Omslagfoto

Blog

Lapland

Een Lapland vakantie en wat je daar van moet voorstellen

Lapland is een bijzonder adres voor de vakantie. Het is hier ijskoud, maar je kunt er wel dingen beleven die je niet op veel plekken kunt beleven. Neem bijvoorbeeld het rijden met een slee waar rendieren aanzitten. Dit was echt prachtig en ik moet zeggen dat we goed ingepakt waren want er is veel wind. De rendieren worden aangestuurd door een professional en het enige wat jij hoeft te doen samen met je partner is genieten van de omgeving. Ook kun je s avonds hier het noorderlicht beleven. Het is een prachtige groene gloed die over het landschap verschijnt. Ik vind het een echte sprookjeswereld dit land. Ook is het er heel rustig en leven de mensen veelal buiten. Tijdens de vakantie heb ik echt wel gemerkt dat stress helemaal van me af viel. De frisse lucht geef je ook een fijn en gelukkig gevoel.

Wat valt er te doen in Lapland voor mensen die hier met vakantie gaan

Er is best veel te beleven als je op vakantie gaat naar Lapland. Het is tevens een romantische locatie want in de avond kan je het noorderlicht zien. Als je hier aankomt merk je al snel dat alles om het buitenleven draait. Zo kun je even alle zorgen parkeren en genieten van de frisse lucht die de natuur te bieden heeft. Daarnaast kun je ook een ritje maken met de sledehonden door de natuur. Er is ook veel te ontdekken qua dieren. Het is namelijk een van de weinig plekken ter wereld waar ook husky’s in het wild leven. Ook kun je hier wolven en beren tegenkomen. Tevens zijn er diverse locaties waar je tegen het ijs kunt klimmen. Dit is echt iets wat ik weer van mijn bucketlist af kan strepen. Daarnaast zijn er ook locaties waar je met een paar kunt komen en dan het wildlife kunt ontdekken.

Welke spullen mag je niet vergeten?

In Lapland kun je al snel merken tijdens de vakantie dat het niet warm is. In de maanden mei tot en met september is de temperatuur net boven nul tot maximaal 15 graden. Veel mensen gaan juist in de andere maanden om de kou te trotseren. Het is wel belangrijk dat je niet onderkoeld raakt en dus goede kleding meeneemt. Je kunt het beste kiezen voor laagjes want deze kun je ook makkelijk aan en uit doen. Tijdens activiteiten heb je weinig last van de temperatuur. Je kunt dan al snel merken dat je beter een vest aan kunt doen als een trui. Ook is het even wennen aan de temperatuur, maar de meeste mensen wennen hier al snel aan. Persoonlijk vond ik het reuze meevallen. Als je maar zorgt dat je niet teveel gaat stilzitten.

Heerlijke koele avonden beleven met een lapland vakantie

Veel mensen gaan naar Lapland op vakantie vanwege de koele temperaturen die hier zijn. Je kunt in de avonden zelfs genieten van het Noorderlicht. Daarnaast werkt het ook goed tegen stress omdat je gedachten bij de kou zijn i.p.v. de zorgen. Tevens is het ook goed voor de gezondheid want je lichaam moet zo ook harder werken. Voor de activiteiten is het ook goed want je kunt bijvoorbeeld lekker gaan skiën, snowboarden of schaatsen.

Daarnaast zijn er ook verschillende mensen met husky roedels die je door het prachtige landschap heen trekken. Ook zijn er verschillende hotels met een jacuzzi. Zo kan je lekker warm in de koude buitenlucht zitten. Natuurlijk kun je ook voor een mooie lodge in de natuur kiezen. Het voordeel is dat je hier vaak echt totale rust hebt. Natuurlijk wordt er wel voor je gezorgd door het vakantieadres waarbij je geboekt hebt.

Genieten van de winterdieren tijdens je Lapland vakantie

Er zijn speciale excursies en reizen voor mensen die tijdens hun vakantie in Lapland de dieren willen ontdekken. Vaak wordt dit georganiseerd door het reisbureau, maar dit kan ook door de bevolking zelf gedaan worden. Er zijn verschillende dieren in de natuur te spotten, maar de husky’s en lynxen blijven wel de favoriet voor mij. Ook zijn er veel verschillende soorten wilde beren. Dit had ik ook nooit geweten als mijn gids dit niet uitgelegd had. De beren zien er vaak bijna identiek uit maar toch blijkt al snel dat een verschil maar klein hoeft te zijn. Het beste kun je met een gids in de nachten op zoek gaan naar deze dieren. Overdag zal je ze namelijk niet snel zien. Ook zijn er naast rendieren elanden te zien met een prachtig gewei. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook volwassenen vinden dit vaak spannend en leuk.

Ga met rendieren of een hondenslee door Lapland

Een ritje met rendieren of een hondenslee met daaraan husky’s is een onmisbare ervaring die je opgedaan moet hebben wanneer je in Lapland bent. Naast de bijzondere manieren van reizen zijn er ook leuke feitjes te leren. Zo zijn er in Lapland meer rendieren als dat het aantal inwoners hier is. De meeste van deze rendieren lopen los in de natuur rond. Dit geldt overigens ook voor de husky’s. Er zijn maar enkele mensen die deze dieren in eigen beheer hebben in Lapland. Je ziet namelijk ook dat ze de beesten in de natuur laten zodat ze hun natuurlijke opvoeding krijgen. Eveneens is het altijd leuk om de beesten te aaien. Doe dit wel alleen met toestemming van een eigenaar, want het blijven natuurlijk jachtdieren. Je kan het best een paar uur volhouden in de hondenslee zonder onderkoeld te raken. Het is een ervaring waar je jarenlang van kunt genieten.

Rijden op een sneeuwscooter of toch liever skiën of snowboarden?

Lapland is ideaal als adres voor de mensen die willen skiën, snowboarden of rijden op een sneeuwscooter tijdens de vakantie. Er zijn enkele lessen te leren voordat je hier ook echt aan kunt deelnemen. Vaak ga je onder begeleiding van een leraar dit avontuur tegemoet. Afhankelijk van hoelang je in Lapland verblijft kun je er ook zelfstandig in worden. Na 2 weken oefenen had ik de sneeuwscooter helemaal onder de knie. Het is wel net wat anders als een normale scooter en je hebt natuurlijk ook veel veiligheidsvoorschriften. Mijn kinderen zijn heel anders want zij houden meer van het skieen. Omdat we dit inmiddels al heel wat jaren doen kunnen ze dit best zelfstandig. Echter blijf ik het fijn vinden als er een instructeur bij is of mijn man. Je bevindt jezelf namelijk in een land dat je niet kent en waar maar weinig huizen in de natuur staan.

Kom helemaal tot rust tijdens de vakantie in Lapland 

Het wandelen door de sneeuw tijdens je vakantie in Lapland kan erg rustgevend zijn. Daarnaast kun je ook heel erg genieten van de stilte want er wonen maar weinig mensen in dit land. Het kan alleen wel enkele centimeters dik zijn, dus een paar sneeuwschoenen is geen overbodige luxe. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid, want je bouwt zo meer weerstand op. Tevens zorgt frisse lucht er ook voor dat je jezelf wat meer gaat ontspannen.

Natuurlijk blijft het wel lekker om naderhand warm te douchen of in de jacuzzi te springen. Het schijnt tevens ook goed te werken tegen stress. Je vergeet namelijk alle zorgen, maar wees wel alert op de dieren die in het wild leven. Voor jong en oud is dit wel aan te raden want je kunt ook aan veel wintersporten deelnemen.

De leukste avonturen beleef je tijdens je Lapland vakantie

In Lapland kun je veel avonturen beleven tijdens je vakantie. Een mooie heuvel / piste is de Iso Söyote. Hier heb je een prachtig uitzicht, maar ook kun je hier goed van af skiën want de steilheid valt reuze mee. Vanuit Luosto kun je meerdere avonturen aangaan. Dit is een gebied waar je met de husky’s doorheen kan rijden. Echter is het ook een gebied waar vooral in de nachten wilde dieren zijn te spotten. Tevens kun je hier ook prachtige natuur zien en heb je de meeste kans op het noorderlicht te spotten. Vanuit Salla heb je juist weer een mooi uitzicht over de bossen die helemaal wit gekleurd zijn bij sneeuwval. Voor een actieve vakantie is het aan te raden om naar het Abisko nationaal park te gaan. Hier worden verschillende wintersport activiteiten gedaan en ook toernooien gehouden.

Een korte samenvatting van alles

Lapland is een beleving en niet zo zeer een vakantie. Veel mensen gaan hier heen om een te worden met de natuur of voor de wintersport. Daarnaast is het ook een prachtige locatie voor het maken van foto’s. Een ander uniek punt is dat je veel dieren in het wild kunt zien. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de klassieke rit op een slee met rendieren of husky’s. In Levi is een heel dorp gelegen waar het tot in de late uurtjes doorgaat. Dit is tevens ook mooi verlicht. Als je een keer het noorderlicht wil zien dan heb je in Lapland en Finland het meeste kans om dit mee te maken. Ook Rovaniemi is een stad waar je lekker kunt uitgaan.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on