Omslagfoto

Blog

Bora Bora

Dit moet je doen op een Bora Bora zonvakantie

Bora Bora is een droombestemming als het gaat om vakantie vieren. Het kost een aardige duit, maar dit is het ook zeker wel waard. De meeste mensen verblijven op het grote eiland want daar zijn de meeste accommodaties. Echter liggen er ook vele kleine eilandjes in de buurt die het bezoeken waard zijn. Ook is er een supermarkt op het eiland waar je alvast de basis boodschappen kunt doen voor de komende dagen. Je bent vaak toch al moe van de lange reis en zo ben je de volgende dag maximaal uitgerust. Omdat er niet overal horeca in de buurt is kan ik je aanraden om te zorgen voor wat eten en te drinken. Vooral als je kinderen hebt, want die vragen er meestal het eerste om. 

De meeste mensen kiezen ervoor om de eerste dag van de vlucht bij te komen. Hiervoor is het strand de unieke locatie waar je wel een lange tijd kunt doorbrengen. Hier is het water meer turquoise/ licht blauw wat redelijk uniek is aan een strand. Als je toch later iets actiefs wil ondernemen dan ik kajakken aanraden. Dit is niet al te moeilijk en je hebt lol met iedereen of je nu met vrienden, familie of je eigen gezin bent. Ook kun je hier tussen de echte haaien gaan zwemmen, maar doe dit wel altijd onder professionele begeleiding. Zij weten precies hoe dichtbij je kunt komen en meestal zorgen ze er ook voor dat je meteen de boot op kunt als de haai vaart maakt. Haaien zijn supersnel dus het is ook best gevaarlijk als je kinderen hiermee naartoe neemt.

Zwemmen met de haaien tijdens de vakantie op Bora bora

Een van de spannendste maar ook leukste dingen tijdens mijn vakantie op Bora Bora was wel het zwemmen met de haaien. Hiervoor hoef je niet ver van het eiland weg te gaan, want ze zwemmen best dichtbij het strand. In het begin zagen wij voornamelijk roggen en toen durfde wij er wel in te zwemmen in het diepe water, maar later toen de haaien kwamen zijn we toch snel weer aan boord gegaan. Het blijft toch een beetje eng, maar het is wel prachtig om te zien. 

Over het algemeen gaat het hier om ongevaarlijke haaien. Echter nam ik toch liever het zeker voor het onzekere. Bij de kust van Bora Bora leven voornamelijk de zogenaamde black tip reef haaien. Deze zijn ongevaarlijk voor mensen want ze hebben het speelse karakter van een dolfijn. Het is een gek en prachtig uitzicht tegelijk. Het enige waar je op moet letten is dat je jouw vingers niet te dicht bij deze haaien houdt. Ze zien vingers voor vissen aan en deze eten ze meteen op.

De leuke dingen die je op het eiland kunt doen

Het eiland Bora Bora heeft meer te bieden als alleen een cocktail drinken op het strand. Je kunt hier namelijk ook vele kleurrijke vissen ontdekken. Hiervoor hoef je nog niet eens ver de zee in te zwemmen. Natuurlijk breiden de soorten zich wel uit hoe verder je de zee in gaat. Echter doe dit dan wel onder begeleiding van een gids voor de veiligheid. Ook is het geen overbodige luxe om een snorkel mee te nemen. Je kunt dan namelijk lekker diep duiken en ook genieten van de prachtige koraalsoorten. Daarnaast kun je diverse watersporten hier uitvoeren zoals surfen, kiten en duiken. In het midden van het eiland vind je tevens een mooi vulkaan waar je best dichtbij kunt komen.

Hoe dichter je in de buurt komt hoe meer je de hitte ook zult gaan voelen. Ook kun je scubaduiken waar je als het ware een astronauten helm op hebt waarmee je voorzien wordt van zuurstof. Hierdoor kun je ook een stuk breder om je heen kijken. Op het land kun je ook een rit maken met een quad door de wilde natuur. Dit is een activiteit voor jong en oud die voornamelijk door mannen wordt gedaan. Er zijn ook een aantal lokale fotografen die je kunt inhuren voor het maken van een romantisch kiekje of gezinsfoto. Zij weten de mooiste plekken van het eiland te vinden en het is nog niet eens zo duur om dit te laten doen.

Genieten van het strand op Bora bora tijdens de vakantie

Matira Beach is het meest bezochte strand voor toeristen tijdens de vakantie op Bora Bora. Omdat dit een prijzige reis is en er weinig accommodaties zijn kun je ook genieten van de rust. Daarnaast heb je zo ook voldoende ruimte en kun je de kids net even wat makkelijker in de gaten houden. Tot Aan het rif is het water best ondiep waardoor het voor de kids ook nog eens een veilige locatie is. Recht aan het strand bevindt zich een woonwijk waar de lokale bevolking woont. Het is ook leuk om hier na het relaxen even doorheen te lopen. Vervolgens kun je lekker wat gaan eten bij de enige bar die hier is. Het is wel verstandig om er met de auto heen te gaan. Als je een fanatieke zwemmer bent dan heb je niet meer de energie om weer terug te lopen naar het hotel. Het strand lag voor ons namelijk om 20 minuten afstand en dat is net iets te ver om te lopen als je kinderen hebt.

Cultuur ontdekken tijdens je vakantie op Bora bora

Ondanks dat Bora Bora niet een heel groot eiland is waar je naartoe op vakantie kunt gaan is het geloof en de cultuur best streng. Als je wil kun je hier ook meer over leren in de Paroisse Saint Pierre-Célestin Church. Het is een Tahitiaans geloof wat niet veel mensen kennen. Als je een beetje Frans kent kun je veel leren van de priester, maar ook de mensen die hier komen bidden. Je maakt zo ook meteen een klik met de lokale bevolking. Qua uiterlijk lijkt het op een combinatie van bebouwing en een wigwam tent.

Moderne kunst ontdekken op Bora Bora

Als je naar het zuiden van Bora Bora gaat tijdens je vakantie dan kun je een bezoekje brengen aan de lokale kunstgalerie. Hier staat over het algemeen moderne kunst tentoongesteld, maar ook hebben ze wisselwerken hangen. De mevrouw die je hier rondleid heeft leuke verhalen over hoe de kunst tot stand is gekomen. Hier hangen allemaal werken van de lokale bevolking en sommige kun je zelfs kopen voor je eigen kunst collectie. Deze worden door de eigenaresse voorzichtig ingepakt met dozen en plastic. Wij hebben toevallig een goede talenknobbel en gevraagd of ze het verhaal achter het schilderij voor ons op papier kon zetten. Zo hebben wij iets tastbaars wat de kinderen kunnen erven. 

Natuurlijk is het ook goed om als je op vakantie bent de lokale economie te steunen. Vaak is dit de enige inkomsten van mensen die op een eiland wonen. Ook kun je naar de Kincaid Galleries voor prachtige werken van het uitzicht op bora bora. DIt zijn eigenlijk geprinte foto’s maar het blijven wel leuke herinneringen. HIer kun je later met je kleinkinderen nog over praten en de verhalen die je daar meegemaakt hebt.

Een fietstocht maken op Bora Bora

Tijdens de vakantie op Bora Bora kun je ook een fietstocht maken. Echter heb je wel veel wegen die van zand zijn, dus dit is alleen aan te raden voor volwassenen. Ook mag je hier gewoon over het strand fietsen, maar hiervoor moet je wel wat kracht in de benen hebben. Het strand zelf is 14 kilometer lang wat dus een aardige fietstocht is. Als je naar een van de andere eilanden wil moet je gebruik maken van een boot. Gelukkig mochten wij de fiets daarop wel meenemen. Alleen waren de eilanden eigenlijk te klein om een fatsoenlijke fietstocht op te maken. Tussendoor kun je wel een tussenstop maken bij het barretje of je fietst door naar het lokale ijs tentje. Het voordeel is dat je weinig last hebt van tegenliggers omdat er natuurlijk maar weinig mensen op het eiland zijn. Wij hadden zelf ook een picknickmand meegenomen zodat wij lekker in de natuur konden lunchen.

De aankomst tijdens de vakantie op Bora Bora

De aankomst op Bora Bora is misschien nog wel het mooiste van de hele vakantie. Het is een normaal eiland, maar er wonen maar weinig mensen hier. Hierdoor ben je best wel snel uitgekeken op het eiland waardoor je het na een week ook wel gezien hebt. De landing is midden op een klein stukje zand op zee waarna je met een boot wordt opgehaald. Wij verbleven in de bungalows dus wij gingen naar het eiland zelf, maar voor de mensen die de luxe resorts hadden gekozen was dit anders. Zij gingen namelijk weer met een andere boot de andere kant op. We werden wel hartelijk verwelkomd in onze bungalow want er stond een flesje wijn, stokbrood en wat lekkers voor ons klaar.

Watersporten die je kunt doen

Bora Bora is de locatie waar je lekker zonder last te hebben van andere op vakantie watersporten kunt doen. Dit kun je doen met de spullen die jezelf meebrengt, maar ook kun je deze huren. WIj hebben onder begeleiding 2 dagen ervoor gekozen om te kiten. Echter bleek al snel dat dit nog best een moeilijk sport was. Op de 3de dag hebben wij ervoor gekozen om te gaan kajakken. Dit was wel leuk, maar als ik heel eerlijk ben ook niet meer als dat. 

Vervolgens was het zaterdag en toen kwam er een mogelijkheid om mee te gaan met de lagoon cruise. Dit is een prachtige tour rondom de eilanden waarbij je vermaak aan boord hebt. Er was een beetje theater en heel veel muziek aan boord. We waren maar met ongeveer 30 mensen, maar dit mag de pret niet drukken. Ook hebben we heerlijk kun eten hier. We hadden onze surfplank ook bij, maar de golven waren niet zo hoog als dat wij verwacht hadden. Al met al kan ik het van mijn bucketlist afschrijven, maar ik merk toch echt wel dat je beperkt bent in de activiteiten. Het is meer geschikt voor de mensen die echt toe zijn aan rust en ruimte.

Eten op het eiland

Tijdens je vakantie merk je al snel dat er eigenlijk geen plek is om te gaan uit eten op Bora Bora. Hiervoor moet je een dag van tevoren al je wensen aangeven, want dit wordt met een haal en breng service gebracht. Bij het resort op een van de andere eilanden worden deze maaltijden dan klaargemaakt. Voor mij was dit wel een tegenvaller want het was lekker, maar er is dan niets speciaal aan het eten. Daarnaast moest je het ook nog op de accommodatie opeten omdat er veel loslopende honden zijn. Dit is dan ook de reden dat aangeraden wordt om s avonds niet alleen de straat op te gaan. Ik schrok hier best wel van want wij zijn echt mensen die de hele dag bezig zijn.

Voor wie is een Bora bora vakantie aan te raden

Als jij iemand bent die behoefte heeft aan rust en ruimte tijdens de vakantie dan is Bora Bora een aanrader. Voor mij was het veel te rustig en je kan jezelf ook niet vrij bewegen op dit eiland. Bijna alles moet op afspraak waardoor je niet altijd uit bed kunt opstappen en gaan met die banaan. Wat mij wel verbaasde is dat hier zoveel kunstenaars woonde. Voor een eiland met maar 1 supermarkt en 1 bar was het contrast wel wat hoog in verhouding tot de 2 galeries die er zijn. 

De kerk was ook zeker het bezoeken waard, maar je moest wel goed frans praten om alles te kunnen begrijpen. Op andere vakanties zijn wij misschien te verwend geweest, maar op dit eiland kent bijna niemand Engels. De taalbarrière zorgt er dus ook voor dat je niet alles kunt vragen. Daarnaast is er voor de kinderen maar weinig te doen buiten een duik in de zee te nemen. Ook voor volwassenen is het aanbod beperkt. Als je niemand om je heen wil hebben en ook weinig geluiden wilt horen dan is dit wel een top plek.

SEO-titel: Vakantie Bora Bora geniet van de zee en de rust die je hier krijgt!
Meta omschrijving:

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on