Omslagfoto

Blog

Ischgl wintersport

Waarom Ischgl wintersport ideaal is voor jou en je gezin!

Ischgl wintersport is één van de bekendste plekken in Oostenrijk om te skiën. Het dorpje staat er bekend om dat het relatief exclusief is. Dit houdt in dat de prijzen best hoog zijn. Echter hoeft je dit niet af te schrikken van dit skigebied. Hier zul je namelijk veel prachtige pistes, een bruisende après ski en een hoge sneeuwzekerheid vinden. Het is een prachtig vakantieadres voor de jonge mensen want je kunt er veel op stap gaan. Daarnaast zijn er ook prachtige hotels voor de ouderen onder ons. Zij kunnen hier op tijd genieten van rust, maar ook worden er veel activiteiten georganiseerd.

De Silvretta Arena

Het skigebied dat bij Ischgl ligt, wordt ook wel de Silvretta Arena genoemd. Dit is een erg sneeuwzeker skigebied. Dit komt door de hoge ligging van het gebied. Op Ischgl wintersport ligt namelijk ruim 90 procent van alle pistes boven de 2000 meter. Verder biedt Ischgl wintersport brede en prachtig glooiende pistes. Ischgl wintersport is vooral geschikt voor de ervaren skiërs. Dit komt omdat er maar 16 procent aan blauwe piste te vinden is. Vooral gemiddelde en gevorderde skiërs zijn goed op hun plek in de Silvretta Arena. Echter vinden veel mensen het skigebied niet perse moeilijk te noemen.

Omdat het skigebied van Ischgl wintersport zo groot is, zul je je nooit vervelen. Dit komt omdat er altijd nog wel routes zullen zijn die je nog nooit gehad hebt. Hierdoor is het mogelijk om meer dan een week aan vermaak te vinden in de Silvretta Arena. Omdat het skigebied van Ischgl relatief hoog ligt, is er een egale laag sneeuw te vinden. Dit is niet alleen prettig voor de gemiddelde en gevorderde skiërs, maar dit maakt het gebied een stuk bereikbaarder voor skiërs die nog maar net beginnen.

De langste route van Tirol

In de Silvretta Arena vind je ook de langste route van Tirol. Hier kun je namelijk de Eleven piste vinden. De afdaling ligt tussen een hoogte van 2872 tot 1400. In totaal ben je 11 kilometer onderweg om de volledige route te skiën. Als je een leuke uitdaging wilt, is de Eleven piste een aanrader om naar te gaan kijken. De Eleven piste start bij de Greitspitze. Vanuit hier begint de half zwarte afdaling. Het begin van de afdaling is namelijk zwart waarna deze over gaat op rood. Dit is een prachtige route om te nemen. Dit komt omdat je prachtig voor je uit kunt kijken en zo over de bergen heen kan kijken. Voor gevorderde skiërs is dit een route die niet te missen is op je Ischgl wintersport.

De Ischgl Skyfly

Sinds kort is het ook op een andere manier mogelijk om de berg af in Ischgl. Zo is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Ischgl Skyfly. De Ischgl Skyfly is een lange zipline. Vanaf deze zipline ga je met hoge snelheden tot wel 85 km/h naar beneden. De totale lengte van de zipline is 2 kilometer. Op Ischgl wintersport is deze zipline niet te missen.

De Ischgl Skyfly kun je met of zonder ski’s pakken. Als je geen zin hebt in de dal afdaling en het te druk is bij de gondel, kan de Ischgl Skyfly een goede oplossing zijn. Op Ischgl wintersport is het natuurlijk prachtig om deze zipline een keer gepakt te hebben.

Vooral voor de durfal die graag een adrenalinekick krijgen, is het prachtig om de Ischgl Skyfly te pakken. Dit komt omdat je via hier over grote hoogtes en diepe dalen heen roetsjt. Als je samen met iemand anders op Ischgl wintersport bent, kun je deze zipline ook samen pakken. Er zijn namelijk twee kabels naast elkaar gespannen. Hierdoor kun je samen genieten van het uitzicht en de adrenalinekick.

De après ski op Ischgl wintersport

Als je op Ischgl wintersport gaat, is de après ski natuurlijk niet te missen. Dit komt omdat je echt iets mist als je dit overslaat. Ischgl is in verhouding een redelijk grote plaats. Hierdoor is er altijd wel wat te doen. Zo kun je heerlijk wat gaan drinken in één van de 45 barretjes of kun je lekker dansen in één van de 18 discotheken. Het leuke aan Ischgl wintersport is dat je tijdens de après ski misschien ook bekende artiesten zult zien. Dit komt omdat deze regelmatig optreden bij de après ski. Omdat het een groot plaatsje is, zijn veel grote internationale sterren hier al geweest om op te treden. Als je après ski leuk vindt, is dit een plek die je niet kunt missen.

Omdat de après ski in Ischgl wintersport zo groot is, staan ze ook wel bekend als Ibiza van de Alpen. Je kunt hier namelijk prachtig uitgaan en het is er ook altijd gezellig. Verder is het ook mogelijk om naar één van de Top of the Mountain concerten te gaan.

Wandelen op Ischgl wintersport

Tijdens de wintersport heb je niet altijd zin om te skiën. Een goed alternatief is een wandeling. Ook op Ischgl wintersport kun je goed een wandeling maken. Dit komt omdat er ongeveer 60 kilometer aan wandelroutes te vinden zijn rondom Ischgl. Hierdoor is het mogelijk om een wandeling te nemen in plaats van constant bezig te zijn met wintersport. De wandelroutes zijn van tevoren uitgeplant. Hierdoor kun je namelijk het beste de omgeving om je heen in je opnemen. Veel mensen vinden het erg leuk om te genieten van het landschap tijdens Ischgl wintersport. Dit komt omdat het landschap er prachtig uit ziet.

Langlaufen in Ischgl

Het is ook mogelijk om te gaan langlaufen op Ischgl wintersport. Dit komt omdat er ook een groot netwerk aan loipes te vinden zijn in het gebied van Ischgl. Het totale aantal kilometer aan loipes is 74 kilometer. Hierdoor is het mogelijk om veel van de omgeving te zien terwijl je lekker aan het langlaufen bent. Bij het langlaufen is het wel belangrijk om te kijken hoe ver je al kan langlaufen. Als je voor de eerste keer op Ischgl wintersport gaat langlaufen, is de kans namelijk groot dat het niet al te snel gaat en je waarschijnlijk de lange route niet vol kunt houden. Als je hier een goed beeld van wilt hebben, kun je het beste vragen welke route je het beste als beginner kunt pakken. 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on