Omslagfoto

Blog

Inpaklijst

Dit mag niet ontbreken op je inpaklijst voor vakantie

Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken op de inpaklijst voor de vakantie. Het belangrijkste is dat je altijd de juiste papieren bij je hebt. Dit betekend een paspoort, maar als je autorijd dan moet je ook een kenteken kaart bij hebben. Heb je een Europese wegenwacht abonnement dan neem je dit ook mee. Als je een lange reis maakt is het ook handig als je een koelbox bij je hebt. Hier kun je eten en drinken in bewaren, want je moet ook op tijd een pauze nemen. Daarnaast nemen steeds meer mensen ook hun huisdier mee op vakantie. Deze moet niet alleen op tijd uitgelaten worden, maar ook voldoende kunnen eten en vooral drinken. Als je de kinderen op de achterbank stil wil houden, zorg er dan voor dat zij een spelcomputer of tablet hebben. Eventueel zou je ook een DVD speler voor in de auto kunnen kopen.

Wat zetten mensen op een inpaklijst voor de vakantie

De inpaklijst vakantie verschilt per gezin. Wanneer je op vakantie gaat met de auto, boot of vliegtuig dan is deze vaak korter als dat je met de camper op vakantie gaat. Dit komt omdat je natuurlijk op de vakanties niet zelf hoeft te koken en op een camping wel. Zorg er altijd voor dat je dichte flessen meeneemt als je douchegel e.d. gebruikt. Zo voorkom je dat het gaat lekken in de koffer. Eventueel zou je hier ook een tasje of toilettas omheen kunnen doen. Daarnaast heb je ook voldoende kleding nodig. Tevens kiezen veel mensen voor een klein flesje wasgel en een reisstrijkijzer. Op deze manier kunnen ze de kleding soms toch weer een of meerdere dagen langer dragen. Zo hoeven ze minder in te pakken. Het is tevens ook een goed excuus voor het kopen van nieuwe kleding, althans mijn man is daar gevoelig voor.

Zo kun je maximaal ontspannen tijdens de vakantie

De meeste mensen maken maanden van tevoren al een inpaklijst vakantie. Vervolgens beginnen zij 1-3 weken voor de vakantie al met inpakken. Er zijn veel dingen die je niet meer nodig hebt in die tijd en alvast ingepakt kunnen worden. Hoe eerder je begint met het inpakken des te minder stress zal je ervaren. Ook is het handig om de route goed te plannen zodat je precies weet waar je het beste pauze kunt houden. Een goede voorbereiding is cruciaal want dan kan je ook op het gemak in het verkeer rijden. Bij stress is de kans op ongelukken groter en dan is heel de vakantie verpest. Tevens is het ook handig om voldoende eten en drinken bij te hebben. Als je dan in de file beland heb je iets te knabbelen en te drinken. Dit geldt tevens ook voor de huisdieren die je mogelijk meeneemt.

Inpaklijst maken voor een vakantie op de camping

Als je gaat kamperen is het heel belangrijk dat je een inpaklijst hebt waar alles goed op beschreven staat voor de vakantie. Het kan eventueel ook handig zijn om een verzekering voor vervangend verblijf af te sluiten. Als het dan noodweer wordt of heel hard gaat regenen en waaien dan heb je recht op een veilige accommodatie. Daarnaast is het ook handig om een eigen verbanddoos bij te hebben. Als je naar het buitenland gaat moet je op tijd een visum aanvragen of je draagt een tolbadge op de auto. 

Ben je onder medisch behandeling? Neem dan altijd een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) mee. Als je luchtbedden hebt in de tent dan is het altijd handig om een reservepomp bij te hebben. Natuurlijk heb je hier geen last van als je in je eigen camper slaapt. Neem ook voldoende gasflessen mee zodat je ook altijd kunt koken als je dit wil. Niet iedere camping heeft stroomvoorzieningen en je bent dus soms aangewezen op het koken op gas of BBQ ’en. Natuurlijk is het ook handig als je voldoende servies of wegwerpservies meeneemt. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen voorziening en het is dus belangrijk om op tijd te beginnen met het maken van de lijst.

Inpaklijst vakantie: Welke kleding heb je wel en niet nodig?

Veel mensen twijfelen bij het opschrijven van kleding op de inpaklijst vakantie. Het is verstandig om voor je op vakantie gaat research te doen naar het klimaat in het vakantieland. Op deze manier weet je of je zomer of winterkleding nodig hebt. Sommige landen hebben een stabiel klimaat waarbij je alleen 1 van de 2 soorten nodig hebt. Ook is het verstandig om voldoende onderkleding mee te nemen. Vaak eet je net even wat anders als thuis en mogelijk kunnen jouw darmen hierop reageren. Zorg dus altijd dat je 2 setjes extra hebt per week die je doorbrengt op je vakantie adres. Sokken zijn ook altijd handig want als het dan s avonds afkoelt heb je ook geen koude voeten. Wil je gewoon door sporten op vakantie neem dan ook sportkleding en schoenen mee. Sommige mensen vinden aparte slaapkleding ook fijn om mee te nemen.

Dit heb je nodig wanneer je naar een koud land gaat

Als je naar een koud land gaat dan ziet je inpaklijst vakantie er net even wat anders uit. Zo heb je bijvoorbeeld vesten en truien nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van het klimaat daar want soms draag je er 2 of meer over elkaar heen. Daarnaast is het ook handig om voldoende sokken te hebben. De voeten bepalen namelijk voor een groot deel de lichaamstemperatuur. Eventueel kun je ook een regenpak meenemen als er veel neerslag valt op je vakantiebestemming. Mutsen en sjaals zijn nooit een overbodige luxe. Deze kan je makkelijk opzetten als het je net wat te koud wordt. Tevens zou ik ook een goed paar handschoenen meenemen, want naar mijn mening worden handen altijd snel koud. Wellicht dat het ook handig is om een slaapzak of een extra dekbed mee te nemen. Informeer altijd vooraf of ze dit niet op jouw vakantieadres hebben.

Deze artikelen mogen niet ontbreken voor een zonnige bestemming

Als je op vakantie gaat naar een zonnige bestemming dan kun je juist een korte, maar ook zeker een lange inpaklijst hebben. Als je het beperkt wil houden dan kies je vaak voor luchtige kleding en eventueel tops/ tank tops voor overdag. Wil je er de hele dag op je best uitzien dan neem je aparte bikini’s en zwemkleding daarbij mee. Ook zijn zonnebrillen geen overbodige luxe. Er is namelijk niets zo irritant als de zon die in je ogen schijnt. Tevens is het ook verstandig om insecten bestrijding mee te nemen. Op de warme plekken wemelt het vaak van de insecten en niet iedere accommodatie heeft een klamboe. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende zonnebrand mee nemen. Je moet jezelf wel beschermen tegen de zon, want op den duur kun je van teveel zon huidziektes of kanker krijgen.

Welke apparaten en accessoires kunnen er op de inpaklijst vakantie staan?

Vandaag de dag zijn we niets meer zonder onze mobiele apparaten en bijbehorende accessoires dus ook deze moeten op de inpaklijst vakantie verschijnen. Je hebt dus altijd al een of meerdere laadkabels nodig voor deze apparaten. Gelukkig beschikken vandaag de dag steeds meer apparaten over een USB-C aansluiting waardoor je het kunt beperken. Let dan wel goed op of ze op dezelfde spanning worden opgeladen. Als je naar het buitenland gaat moet je ook altijd een wereldstekker meenemen. Niet iedere locatie heeft de standaard stroomvoorziening die wij gewend zijn. Natuurlijk is het ook handig om een powerbank mee te nemen. Deze kun je buiten de deur gebruik voor het opladen van diverse apparaten. Voor de mensen die vroeg willen opstaan is het ook handig om de eigen wekker mee te nemen. Je bent namelijk gewend aan dit geluid en van een andere wekker wordt je niet altijd op tijd wakker.

Een Inpaklijst vakantie maken voor je kinderen

Voor de kinderen een inpaklijst vakantie maken is best een uitdaging. Zij zijn namelijk vaak gehecht aan een bepaald speeltje of juist weer een knuffel. In de meeste gevallen willen ze heel veel spullen meenemen, maar dat is niet altijd mogelijk. Er zal een discussie komen en misschien gaan ze wel huilen. Echter is dit wel een goede les voor de toekomst en ze worden hier zelfstandiger van. De ouders zorgen er vaak voor dat ze genoeg kleding meenemen voor de kinderen. Als je een meisje hebt is het ook prettig om wat sieraden en haarelastiekjes mee te nemen. Zij willen er immers ook goed uitzien op vakantie. Jongens zijn meer van de mobiele apparaten, lego of andere “stoere” dingen. Voor alle kinderen moet er ook zonnebrand meegenomen worden, want zij hebben een kwetsbare huid.

Dit hebben de huisdieren nodig wanneer je die meeneemt

Ook voor de huisdieren moet je een inpaklijst vakantie maken. Hierop zet je de speeltjes en voerbakken die je mee wil nemen. Eventueel maak je voordat je op vakantie gaat al zakjes met de voeding. Dan hoef je de zware voerzakken niet mee te nemen. Daarnaast is het ook handig als ze hun eigen mandje meenemen. Tevens mogen ze ook wel eens verwend worden met een snoepje. Ook is het bij lange reizen aan te raden om een reis drinkbeker mee te nemen. Het is belangrijk dat een huisdier ook voldoende kan drinken tijdens de reis. Vaak is het namelijk snikheet in de auto.

Wat mag er absoluut niet ontbreken op de inpaklijst vakantie

Het belangrijkste wat niet mag ontbreken op de inpaklijst vakantie zijn de paspoorten, tickets of een bewijs van reservering. Om te voorkomen dat je ergens niet binnenkomt is het handig om dit uit te printen. Tevens is printen altijd wel aan te raden, want je kunt altijd ergens zonder batterij of internetverbinding komen te staan. Daarnaast is het ook handig om altijd een tas te hebben met handbagage die je mee kunt nemen tijdens een vlucht of autorit. Als je hierin zorgt dat je wat te eten en drinken hebt ben je goed bezig. Ik heb het zelf wel eens meegemaakt dat je in de file staat en alles moet overhoop halen. Sindsdien vindt ik zon handige tas met eten en drinken voor het gezin echt onmisbaar. Tevens geldt dit ook voor je huisdieren, want zij hebben meer last van de hitte in de auto als wij.

Begin op tijd met het maken van de inpaklijst vakantie

Als je op tijd begint met het maken van de inpaklijst vakantie dan ervaar je ook de minste stress. Je kunt bijvoorbeeld ook een schema maken wat je wanneer in gaat pakken. Dit kun je per dag doen, maar de meeste mensen hanteren een weekschema. Het kan altijd wel eens tegen zitten op het werk of tijdens het verkeer waardoor je het een bepaalde dag niet haalt. Door te kiezen voor een weekschema ervaar je de druk niet zo.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on