Omslagfoto

Blog

Op reis

Goed voorbereid op vakantie

Rugzakken, handtassen en koffers, je hebt ze in allerlei soorten en prijsklassen. Welke bagagestuk voor jou passend is natuurlijk persoonlijk. Houd wel rekening met de regels die gesteld worden door vliegmaatschappijen. Als een bagagestuk zwaarder of groter is dan toegestaan, kan het zijn dat je moet bijbetalen. Wil je zeker zijn of jouw tas of koffer mee mag aan boord, laat je dan even informeren rondom de regels van de vliegmaatschappij. Zo mag een handbagage bij KLM niet groter zijn dan 55x35x25cm zijn.

Steeds vaker gaan we op reis, een dagje weg, stedentrip of een verre vakantie. Met de mogelijkheden van nu willen we graag nieuwe plekken en mensen leren kennen. Een bestemming kiezen is natuurlijk al moeilijk, maar je koffer inpakken is voor veel mensen ook een uitdaging. Je wilt tenslotte geen kleding of spullen vergeten. Waar je allemaal op moet letten leggen we even kort uit. 

Een goede voorbereiding voor het inpakken van je bagage is het halve werk. Begin een aantal dagen voor je gaat vertrekken met je koffer of bagage. Dat geeft niet alleen rust, maar zo houd je het ook overzichtelijk. Als je voor een aantal dagen weggaat op stedentrip, is een volle koffer misschien niet nodig. Met de juiste inpak wijze heb je al voldoende aan een handbagage. Maar je kunt ook kiezen voor één koffer waar je samen mee kunt doen. 

Enkele tips 

Een aantal spullen hoef je misschien niet mee te nemen. Wanneer je verblijft in het hotel, is er vaak al handdoek aanwezig. Zo bespaar je toch weer extra ruimte. Neem alleen schoenen mee als je zeker bent dat je ze nodig hebt. Ben je van plan om veel te lopen, neem dan goede schoenen mee. vergeet natuurlijk niet je toilettasje met verzorgingsspullen, medicatie en andere persoonlijke spulletjes. 

Geldige ID en verzekeringen 

Net zo belangrijk zijn documenten die je misschien nodig kan hebben tijdens je reis of op het vliegveld. Zorg voor een geldige paspoort, ID, rijbewijs, vliegtickets en visum. Heb je gedacht aan een reisverzekering? Misschien heb je een doorlopende reisverzekering, check het nog eens na.  

Vloeistoffen 

Wanneer je vloeistoffen wilt meenemen, mag het over het algemeen niet meer zijn dan 100 ml. Dit is in verband met de veiligheid. Daarnaast moeten vloeibare stoffen in een doorzichtige hersluitbaar zak. Producten die je na de paspoortcontrole op het vliegveld koopt, kun je meenemen.

Verboden voorwerpen

Er zijn ook voorwerpen die niet mee mogen in de cabine. Zoals voorwerpen met een scherpe punt, vuurwapens, messen en naalden. En daarnaast zijn er ook ontvlambare stoffen niet verboden zijn.

Apps

Waar je vroeger landkaarten mee nam op vakantie, heb je met je smartphone alle informatie bij de hand. Verschillende apps die je helpen tijdens de vakanties. Een aantal van deze handige applicaties vind je hieronder.

Douane en Buitenlandse Zaken

De app van de overheid geeft je alle informatie over het reisadvies van landen en bestemmingen. Daarnaast ook wat je nodig hebt als het gaat om reizen binnen deze landen.

Google Maps

Misschien wel het meest gebruikte app om van A naar B te gaan. De Google Maps app is gratis. De informatie is altijd actueel. Het brengt je niet alleen naar je bestemming, maar vind je andere informatie zoals benzinestations, restaurants en parkeerplekken. Zet Maps standaard op je telefoon, want je hebt het altijd wel nodig.

Polarsteps

Wil je met vrienden en familie delen wat je allemaal meemaakt tijdens je vakantie? Maak dan kennis met Polarsteps. Deze app legt vast waar je allemaal heen gaat. Thuisblijvers kunnen jou dan via de app volgen. Leuk toch?

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on