Omslagfoto

Blog

Google maps geplaatste speld

Hoe zet je in Google Maps een geplaatste speld neer om op je vakantieadres te komen?

Je wil een locatie in Google maps vastpinnen door middel van een geplaatste speld op de exacte locatie neer te zetten. Super handig, want wanneer je dat doet kunt u heel gemakkelijk uw locatie terugvinden. Hoe je dat doet? Waar je dat doet? Dat zullen we je allemaal vertellen in deze blog.

Je bent op vakantie en, zoals velen wel eens meegemaakt hebben, je weet niet meer het exacte adres en de weg. Maar goed dat jij gedacht hebt aan die geplaatste speld op Google Maps, want jij bent degene die heel gemakkelijk de weg terug kan vinden.

Er zijn meerdere manieren om een speld op een locatie in Google Maps neer te zetten. Het voordeel ervan is ook dat je meteen gebruik kunt maken van Google Maps streetview, namelijk:

 1. Je kunt gebruiken maken van een zoekbalk om daar automatisch een geplaatste speld neer te zetten.
 2. Je kunt gebruik maken van handmatig pinnen op een willekeurige plaats binnen Google Maps. Wanneer je dat doet kun je dit gemakkelijk zelf doen en je geplaatste speld altijd raadplegen wanneer nodig.

Nieuwsgierig hoe wij Google Maps hebben weten te “hacken”. Lees onderstaand boek voor de beste tips & tricks!

Google maps geplaatste speld applicatie

Automatisch je geplaatste speld in Google Maps laten zien.

Om te beginnen kun je dit via de website van Google Maps doen of via de app van Google Maps. We beginnen met de Google maps website.

Je raadpleegt één van deze twee van en als u een locatie wilt opslaan, moet u inloggen op uw eigen Google account. Om automatisch een speld neer te zetten, zoekt u naar een locatie met behulp van de zoekbalk in de linkerbovenhoek en gaat zo naar het menu. Wanneer je dit gedaan hebt en zoekt naar een adres zal die automatisch een geplaatste speld laten zien. Dit is de geplaatste speld waar jij op hebt gezocht.

De zoeksuggesties zullen onder de zoekbalk verschijnen en zullen je voorzien van wat meer informatie over de plek van de geplaatste speld. Je zult in dit informatiepaneel ook verschillende andere opties zien:

 • Delen van je locatie
 • Opslaan van je locatie
 • Een routebeschrijving naar je locatie
 • Het zien van Google Maps streetview bij je locatie

Naast dit informatiepaneel zul je de kaartweergave van je Google Maps zien. In deze kaart zal jouw locatie aangegeven worden met een geplaatste speld (of rode punaise), hierdoor kun je heel gemakkelijk identificeren wat jouw punt is om naartoe te rijden. Dit is de automatische manier om binnen Google Maps een speld te laten zien.

Handmatig je geplaatste speld in Google Maps laten zien.

Naast dat je automatisch je geplaatste speld in Google Maps kunt laten zien heb je ook nog de handmatige manier ervan. Hiervoor maakt het niet uit welke weergave je hebt (website of app), maar wat wel belangrijk is zal zijn dat je een kaartweergave hebt waar jij je speld op kunt plaatsen. Hiervoor zul je een willekeurige, of juist vooraf bedachte, plek moeten selecteren op de Google Maps streetview kaart. Wanneer je dit doet zal er een rood pictogram komen te staan, dit zal jouw geplaatste speld zijn met daaronder een paneel voor een snelle routebeschrijving. 

Om de grotere rode pin op die locatie te zien (samen met het informatiepaneel aan de linkerkant), selecteert u de kaartcoördinaten in het vak snelle routebeschrijving. De rode geplaatste speld zal in het informatiepaneel verschijnen op het punt waar jij handmatig het hebt neergezet. Dit kun je ook opslaan of delen. Om deze geplaatste speld te verwijderen kan u heel gemakkelijk het kruisje in de zoekbalk of op de kaart zelf selecteren. 

Google maps geplaatste speld richting

Zet een speld op de Google Maps website of applicatie

Je kunt ook gebruik maken van Google Maps via je telefoon of tablet. Ook hierbij kun je heel gemakkelijk op de kaartweergave je speld plaatsen met behulp van de zoekbalk naar een adres of via de kaartweergave. Het voordeel ervan is dat je hier ook heel gemakkelijk je Google Maps streetview kunt raadplegen. Super handig!

Om je zoekbalk te raadplegen zul je dat als volgt moeten doen:

 • Open de applicatie en typ je locatie via de zoekbalk licht van de kaartweergave
 • Tik op één van de zoeksuggesties die daaronder verschijnen om de locatie van je geplaatste speld weer te geven.

Je geplaatste speld valt automatisch op de locatie waar je naar zocht. Onder deze speld zal dan een informatiepaneel te zien zijn waar je extra informatie te zien zal krijgen. Dit zal onder andere zijn: Google Maps streetview, 

Wanneer je dit handmatig zou willen doen dan zul je het proces weer moeten herhalen net zoals op de Google Maps website. Je gaat naar het gebied op de kaart waar je jouw speld zou willen neerzetten en je houdt deze locatie vast. Na een aantal seconden pin je de locatie en houdt Google Maps deze locatie ook vast.

Wanneer je een locatie hebt gepind heb je vervolgens, net zoals bij de Google Maps website, weer een aantal keuzes, namelijk:

 • Delen van je locatie
 • Opslaan van je locatie
 • Een routebeschrijving naar je locatie
 • Het zien van Google Maps streetview bij je locatie

Om vervolgens je geplaatste speld in Google Maps te verwijderen kun je heel gemakkelijk op het kruisje drukken of gewoon simpelweg een nieuwe plek uitkiezen met de zoekfunctie van Google Maps. Deze kun je heel gemakkelijk linksboven vinden.

/

Hoe zet ik automatisch een geplaatste speld in Google Maps?

Je kunt gebruiken maken van een zoekbalk om daar automatisch een geplaatste speld neer te zetten.

Hoe zet ik handmatig een geplaatste speld in Google Maps?

Je kunt gebruik maken van handmatig pinnen op een willekeurige plaats binnen Google Maps. Wanneer je dat doet kun je dit gemakkelijk zelf doen en je geplaatste speld altijd raadplegen wanneer nodig.

Wat kan ik doen wanneer ik een speld heb geplaatst in Google Maps?

Wanneer je een locatie hebt gepind heb je vervolgens, bij de Google Maps website en applicatie, een aantal keuzes, namelijk:
– Delen van je locatie
– Opslaan van je locatie
– Een routebeschrijving naar je locatie
– Het zien van Google Maps streetview bij je locatie

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on