Omslagfoto

Blog

Buitenleven

Wat zijn buitenleven vakanties?

Buitenleven vakanties zijn een breed begrip in de Nederlandse maatschappij. Zo zijn er fanatiekelingen die zeggen dat dit alles te maken heeft met dieren en de natuur. Maar je kunt deze vakanties ook zien als lekker maximaal van de zon genieten buiten. Als ik voor mezelf praat vind ik de fiets en wandelvakanties hier ook toe behoren. Deze volg ik zelf met regelmaat omdat je zo meer van de natuur kunt zien en ook nog eens gezond bezig bent. Tevens kun je in steeds meer landen een elektrische fiets huren waardoor je dus ook niet te veel inspanning hoeft te leveren tijdens je vakantie. Natuurlijk is het wel lekker om dit af te sluiten met een lekker borreltje op het terras.

Buitenleven vakanties wordt een met de natuur

Steeds meer reisbureaus bieden de buitenleven vakanties aan. Hierbij is bijvoorbeeld mogelijk om in de natuur te logeren. Dit kan zijn in een bungalow, maar er zijn ook vele oude boswachter woningen waar je met hele gezin in kunt verblijven. Tevens zijn er ook tiny houses in de natuur waar je op minimaal niveau maximaal kunt genieten. Vaak zijn deze duurzaam gebouwd waardoor je stroom opwekt met zonnepanelen. Op deze manier wordt je vakantie een stuk minder vervuilend en ben je ook goed bezig voor het klimaat. 

Alles wat je in eigen land op vakantie gaat scheelt alweer voor de Europese of wereldwijde uitstoot. Niet voor niets is deze vakantie de afgelopen 5 jaar ontzettend populair geworden. Ook zijn er vakantieparken waar ze van luxe villa’s tot aan simpele vakantiebungalows hebben. Meestal zijn er op deze parken ook activiteiten buiten de natuur zoals een animatieteam voor de kinderen en een zwembad voor jong en oud.

Logeren bij de boswachter op unieke plekken in de Benelux

Tijdens bepaalde periodes is het mogelijk om bij de boswachter in een tent, bungalow of pipowagen te logeren als een van  jouw ideale buitenleven vakanties. Dit is zeker een aanrader want zij kunnen je vaak voorzien van alle gemakken die je nodig hebt. Zo is er vaak s morgens een ontbijt gevolgd door een excursie en s avonds lekker dineren. Op sommige dagen steken ze ook een heerlijk haardvuur aan waar je dan met de andere bezoeker heerlijk kan genieten. Ook heb je de mogelijkheid om op plekken te staan waar je normaal nooit mag staan. Mijn ervaring hiermee was heel positief want de boswachter weet precies waar de leukste plekjes in de natuur zijn. Ook vindt ik het persoonlijk heel lekker om s morgens wakker te worden van de fluitende vogels. Tevens kun je ook mooi genieten van het uitzicht want dit is gewoon magnifiek!

Buitenleven vakanties: Boek vroeg voor een goede korting

De ideale buitenleven vakanties tegen de beste prijs? Wij zullen een aantal tips met je delen. Als je zeker wil zijn van een vakantie dan zijn er vaak leuke vroegboekacties te vinden op het internet. Als je net terug bent van je vakantie kun je dus alvast de volgende boeken. Persoonlijk vindt ik dit heel fijn omdat ik dan ook voldoende tijd heb om te kijken wat de omgeving te bieden heeft. Daarnaast kun je ook speciale kortingen volgen op diverse websites. Sommige aanbieders houden tijdens speciale dagen aangepast prijzen met kortingen oplopend tot wel 50%. Daarnaast kun je ook last minute een vakantie boeken en tot wel 40% besparen op de prijs. Het is dus verstandig om het internet goed af te zoeken voordat je gaat boeken. Dit kan al snel honderden euro’s per week dat je op vakantie gaat schelen.

Buitenleven vakanties op de camping in Nederland

Als je denkt aan buitenleven vakanties die er al tientallen jaren zijn dan mag de camping hier niet aan ontbreken. Vaak kun je voor een lage prijs een plek huren om je caravan of tent op te zetten. Mijn vaste kampeerplek biedt ook de mogelijkheid aan om een tent te huren. Zo kun je de verschillende soorten eens een keer proberen voordat je deze gaat aanschaffen. Als je minder als 6 weken per jaar op vakantie gaat is dit vaak niet de investering waard. Een goede tent kost al snel 300 euro terwijl je hem vaak tussen de 20 en 50 euro voor een week kunt huren. 

De meeste campings hebben ook gewoon stroomvoorziening waardoor je al je apparaten gewoon kunt opladen. Ook kun je hier met een camper staan en iedere avond zelf je eten lekker klaarmaken. Maar een week op de camping maak je natuurlijk pas compleet met de BBQ. Dit kun je samen met je gezin doen, maar het leuke aan de camping is dat je vaak nieuwe mensen leert kennen. Ook hun kun je dus uitnodigen voor een heerlijke avondje bij jouw tent of camper.

Een vakantiepark midden in de natuur

Verschillende vakantieparken in Nederland bevinden zich midden in de natuur en zijn dus ook onderdeel van de ideale buitenleven vakanties. Zelf kan ik een goed voorbeeld noemen en dat is de Kempervennen in Brabant. Hier heb je niet alleen de natuur overal om je heen, maar er is vlakbij ook een mooi bos. Daarnaast hebben ze op het park zelf ook een kleine dierentuin waar je verschillende dieren kunt bewonderen. Dit is ongeveer 1 km lang en geschikt voor zowel jonge als oude bezoekers. 

Daarnaast is een ander voordeel een vakantiepark dat er genoeg te doen is. Je hoeft dus niet perse de auto te pakken voor een activiteit. Vaak kun je er zwemmen, animatie voor de kinderen, horeca en nog veel meer vinden. Ook zijn er grote woningen waar je met meerdere gezinnen in kan. En als dat nog niet voldoende is liggen de huisjes vlakbij elkaar zodat je lekker op de koffie kunt net een camping. Vaak hebben ze ook een receptie waarbij je lokale VVV aanbiedingen kunt vinden. Dit loopt uiteen van activiteiten tot aan wandel en fietsroutes.

De populairste bestemmingen in Europa

Door heel Europa kun je leuke adressen vinden voor de buitenleven vakanties. De meeste mensen kiezen bij het kamperen voor Frankrijk of Nederland. Echter kun je ook naar mooie campings en vakantieparken in Duitsland. Vaak bevindt je jezelf dan dichtbij bergen, steden en veel andere dingen om te doen. Ook zijn er leuke fiets en wandelroutes waarmee je jezelf de hele vakantie kunt vermaken. Tevens geniet je ook van de rust omdat het vaak van het centrum van een stad of dorp af ligt. Ook zijn er campings die aan het water liggen. Je hoeft dan alleen maar de deur uit te lopen om lekker een plons in het water te maken. Tevens kun je daar vaak ook genieten van de zon omdat het meestal open plekken zijn. Als je een echte relax vakantie wil waarbij je niet ver uit de deur hoeft is dit een aanrader.

Buitenleven vakanties dé manier om te genieten en te ontladen tijdens de corona crisis

Tijdens de corona crisis is gebleken dat buitenleven vakanties erg populair waren. Dit was ook de enige manier om een beetje vakantie te kunnen houden in eigen land of binnen Europa. Als alle winkels gesloten zijn kan je jezelf nog prima vermaken. Zelf ben ik gaan logeren in de natuur en hiervoor heb ik een pipowagen gehuurd ook wel een woonwagen genoemd. Ik heb er voor gekozen om in Nederland te blijven aangezien ik normaliter naar het buitenland op vakantie ga. 

Er zijn prachtige pareltjes die je kunt ontdekken en zeker in die 8 weken dat ik deze wagen heb gehuurd. Je kunt deze ook kopen, maar aangezien ik de volgende jaren niet van plan ben om zo vakantie houden heb ik dit niet gedaan. Het leuke van Nederland is dat je ook in praktisch elke gemeente mag staan. Ook midden in de bossen is het vaak toegestaan mits het geen privé terrein is. Bij twijfel is het altijd aan te raden om contact op te nemen met de boswachter of de lokale gemeente. Soms is het namelijk niet zonder vergunning mogelijk, maar als je jouw vakantie vroeg plant dan kun je deze ook op tijd aanvragen.

Buitenleven vakanties samen met je kinderen en huisdieren

Het grootste voordeel van de buitenleven vakanties is dat niet alleen de kinderen mee mogen, maar vaak ook de huisdieren. Het is altijd vervelend om deze thuis te laten. Niet alleen voor de hond zelf, maar ook jij gaat hem missen. Met een huishouden van 3 honden weet ik hier alles van. Vaak betaal je een kleine toeslag bij een vakantiepark van 10 a 20 euro per week. Dit is afhankelijk van de locatie en het bedrijf waarbij je een vakantiehuisje huurt. Op de camping mogen ze in de meeste gevallen zelfs gratis mee. Je moet dit dan wel altijd melden zodat de camping hiervan op de hoogte is. Let wel op dat je alles goed schoonmaakt na je vertrek. Dit kan namelijk 80 euro of meer kosten als je het niet bezemschoon oplevert. 

Wat moet je meenemen voor buitenleven vakanties?

Bij buitenleven vakanties heb je vaak genoeg aan een goed humeur en een koffer vol. Daarnaast is het ook wel handig als je voldoende te snacken inpakt. Tevens is het ook wel fijn als je een koelbox voor in de auto meeneemt zodat je drinken lekker koel staat. Ook is het handig om te zorgen dat je voor kinderen wat hebt om te vermaken. Dit scheelt een hoop geschreeuw en gekrijs. Daarnaast is het ook altijd wel handig om een gasstel of barbecue te hebben. Op deze manier kan je ook zonder stroom eten koken. Het is ook handig om naast kleding zwemkleding mee te nemen zodat je altijd naar het zwembad toe kunt gaan. Ook kun je vooraf al wat activiteiten op de computer uitprinten. Op deze manier hoef je er alleen nog maar naar toe te rijden. Zo haal je het maximale uit je vakantie.

Buitenleven vakanties beleven bij de boer

Een nieuwe rage binnen de buitenleven vakanties is het logeren bij de boer. Dit is een slaapplek voor zowel jong als oud. Vaak kun je ook deelnemen aan de activiteiten op de boerderij gedurende de dag. Dit varieert van het schoonmaken van de hokken tot aan het voeren van de dieren. Natuurlijk zorgt de boerenfamilie er wel voor dat je aan niets tekort komt. Meerdere keren per dag serveren ze een maaltijd. Sommige boeren zijn in de avond ook nog wel bereid een kampvuurtje te maken. Tevens is er voor de kinderen vaak meer als voldoende te doen. Dit zorgt ervoor dat de ouders ook hun eigen weg kunnen gaan. Er is namelijk altijd toezicht vanuit de boerderij. Overleg het wel altijd even zodat je niet te laat terugkomt.

Geniet van de rust, omgeving en talloze dieren

Het allerleukste aan de buitenleven vakanties vindt ik de rust die je hiervan ervaart. Je wordt als het ware als een dier opgenomen in de natuur. S Morgens wordt je vaak wakker van de fluitende vogeltjes en dit geeft een fijner gevoel als de wekker kan ik wel zeggen. Vaak liggen deze campings en vakantieparken ook nog op een afgelegen gebied. Hierdoor heb je weinig tot geen last van verkeer dat langs komt rijden. In Nederland mag je op veel plekken in de natuur staan waar je ook verschillende dieren tegen kunt komen. Je ziet dieren zoals bijvoorbeeld herten en eekhoorns. Ook kun je in een tentje kamperen wat vooral tijdens de zomerdagen heerlijk is om te doen. Natuurlijk moet het dan niet regenen.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on