieel opkomen.

Ook voor de allerkleinsten is dit een prachtige locatie. Een grote stad is overweldigend voor hen. Maar er zijn ook veel waterparken en mega grote achtbanen in pretparken. Daarnaast zit hier ook een van de mooiste locaties van Disney. Ook Hollywood is voor de kleine onder ons een echte aanrader. Het is namelijk niet alleen maar saai gebabbel, maar er zijn ook genoeg animatieteams en andere activiteiten te beleven. Niets is onmogelijk in Hollywood.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on