Omslagfoto

Blog

Bonaire

Waarom op vakantie naar Bonaire?

Naar Bonaire op vakantie gaan is altijd een goed idee want hier is superveel te beleven. Er is bijvoorbeeld een nationaal marine park waar je veel zeedieren kunt ontdekken. Daarnaast kun je hier ook duiken om een te worden met de dieren en ze goed te bewonderen. Wanneer je dit nog nooit gedaan hebt is het een aanrader om naar een van de meer als 80 duikscholen in Bonaire te gaan. De hoofdstad Kralendijk is een stad waar iedere toerist geweest moet zijn. Zo kun je hier prachtige gekleurde gebouwen ontdekken, maar ook kun je hier lekker winkelen of een hapje en drankje doen. Daarnaast zijn er ook beach bars waar je in de avonden heerlijk kunt genieten. Er is namelijk niets romantischer dan samen kijken naar de ondergaande zon. Ontdek het Mangrove bos wat al meer als 850 jaar oud is en teven een beschermd natuurgebied is. 

Leuke activiteiten tijdens je vakantie op Bonaire

Tijdens mijn vakantie in Bonaire heb ik verschillende leuke activiteiten ondernomen. Zo ben ik onder meer samen met de kinderen paard wezen rijden door de verschillende landschappen. Dit is een echte beleving op zich want nergens ter wereld ziet het er zo uit als hier. Daarnaast hebben we ook een stuk langs de kust gereden waar we heerlijk hebben kunnen uitwaaien op het paard. Tevens zijn wij ook een paar keer naar verschillende stranden geweest. Een normaal strand heeft toch onze voorkeur, want de privé stranden zijn ons vaak iets te rustig. 

Dit komt waarschijnlijk ook omdat wij willen dat onze kinderen goed vermaakt worden. Samen met mijn man ben ik nog wezen hiken door de natuur. Hier vindt je niet alleen gras en bossen, maar ook levensechte cactussen die nog wonderbaarlijker zijn als op de foto’s. Tevens zagen wij ook een paar keer een leguaan door de natuur lopen en dit is veel mooier als bij een reptielencentrum. We zagen namelijk ook de kleur veranderen omdat het beest op zijn gemak was.

De cultuur en gewoontes 

De cultuur en gewoontes op Bonaire zijn gedeeltelijk Papiaments, maar ook zijn er heel wat Hollanders. Het behoort al meer als 500 jaar aan de Nederlandse republiek waardoor je ook goed de verschillen kunt merken. Ook zijn er wat Amerikaanse invloeden vooral de latino’s zijn hier komen wonen. Bonaire staat vol met kerken en dat geeft wel aan hoe belangrijk het geloof op dit eiland is. In totaal zijn er 70 verschillende nationaliteiten die permanent op dit eiland wonen. Dit kun je ook merken door het grote aanbod aan keukens dat hier is te krijgen. Het valt dus niet mee om 1 lekker gerecht te noemen, want er zijn er tientallen en je maakt een ware foodtrip als je naar dit eiland gaat. Vaak wonen er al generaties lang familieleden van de mensen die er nu wonen en dus is eten met de paplepel erin gegoten.

Welke talen worden er gesproken op Bonaire en wat moet je dus nog leren voor de vakantie

Als je op vakantie gaat naar Bonaire dan zul je merken dat er voornamelijk Nederlands wordt gesproken. Dit is natuurlijk wel handig omdat niet iedereen een talenknobbel heeft. Daarnaast spreekt de lokale bevolking onderling ook veel in het Papiaments. Tevens zijn er ook veel plekken waar Engels wordt gesproken. Omdat er mensen van over de hele wereld naar dit eiland toekomen is Engels een belangrijke taal. De laatste jaren zien we ook dat dit in het onderwijs opgenomen is. Tevens wordt het Engels ook steeds meer gebruikt bij de communicatie met rechtbanken en overheden. De bevolking die zich permanent vestigt hier komt vaak van over de hele wereld. Inmiddels weten we al dat er minimaal 70 nationaliteiten zijn die hier verblijven.

Genieten van de natuur en dieren tijdens je vakantie in Bonaire

Veel mensen gaan ook specifieke voor de natuur op vakantie naar Bonaire. Ik ben zelf ook naar het Slagbaai park geweest. Dit park is gelegen in het noordwesten van dit eiland en er zijn prachtige dingen te ontdekken in de natuur. Zo zijn er tientallen vogels, maar ook zie je bijzonder en oude bomen te staan. Tevens zijn de struiken ook weer heel anders als wat wij hier in Nederland gewend zijn. Dit komt ook omdat het klimaat op dit eiland anders is en er dus ook veel ruimte is voor andere soorten bloemen en planten. Daarnaast zijn er ook prachtig cactussen te vinden en je ziet de bloemen er vaak in te staan. Tevens kun je in dit gedeelte ook contact krijgen met de onderwaterwereld. Er zijn tientallen duikscholen waarbij je de natuur onder de zee kunt ontdekken. Dit zijn echt prachtige vissen en schelpdieren.

Het perfecte onbewoond eiland klein Bonaire

Klein Bonaire is het onbewoonde eiland van ongeveer 6 Km2. Dit eiland ligt vlakbij de hoofdstad en is dus ook makkelijk te bereiken voor iedereen die dat wil. De natuur is er prachtig want je ziet eigenlijk alleen maar cactussen en struiken. Het zand ziet er stralend wit uit wat ook een mooi accent geeft met de donkere elementen. Veel mensen ervaren dit als het perfecte plekje op aarde. Ook kun je hier in de zee veel soorten vissen vinden, maar soms komen er ook schildpadden naar dit eilandje gezwommen. Als je een beetje geluk hebt zie je hier zelfs wilde papegaaien. Die wij hebben gezien waren vooral de bont gekleurde. Ook de boomhagedis was een prachtig dier om te zien. Het is vele malen leuker als in een dierentuin. Dit komt omdat je ook dichter bij de dieren kunt komen want ze bewegen zich vrij.

Ga naar de verschillende stranden in Bonaire tijdens je vakantie

De Boca Slagbaai is een van de standen waar je naar toe moet zijn geweest tijdens je vakantie op Bonaire. Dit prachtige strand ligt vlakbij het nationale park en is de ideale plek om zowel actief te zijn alsmede lekker te kunnen rusten na een activiteit. Naast zand vind je hier ook afgestorven koraal wat voor een mooi contrast zorgt. Een ander mooi strand in Bonaire is no name beach. Het is een hagelwit strand met een mooie heldere zee en precies het plaatje wat je in de reisboeken ziet staan. Dit strand ligt op kleine Bonaire en je kunt dit bereiken in ongeveer 20 minuten met de watertaxi. Deze gaat vanaf verschillende locaties en meerdere keren per dag. Je moet alleen wel alvast omgekleed zijn want er is geen steiger op dit eiland. Het laatste stuk zal je door het water moeten lopen.

De omgeving verkennen in Bonaire met een auto of boot tijdens je vakantie

Op Bonaire kun je tijdens de vakantie er ook voor kiezen om een vaart te maken met de boot of een huurauto te huren voor een roadtrip. Er valt veel te zien, maar houdt er wel rekening mee dat het gemiddeld 30 graden celsius is op dit eiland. Het is dus verstandig om altijd voldoende eten en drinken mee te nemen, maar bij voorkeur ook een koelbox als je de hele dag weg bent. Veel van de stranden hebben geen horeca en het is dus lastig om zomaar even een pauze te nemen. 

Je kunt bijvoorbeeld naar de hoofdstad gaan om meer te leren over de cultuur en gewoontes van de bevolking. Daarnaast vindt je hier ook mooie architectuur want alle huizen hebben kleuren. Tevens kun je ook een bezoek brengen aan een ezel boerderij. Daarnaast kun je met de watertaxi ook even tot rust komen op klein Bonaire. Op Seru Lagu is een panoramapunt waar je prachtige foto’s kunt maken als aandenken aan de vakantie. Ook vind je langs het strand nog ouden slavenhuizen wat redelijk uniek is. Daarnaast kun je ook lekker snorkelen of duiken in de zee vol met koraal en dieren.

De 1000 steps klim maken

1000 steps is een van de locaties die je tijdens je vakantie in Bonaire moet hebben gedaan. Je gaat hier namelijk van een trap af met 67 treden waardoor je alweer voldoende calorieën verbrand hebt om heerlijk te kunnen eten. Wanneer je beneden bent zie je veel verschillende koralen. Ook vindt je hier unieke dieren zoals de karetschildpadden die maar weinig voorkomen op de wereld. Mocht je het te zwaar vinden om met de trap te gaan dan kun je deze locatie ook bereiken met de boot. Ook zijn er speciale avonden waarop je prachtige onderwaterfoto’s en filmpjes kunt maken op deze locatie. Als je weer terug naar boven gaat met deze trap dan kun je ook nog prachtige foto’s maken van de Caribische zee. Als je buiten het weekend gaat is het hier ook nog eens lekker rustig.

Voor de echte flamingo liefhebber is dit de perfecte vakantiebestemming

Het Caribische eiland Bonaire staat ook bekend om de flamingo’s die hier kunnen zijn tijdens je vakantie. Je ziet ze niet alleen verschijnen in het kraakheldere water, maar ze komen ook nog af en toe met zwermen over je heen gevlogen. De Caribische flamingo’s worden door de mensen ook wel eens diva’s genoemd. Ze maken hetzelfde geluid als ganzen waardoor je ze ook snel kunt ontdekken als je er naar op zoek gaat. Veel van de gebouwen in Bonaire zijn ook in de oranje of roze kleur geschilderd die verbonden staat met de flamingo. Je weet ook precies wanneer deze vogel gaat vliegen en dat is als hij brutaal zijn hoofd opsteekt en zijn achterpoten verder naar achteren beweegt. Deze vogel heeft vleugels van 1,5 meter en dat geeft je ook een flinke wind wanneer je hierbij in de buurt bent.

De geschiedenis van Bonaire ontdekken tijdens de vakantie

Bonaire heeft een geschiedenis die al meer als 100 miljoen jaar teruggaat en dat is iets wat veel mensen niet weten als ze hier naartoe op vakantie gaan. Het is namelijk ontstaan door een botsing van platen tussen het Caribisch plateau en de platen van Farfalla. Uiteindelijk heeft dit er 60 miljoen jaar geleden voor gezorgd dat het eiland boven water kwam te liggen. Jarenlang hebben wind en regenwater hierop gebotst waardoor het eiland is ontstaan. Het grootste gedeelte van dit eiland bestaat uit kalksteen, maar er zijn ook gedeeltes die bestaan uit restanten van de vulkaan. Een leuk feitje is dat de dinosauriërs nooit op Bonaire zijn geweest omdat het eiland toen nog moest ontstaan. In het beginnen woonden er veel indianen op dit eiland, maar sinds 1833 is het een kolonie van Nederland geworden. Hierdoor wordt er veelal Nederlands gesproken, maar er leven 70 nationaliteiten op dit eiland.

Dit is verstandig om mee te nemen naar je vakantie in Bonaire 

Als je naar Bonaire op vakantie gaat is een ding zeker en dat is dat je jouw winterkleding thuis kunt laten. Gemiddeld loopt de temperatuur hier op tot 30 a 32 graden waardoor je maar weinig kleding nog hebt. Het is slim om zoveel mogelijk zomerkleding en zwemkleding mee te nemen. Tevens is het ook handig als je een actueel medicatieoverzicht mee nemen. Mocht er iets gebeuren in Bonaire dan weten de doktoren ook welke medicijnen je altijd gebruikt. Daarnaast moet je ook altijd je paspoort meenemen, ondanks dat je in een kolonie van Nederland bent. 

Ook op Bonaire geldt een identificatieplicht en daarvoor kun je een ID kaart of paspoort gebruiken. Zorg ook dat je een wereldstekker bij je hebt, want niet overal hebben ze dezelfde aansluitingen op het stroomnetwerk. Dit komt vooral doordat er heel wat verouderde aansluitingen zijn in dit gebied. Laat altijd zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis zodat deze ook niet gestolen kunnen worden op vakantie.

Een korte samenvatting van de activiteiten en culturele uitstapjes

Bonaire is een prachtig eiland om je vakantie te gaan vieren. Voor jong en oud zijn hier veel activiteiten te beleven. Ook voor de waterliefhebbers is er hier volop vertier want je kunt er namelijk ook snorkelen en duiken. Daarnaast is het voor de geschiedenis of architectuurliefhebbers ook een prachtig eiland. Er zijn nog oude slavenhuizen te vinden, maar bijna alle woningen hebben hun eigen kleuren. Je ziet veel oranje/roze omdat dit de kleur is van de caribische flamingo. Ook actief kun je veel ontdekken in de natuurparken of een wandeling over de 67 trappen bij het 1000 steps gebied.Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on